۱۲

و اکنون ۱۲ اثر ثبتی در فهرست میراث جهانی داریم. خوشحالم. اما نمی‌دانم چطور شده که امسال دو اثر از ایران را پذیرفته‌اند. بعدا باید از این قضییه سردربیاورم.

چند روز پیش در این آدرس چیزی نوشته نشده بود ولی حالا ببینید: http://whc.unesco.org/en/newproperties 

مجموعه‌ی بازار تبریز و بقعه‌ی شیخ صفی‌الدین اردبیلی به ده اثر قبلی اضافه شدند. وقتی هنوز ۹ اثر داشتیم کتاب میراث جهانی را با همکاری پرتو حسنی‌زاده نوشتیم و جالب این است که تاکنون چاپ نشده. راستی پرتو چه خبر از این کتاب؟

دیدگاه‌ها

  1. Jaleh Ebrahımı

    Salam
    Sheıkh Safı be Onvan e mıras e manavı sabt shode
    ……………………………………………………………
    جواب: سلام. بهتره بیشتر دقت کنی. ۱- به نظرت یک بنای تاریخی (یک میراث ملموس) می‌تونه جزو میراث معنوی (میراث ناملموس) ثبت بشه. ۲- جلسه‌ای که در برزیل برگزار شده بود درباره‌ی میراث جهانی (طبیعی و فرهنگی و درخطر) بود نه درباره‌ی میراث معنوی ۳- لطفا به این آدرس برو: http://www.unesco.org/culture/ich/index.php?pg=00011 بعد هم به این آدرس برو: http://whc.unesco.org/en/list

  2. ا گ

    سلام آرش جان. ماجرا اینه که هر کشور می تونه یه پرونده میراث طبیعی و یه دونه میراث تاریخی معرفی کنه. ایران از سهمش استفاده کرد و یه دفعه دو تا میراث تاریخی معرفی کرد و پرونده جنگلهای هیرکانی رو به سال بعد موکول کرد.
    …………………………………………………………………..
    جواب: سلام. سپاس از اطلاعاتی که دادی. اما موضوع اینه که اگر هر کشور می‌تونست یک میراث طبیعی و یک میراث تاریخی معرفی کنه پس چرا از ایران دو تا تاریخی قبول کردند؟ پس چرا همه‌ی کشورها دو تا پرونده نفرستادند؟ فکر نکنم که همه‌ی موضوع این باشه. یونسکو اگر قانون بزاره عمل می‌کنه، پارتی بازی که نمی‌کنه. شاید هم تبصره‌ای در کار باشه. برای همین می‌گم که باید از موضوع سردربیارم.

  3. hossein

    سلام استاد فکر کنم من بتونم حدس بزنم.
    شاید پیام آقای پریزیدنتمان به کمیته و تحدید آنها تونسته کار تا اینجا پیش بره به هر حال همیشه که نمی شه باز زبان خوش کار پیش برد.من رئیس جمهور بودم یه انفجاری در برزیل انجام می دادم و بعد پیام تا هر آنچه پرونده داریم ثبت جهانی کنند.

  4. امین

    حدس میزنم یونسکو برای دلداری مردم ایران و اینکه ما تصور نکنیم تو دنیا تنها هستیم این کار رو انجام داد تا ما بدونیم اونجا هم میشه قانون رو عوض کرد ولی استثناٌ این قانونگریزی واسه من خوشایند بود

  5. Jaleh Ebrahımı

    man vaghtı ıran boodam az bachehaye khabargozarıe mıras farhangı hamın soal e to ro porsıdam. goftan shakhsıat sheıkh safı be onvan e paye gozar e yek ravesh e mazhabı dar mıras e ma,anavı sabt shode

  6. ا گ

    سلام. نمی دونم شاید موضوع دیگه ای هم باشه اما این سوال رو من یک ماه پیش از کلاستر یونسکو در ایران پرسیدم و اون همین جواب رو بهم داد. درمورد کشورهای دیگه من دقیقا اطلاع ندارم که هر کشور چند پرونده فرستاده اما انگار در کل ۴۰ اثر معرفی شده بود که فقط ۷ تا پذیرفته شد.

  7. پرتو

    الزامی مبنی بر این که هر کشوری می تواند یک اثر ثبت کند، نیست. هر کشوری یک فهرست پیشنهادی دارد (فهرست ایران شامل ۳۰ اثر است) و با تکمیل پرونده این آثار، هر سال با در نظر گرفتن برخی شرایط، آثاری از میان فهرست ثبت خواهد شد. کما این که در اجلاس سوم(سال۱۹۷۹)، چغازنبیل، تخت جمشید و میدان نقش جهان به ثبت رسیدند.

    امسال از میان ۳۹ اثر ارائه شده از سوی کشورها، ۲۱ اثر به ثبت رسید: ۱۵ اثر فرهنگی، ۵ اثر طبیعی و یک اثر ترکیبی طبیعی-فرهنگی.
    ………………………………………………….
    جواب: سلام پرتو. قبلا الزامی برای ثبت تنها یک اثر نبوده، ولی الان مثل قبل نیست.

  8. mary

    سلام، من یه حدسی می زنم. احتمالاً از سوختن بازار تبریز دلشون به رحم اومده و ترسیدن و هردو اثر رو پذیرفتن 😉

  9. عليرضا سلامت

    سلام
    من هم هفته پیش که این مطلب رو نوشتید یه ایمیل به world heritage زدم که چرا امسال ۲ اثر از ایران ثبت شده و اونا بعد یه هفته این جوابو دادن:
    Dear Sir,
    Thanks for your interest in World Heritage.
    There is no limit for number of inscribed sites for each country.
    Kind regards
    ……………………………………………
    جواب: سلام. سپاس بسیار. ممنونتم.

    WHC

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *