۱۲- La Rambla

قبل از شروع:

۱- من اگر آهنگساز بودم یکی از اشعار مولانا را برای موسیقی و رقص “فلامنکو” تنطیم می کردم. جواب می دهد، مطمئنم.

۲- جاده خانه من است، سفر وطنم. می روم و این شعر پیشکش به شما:

سفر: مادری پا به ماه

پدر: ماجرا

و نوزادشان: راه

متن فوق را سرکار خانم “عرفان نظرآهاری” نوشته و من آن را به صورت اتفاقی در صفحه “فیس بوک” خواندم. خانم “نظرآهاری” را حدود ۱۰ سال است که می شناسم و بارها در رابطه با سفر، اسطوره و بسیاری از مسائل دیگر با هم صحبت کرده ایم. به هر حال احساس کردم شعر زیبایی است و بازگو کردمش.
………………………………………
در روز ۲۴ مارچ، یک گشت نیم روزه به همراه گروه داشتیم تا برخی دیگر از مناظر و جاذبه هاب بارسلون را ببینیم. تصویری که می بینید مربوط به استادیوم “نیوکمپ” متعلق به باشگاه ورزشی شهر بارسلون یا همان “بارسلونا”ی معروف است که در خیابان “دیاگونال” واقع شده است. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با این ورزشگاه می توانید به “ویکی پدیا” یا “گوگل” رجوع و واژه ی “نیوکمپ” را جستجو کنید.
بدون شرح
بدون شرح
در بخشی از شهر بارسلون منطقه کوهستانی (تپه ای) وجود دارد که به نام Muntanya de Montjuic معروف است. در این منطقه سایت ها و جاذبه های جالبی برای دیدار و بازدید وجود دارند که عبارتند از: قلعه “مون جویی”، قبرسان یهودیان، استادیوم و موزه المپیک، تئاتر یونانی، موزه باستان شناسی کاتالونیا، “پابلو اسپانیول” (که یک منطقه توریستی است)، موزه ملی هنر کاتالونیا (Palau Nacional / قصر ملی) و …
تصویری که می بینید، نمایی از قصر ملی است.
روبروی “قصر ملی” که بایستید میدان اسپانیا در دیدرس خواهد بود. در تصویر دو برج (Bell Tower) می بینید که آن ها را از روی برج ناقوس میدان “سن مارکو” در ونیز طراحی و ساخته اند.
در تصویر یکی از برج های فوق الذکر و همچنین و یکی از مکان های اجرای گاوبازی (حالا اجرای این مراسم در کاتالونیا ممنوع شده است) به نام Placa de Toros les Arenes مشخص است.
نمای دیگری از قصر ملی یا همان موزه ملی هنر کاتالونیا
مشعل المپیک: این استادیوم را در ابتدا برای برگزاری مراسم المپیک در سال ۱۹۳۶ ساختند. بازی های المپیک در این سال به دلیل شروع جنگ داخلی اسپانیا (جنگ معروف به سِویل که با کودتای نظامی ژنرال فرانچسکو فرانکو آغاز شد) به جای اینکه در بارسلون برگزار شود، در شهر برلین برگزار شد. بعد از آن هم به دلیلی شروع جنگ جهانی دوم تا سال ۱۹۴۸ بازی های المپیک لغو شدند.
نمایی از میدان “کریستف کلمب” از بالای تپه “مون ژویی”
خیابان “رامبلا” یکی از زنده ترین و جالب ترین خیابان های شهر بارسلون و پاتوق گردشگران و کاتالونیایی هاست. وقتی در این خیابان به پیاده روی مشغول باشید، در هر قدم یک اتفاق و یک ساختمان و یک مجسمه و … جلب نظر می کند. این مرد خودش را به حالت “مجسمه زنده ای” درآورده که انگار با عجله در حال راه رفتن است. از این “مجسمه های زنده” در سرتاسر اروپا بسیار به چشم می خورد که هر کدامشان خلاقیت جالب دارند. این یکی هم به نظرم خیلی قابل توجه بود.
یک بازار روز جالب در یکی از میدان های منتهی به خیابان “رامبلا” وجود دارد که دیدارش خالی از لطف نیست.
این پسته ها را به نام پسته ایرانی (چنان که در نوشته های تصویر مشخص است) می فروختند. راست و دروغش با خودشان.
در تصویر مجسمه های کوچک اشخاص مشهور (از انیشتین گرفته تا اوباما و حتی فوتبالیست های معروف) را می بینید که در حال … هستند. این مجسمه ها معمولا با جمله ی “yes, we can” همراه هستند.
یک طرف خیابان “رامبلا” به میدان کریستف کلمب” طرف دیگرش به میدان “کاتالونیا” می رسد. در میدان کاتالونیا، یک مجسمه وجود دارد که می گویند نقشه کاتالونیاست. این نقشه را در تصویر می بینید. آن دندانه دندانه ها هم بخشی از کاتالونیا که به دریا محدود است را نشان می دهند.
نمایی از میدان کاتالونیا
اگر گذرتان به بارسلون افتاد، بد نیست سری به خیابان رامبلا، شماره ۳۵ بزنید. این جا، مکانی است که هم می توانید شام میل کنید و هم در یک محیط کوچک و دوست داشتنی با موسیقی و رقص “فلامنکو” آشنا شوید.
این گروه به نظر من (البته نظر بنده کارشناسی نیست) فوق العاده بودند. در تمام مدت اجرای رقص و موسیقی، با انرژی کم نظیر ظاهر شدند و حس خوبی را منتقل کردند.
نمی دانم برای همه این طور است یا نه، اما در عمق موسیقی “فلامنکو” گونه ای غم احساس می کردم. حرکت تند پا و به کوبیدن دست ها در این رقص، من را به یاد تاخت و تاز اسب ها انداخت که شاید از خاطره این مردم از هجوم بیگانگان نشات می گیرد. نمی دانم، اما هر چه بود زیبا بود.

دیدگاه‌ها

  1. سید امید نوری

    با تبریک مجدد سال نو و آرزوی موفقیت برای شما دوست عزیز
    از اینکه می بینم علی رغم مشغله های زیاد در سفر هم می نویسی خیلی خوشحالم ، گوئی مرا هم با خود به سفر برده ای
    از اینکه این موقعیت را برای دیدن آنچه دیده ای فراهم میکنی سپاسگذارم
    امیدوارم از مسافرتت نهایت لذت را ببری
    ………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. ارادتمندم.

  2. ا گ

    سلام. سال نو مبارک. سفر خوش. یه دوست مشترک الان اینجا نشسته و سلام می رسونه و می گه کسی انگار آرزوی اولیتو برآورده کرده.
    ………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. سال نو تو و دوست مشترک هم مبارک باد. جدی؟ چه خوب.

  3. طوبا

    سلام آرش
    سال نو مبارک. برات سالی خوش همراه با سفرهای زیاد آرزو می کنم. شاد باشی.
    ………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام طوبای عزیز. ارادتمندم. سال نو تو هم مبارک باد.

  4. عاطفه

    سلام
    سال نوی شما مبارک.
    من فکر می کردم “عرفان نظر آهاری” مرد باشه!

    راستی تا اونجایی که یادمه شما یه دوست توی بغداد داشتید. امکانش هست مشخصاتشون رو به من بدید تا در صورت نیاز اونجا با ایشون تماس بگیرم؟(اگر فکر می کنید اشکالی نداره!)
    ……………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. نه اشکالی نداره. اسمش “محمد احمد محمد سیتو” هست و در اربیل زندگی می کنه.

  5. عاطفه

    سلام
    ممنون.
    ولی چطور می تونم با ایشون تماس بگیرم؟!!
    ……………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. میشه بگید باهاشون چه کار دارید؟

  6. آزاده

    درود
    من فکر میکنم تعلق نداشتن اینها به سرزمینی خاص باعث به وجود اومدن این موسیقی زیبا می شه … همون حسی که یه کولی داره و به جایی تعلق نداره ؛ و اشتراکات جالبی در بداهه نوازی با موسیقی فُلک ماداره …
    ………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. شاید اینطور باشه.

  7. fariba

    salam
    sepas ke az rahe dur ham leader hastid. emruz sobh be barcelon residam va asr gashti dar rambla zadam ke benazaram az chand shahri ke dar chand ruze ghabl didam delchasbtar umad chon ba tour nistam een etelaat kheil mofide az kenar pelak 35 rad shodam va baraye farda shab barname gozashtam
    …………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. موفق و پیروز باشید.

  8. Masi

    مرسی برای این گشت شبانه ی دلربا. عکس هایی که در شب می گیرین حتی از عکس های روزتون هم قشنگ ترن.

    بنظرم موسیقی خاص هر کشوری مجموعه ایی از حزن و غم و غرور و زیبایی و شکوه اون کشور هست…توامان .

    و باز بنظرم موسیقی هرگز از غم جدا نیست.
    …………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. سپاس که همراه هستید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *