اروپا ۳۸

چند مورد:

۱- بعد از ۱۲ ساعت، از آن شهر آمدن و به این شهر رفتن و در این‌جا معطل شدن و در آن‌جا سوار اتوبوس شدن، بالاخره به دلفی رسیدیم.

۲- عکس‌ها و توضیحات «اروپا ۳۵» و «اروپا ۳۶» را کامل کردم، می‌توانید ببینید.

۳- من سعی کردم که بیش‌تر از زیبایی‌ها و خوبی‌های سفرم به یونان را بنویسم و نگاه مثبتی داشته باشم، اما یونان هم مشکلات خودش را دارد. این‌جا هم مردم از حکومت خیلی راضی نیستند، این‌جا هم گاهی اوقات قوانین غیر منطقی دیده می‌شود. این‌جا هم دیدم که راننده اتوبوس در هنگام رانندگی، با موبایل حرف می‌زند و سیگار می‌کشد. این‌جا هم دیدم که مسافر را چهار ساعت در اتوبوس می‌نشانند و فکری برای گرسنگی و قضای حاجتش نمی‌کنند. این‌جا هم دیدم که با ارباب رجوع خوب رفتار نمی‌شود و … این‌ها را گفتم که کسی فکر نکند آن‌قدر شیفه‌ام که این‌ها را نمی‌بینم. نه، هدف من چیز دیگری است، وگرنه بدی‌ها هم همه‌جا هستند.

۴- لطفا به چند موضوع جالب دقت کنید: (این‌ اندک را با سفر، دیدن موزه‌ها و خواندن کتاب‌ها در یونان فراگرفتم)

۱- مارک معروف «NIKE» یک واژه‌ی یونانی و به معنای پیروزی است. NIKE یکی از الهه‌های یونانی بود که مجسمه‌ی او را در «المپیا» ساخته بودند.

۲- واژه‌ی «هارمونی» از نام Harmonie، دختر Ares و Aphrodite گرفته شده و در برخی از روایت‌ها او را مادر «موزها» می‌دانند. در مورد «موزها» قبلا توضیح داده‌ام.

۳- Nuit در زبان فرانسه به معنای «شب»، و در واقع همان Night در زبان انگلیسی است. Nuit (شب) یکی از خدایان درجه دوم یونان باستان است که مرگ را آفرید.

۴- موضوع جالبی فهمیدم و آن این است که در یونان به پسر جوان Kouros و به دختر جوان Kore می‌گویند. به نظر شما هیچ شباهتی میان این واژه‌ها و واژه‌ای که لرها و کردها به بچه‌های خود می‌دهند و آن‌ها را «کُره» صدا می‌کنند، وجود ندارد؟ در ضمن نام کوروش و نام رودخانه‌ای که در پاسارگاد به نام «کُر» وجود دارد را هم فراموش نکنید.
اضافه کنم که، در اسطوره‌های یونان، از دوقلوهای کاستر – پولوکس نام برده می‌شود. این دوقلوها را «دیویس کوروآ  Dios Kuroi» به معنای «پسران زئوس» می‌شناسند. 

۵- نام قاره‌ای که به نام «اروپا» می‌شناسیم از نام Europe گرفته شده. او زنی بود که در زیبایی و افسونگری شهره بود و نهایتا معشوقه «زئوس» شد.

۶- Demeter الهه‌ی گندم و کشاورزی و خرمن است و به انسان کشت و کار و دروگری را آموخت و هم‌او بود که زندگی چادرنشینی را به شهرنشینی تبدیل کرد و در عین حال، الهه‌ی زندگی اجتماعی و نعمت و فراوانی نیز محسوب می‌شود. او با برادرش، خدای خدایان، «زئوس» ازدواج کرد و از این ازدواج دختری به نام «پرسفون» به وجود آمد که بعدها این دختر توسط «هادس»، خدای دنیای زیرین و ارواح و در عین حال برادر زئوس ربوده شد. «دمتر» برای پیداکردن و بازگرداندن دخترش از دنیای مردگان تلاش بسیار کرد و از همین‌جا، سنتی کهن و طریقتی عرفانی به نام «اسرار الئوزیس Eleusis» پدید آمد که شیون کردن و زاری نمودن و به سینه کوبیدن از سنت‌های آن محسوب می‌شوند. من حدس می‌زنم، ظروف سفالی را که در موزه‌ای در آتن دیدم و عکسش را در این سایت نمایش دادم، با مراسم الئوزیس بی‌ارتباط نیست (این فقط یک حدس است).
الئوزیس، شهر کوچکی در نزدیکی آتن است و مردم آتن، جاده‌ی ۲۲ کیلومتری آتن – الئوزیس را «جاده‌ی مقدس» نام نهاده بودند و از هفت قرن پیش از میلاد مسیح، مراسمی در آن‌جا برگزار می‌شده است.

۷- می‌دانید که نام کوه «زاگرس»، یک واژه‌ی یونانی است. من نتوانستم دقیقا به معنایش پی ببرم، ولی اگر آن را به صورت Zagreos بنویسند، به معنای «شکارچی بزرگ» است.
یک موضوع برایم قابل توجه است و آن این‌که چرا در زمان امپراطوری هخامنشی و ساسانی، نام‌های ایرانی به شهرهای تابعه‌ی ایران داده نشده (به غیر از چند مورد اندک مثل بغداد)، اما اسم کوروش و داریوش و زاگرس و پرسپولیس و تریپولیس (در لبنان) و داماسکوس (دمشق) و الکساندریا (همان اسکندریه) و فیلادلفیا (مناطق بسیاری در منطقه مورد تصرف اسکندر وجود دارند که به نام الکساندریا و فیلادلفیا شناخته می‌شوند) و … را از اسامی یونانی تاکنون هم به یادگار داریم.

۸- به نظرم «کرونوس» در اسطوره‌های یونان را می‌توان با «زروان» در اسطوره‌های ایران مقایسه کرد. کرونوس عادت داشت که فرزندان خود را که همان روز و هفته و ماه و سال بودند، بخورد. زروان هم دو فرزند دارد که اهورامزدا و اهریمن نام دارند. اهورامزدا خدای روشنایی و اهریمن خدای تاریکی است. از آن‌جا که زروان را به معنای زمان بیکران می‌شناسند، اهورامزدا و اهریمن هم دو جنبه‌ی زمان (روز و شب) هستند که اتفاقا در اسطوره‌های ایرانی تا دنیا دنیاست، با هم در جنگ و ستیزند. این نظر من است و فکر می‌کنم از این زاویه به فلسفه وجودی اهورامزدا و اهریمن دقت نشده.

دیدگاه‌ها

  1. مهدی فتوحی

    نام کوروش در منابع یونانی کوروش نیست. آگراداتس است و تغییر شکل یافته ی نام آگراداد یا اهوراداد است. این نام رایهودیان به کوروش داده اند و بعدها به این نام معرف شده.

  2. الهام

    هرمس رو هم فراموش نباید کرد که انگار خدای پیغام رسان بوده در یونان باستان! هرمس در پاشنه های خود بال داشته و به عبارتی تیزپا بوده به همین خاطر خدای خدایان پیغامها را توسط هرمس به بقیه ابلاغ می کرده هرمس هم در پیغامها تغییرات کوچکی می داده و انها را به شکلی در می آورده و به مردم می رسانده که می دانسته بیشتر خوششان می آید. علم هرمنوتیک در دوران ما از هرمس برداشته شده. هرمنوتیک علم تاویل بر اساس دانسته هاست و اجازه می دهد هر کس تاویل خود را از هر موضوع داشته باشد مثل هرمس!

  3. سیما سلمان‌زاده

    عاااالی بود.
    سپاس
    ………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. ارادتمندم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *