۵ آبان، روزی به یادماندنی

بر خودم واجب دانستم که نتیجه ۴ ماه فعالیت رسمی برای برگزاری کنوانسیون ۲۰۱۷ را به دست اندکاران گردشگری ارائه دهم. این است که از همه همکاران عزیز و همراهان گرامی‌ام که به صورت داوطلبانه و بدون چشم‌داشت تلاش کرده بودند، خواستم که برای روز ۵ آبان آماده باشند و گزارش کارشان را در حضور بخش خصوصی و دولتی به صورت پاورپوینت و فیلم نمایش دهند.

ضمن این‌که از نحوه برگزاری و نتیجه جلسه راضی هستم و به همین دلیل تلاش دوستانم را ارج می‌نهم، از کاستی‌های موجود نیز پوزش می‌طلبم. همچنین از کسانی که نتیجه فعالیتشان دیده نشد، عذرخواهی می‌کنم و به زودی در خدمتشان در یک برنامه دیگر خواهم بود.

اکنون، توجه شما را به گزارش زیر که توسط سرکار خانم “سارا آزادمهر” تهیه شده، جلب می‌کنم:

……………………………………………………………………………………………………

کانون انجمن‌های صنفی راهنمایان گردشگری کل کشور با همکاری انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان تهران برگزار کرد:

گزارش عملکرد چهار ماه تیم کنوانسیون ۲۰۱۷

سمینار گزارش عملکرد تیم کنوانسیون بین‌المللی راهنمایان گردشگری با حضور مسئولان و کارشناسان حوزه گردشگری، سه شنبه ۵ آبان ماه در تالار فرخی یزدی باغ موزه قصر برگزار شد.

این سمینار در حالی برگزار شد که سال گذشته ایران عنوان میزبانی کنوانسیون ۲۰۱۷ را از آن خود کرد. راهنمایان و پیش‌کسوتان عرصه گردشگری، همان کسانی بودند که توانستند با مشقت‌ها و تلاش‌های بیشمار و رایزنی‌های فراوان، نگاه نمایندگان ۴۱ کشور دنیا را به سمت ایران معطوف کنند و ایران را به عنوان یکی از مقاصد گردشگری بی‌نظیر در دنیا معرفی نمایند. دستاوردی که مسیر گردشگری کشور را به سمت آینده‌ای روشن سوق داد و بازتاب آن، جنبش عظیم راهنمایان را برای هموارسازی این مسیر در پی داشت.

در آغاز جلسه، “محسن حاجی سعید”، دبیر کنوانسیون راهنمایان گردشگری در سال ۲۰۱۷، با اشاره به کسب میزبانی کنوانسیون ۲۰۱۷ برای ایران، تصریح کرد: سال آینده رویداد مهمی پیش رو است که آینده سرنوشت‌سازی را برای ایران رقم خواهد زد و این امر مستلزم همت و اتحاد راهنمایان و فعالان عرصه گردشگری است.

وی بستر سازی مناسب جهت حضور شرکت کنندگان از کشورهای مختلف دنیا را در کنوانسیون ۲۰۱۷ از مهمترین شاخص برگزاری آن دانست و افزود: تسهیل سازی در امور مربوط به صدور ویزا و پوشش بیمه‌ای مسافران و همچنین فراهم کردن امکانات رفاهی از مهمترین اقدامات در روند پذیرش نمایندگان کشورها و میزبانی شایسته از آنان به شمار می‌رود.

حاجی سعید با بیان این‌که نخستین گام در راستای پیشبرد اهداف و آمادگی بیشتر برای حضور در کنوانسیون، تشکیل کمیته‌های اجرایی و پژوهشی بود، اظهار کرد: با همکاری راهنمایان سراسر کشور کمیته‌هایی مشتمل بر مهمان نوازی، رسانه، ترجمه، ثبت رکوردها، ورزش و آموزش از اوایل تیرماه امسال آغاز به فعالیت کردند که به صورت مداوم و شبانه روزی در حال تلاش و بهبود وضعیت موجود هستند.

وی با تاکید بر این‌که این رویداد فرصت مناسبی برای کشورمان به شمار می‌رود، گفت: با تلاش و کوشش راهنمایان فعال در کمیته‌ها گزارش عملکردی که نشان‌دهنده فعالیت سه ماه این گروه‌ها است، تهیه شد.

حاجی سعید از حضور مسئولان و نمایندگان برگزاری کنوانسیون ایران، در اجلاس روسیه در آینده خبرداد و افزود: شفاف سازی و اطلاع رسانی راهنمایان و کارشناسان گردشگری کشورهای دیگر، دعوت از آنان به ایران برای شرکت در کنوانسیون ۲۰۱۷ از ضرورت‌های حضور و شرکت در این اجلاس است.

نایب رئیس فدراسیون بین‌المللی راهنمایان: راهنمایان گردشگری، سفیران ارزشمند صنعت گردشگری

سپس فضای سمینار با پخش فیلم کوتاهی از صحبت‌های خانم “روبی روی”، نایب رئیس فدراسیون بین‌المللی راهنمایان حال و هوای دیگری به خود گرفت.

وی نیز کسب میزبانی کنوانسیون را نقطه عطفی در رونق گردشگری ایران برشمرد و اظهار کرد: این کنوانسیون فضای مناسب‌تری را برای پذیرایی گردشگران بیشتری از سراسر دنیا فراهم می‌کند و فرصتی است برای تبادل اطلاعات بین راهنمایان سراسر دنیا که در راستای آن، فراهم کردن امکانات رفاهی برای گردشگران معمولی و ناتوان، اقدامات جهت تسهیل امور مربوط به ویزا و  پوشش بیمه‌ای گردشگران و بهبود زیرساخت‌ها، از عواملی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

“روبی روی” با بیان این‌که راهنمایان گردشگری، سفیران برجسته هر مرز و بوم به شمار می‌آیند و مسئولیت سنگینی را برعهده دارند، افزود: راهنمایان ایران در معرفی سرزمین خود بسیار توانمند و آگاه هستند و کنوانسیون ۲۰۱۷ فرصتی است تا خود را آماده سازند و به بهترین نحو شایستگی‌ها و زیبایی‌های ایران را برای گردشگران به نمایش بگذارند.

پس از صحبت‌های “روبی روی” مسئولان کمیته‌ها و کارگروه‌ها به ارائه گزارش به شرح زیر پرداختند:

“ژاله ابراهیمی”، نائب رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گردشگری استان تهران و مسئول کمیته آموزش با تاکید بر این‌که این کمیته یکی از مهمترین و اساسی‌ترین کمیته‌های کنوانسیون است، تصریح کرد: این کمیته در جهت آموزش راهنمایان و کارشناسان تشکیل شد و بدین منظور شورای سیاست گذاری متشکل از راهنمایان با تجربه، کارشناسان و متخصصان عرصه گردشگری صورت گرفت.

وی با بیان این‌که فعالیت های گروه آموزش به چند بخش تقسیم می‌شود، گفت: از مهمترین گام‌های این کمیته، آموزش نیروی انسانی توانا و مسلط حوزه گردشگری برای اجرای بهتر امور مختص به کنوانسیون است که این آموزش‌ها از سطوح مبتدی آغاز و به سطوح پیشرفته منتهی می‌شود.

سپس “پرویز شجاعی پارسا”، مسئول کمیته ورزش نیز با اشاره به طرح صعود به قله دماوند توسط راهنمایان گردشگری، افزود: در مرداد ماه امسال برای صعود به قله دماوند، ۳۴ نفر از راهنمایان گردشگری سرتاسر ایران اعلام آمادگی کردند و در نهایت ۲۴ نفر با تلاش و فعالیت‌های پی در پی موفق به صعود به قله دماوند شدند که این امر در راستای حمایت از میزبانی کنوانسیون ۲۰۱۷ در ایران و معرفی قله دماوند به عنوان بلندترین قله ایران صورت گرفت.

وی همچنین برنامه رکاب‌زنی از نوشهر تا بوشهر و صعود به تمام قلل مرتفع ایران را از گام‌های بعدی فعالیت این کارگروه دانست.

کتاب مهمانوازی ایرانی، ترویج فرهنگ مهمان‌ نوازی ایران

“لیدا علی نژاد”، مسئول کمیته مهمان نوازی نیز با اشاره این‌که این کارگروه زیر مجموعه کمیته فرهنگی است، اظهارکرد: فعالیت‌های این گروه به دو بخش کتابخانه‌ای و میدانی تقسیم شده که در نهایت به تالیف و چاپ کتاب مهمان نوازی ایرانی منجر خواهد شد.

در این سمینار “سمیرا فلاح” و “محمدرضا افشار”، دو زوج راهنمای گردشگری و ایرانگردی نیز حضور داشتند که فاز نخست سفرشان را از دور مرزهای ایران به منظور آشنایی با فرهنگ مهمانوازی ایرانی و ثبت مستندات آن آغاز کردند و این موضوع انگیزه و اشتیاق آنان را برای ادامه سفر به اکثر شهرهای ایران برانگیخت. شایان ذکر است این دو زوج میهن پرست، بنر کنوانسیون را در تمام شهرهای ایران به همراه خواهند داشت و از آن رونمایی می‌کنند.

“سمیه مهدوی نیا”، مسئول کمیته ترجمه نیز با بیان این‌که تمام مطالب و موضوعات گردشگری ایران توسط زیرشاخه‌های این گروه ترجمه می‌شود، گفت: از مهم‌ترین فعالیت‌های این گروه ترجمه تمام موضوعات و گزارش‌های داخلی و خارجی حوزه گردشگری است که این مطالب گاهی از فارسی به انگلیسی و بالعکس در راستای شفاف سازی چهره ایران و شناساندن جاذبه‌ها، فرهنگ و تاریخ ایران به گردشگران ترجمه و سپس ویرایش می‌شوند.

شایان ذکر است طراحی و ترجمه شعار زیبای کنوانسیون نیز با همکاری اعضای این کارگروه صورت گرفت.

“سعید ایوبی”، مسئول کمیته رسانه و شبکه‌های مجازی نیز با اشاره به این‌که کسب میزبانی کنوانسیون ۲۰۱۷ توسط ایران در نتیجه همدلی، اتحاد و تلاش‌های مداوم راهنمایان و فعالان دلسوز این حوزه به دست آمد، تصریح کرد: برای کسب میزبانی کنوانسیون۲۰۱۷ تلاش‌های فراوانی صورت گرفت تا توانستیم مسیر حرکت کنوانسیون را از پراگ به ایران هموار سازیم.

وی با بیان این‌که نخستین کمیته که آغاز به فعالیت کرد، کمیته شبکه‌های مجازی و رسانه بود، افزود: در حال حاضر با فعالیت‌های شبانه روزی این کارگروه در انتقال اخبار و اطلاعات و بارگذاری آنان، شاهد آمار بالای بازدیدکنندگان از این شبکه‌ها هستیم و این موضوع نوید دهنده علاقه گردشگران دنیا برای سفر به ایران و کسب اطلاعات درباره آن است.

کمپین درد دل به یاری گردشگران می‌شتابد

“رها آخوندان”، مسئول کمپین “درد دل” نیز با اشاره به این‌که این کارگروه جهت بررسی و حل مشکلات راهنمایان و گردشگران ایجاد شد، اظهار کرد: از بزرگ‌ترین دغدغه‌های حوزه گردشگری کمبود زیرساخت‌ها در کشور است که می‌تواند پیامدهای ناخوشایندی را به دنبال داشته باشد.

وی با بیان این‌که بر اساس آمار و  شواهد، وضعیت نابسامان سرویس‌های بهداشتی معضلات و مشکلات فراوانی را برای گردشگران فراهم آورده، گفت: در گام نخست رسیدگی به مشکلات سیستم‌های بهداشتی مورد توجه است، چراکه این موضوع سبب ایجاد بیماری و حس ناخوشایند در گردشگران شده است.

آخوندان در پایان خواستار همکاری و حمایت‌های بخش دولتی و خصوصی برای همکاری با این کمپین شد.

سپس “گلناز دزفولی”، مسئول گروه رکوردهای ایران نیز با بیان این‌که از مهم‌ترین دستاوردهای کنوانسیون، ثبت رکوردهای ایران در کتابی به همین نام است، گفت: این کتاب با هدف شناساندن رکوردهای ایران در دنیا توسط جمعی از فعالان و راهنمایان گردشگری در حال جمع‌آوری و تدوین است و شایان ذکر است، از این کتاب سال آینده در نمایشگاه گردشگری رونمایی خواهد شد.

آرش نورآقایی: کنوانسیون ۲۰۱۷ اوج اتحاد و همدلی راهنمایان گردشگری

در پایان سمینار آرش نور آقایی، با بیان این‌که گزارش عملکرد چهار ماهه کمیته‌های کنوانسیون بسیار علمی و حاصل تلاش جمعی راهنمایان و کارشناسان این حوزه بود، گفت: برگزاری این سمینار به صورت فشرده و بدون وقفه، نشان‌دهنده شکوه فعالیت‌هایی است که با همدلی و اتحاد فعالان این حوزه خلق شد.

وی با بیان این‌که گاهی می‌شود در محضر کسانی که ادعای پیش کسوتی ندارند، درس‌های بزرگی و بزرگ‌منشی آموخت، اظهار کرد: شواهد حاکی از آن است در فاز نخست علاقه‌مندان و فعالان این حوزه کار بزرگی را به پایان رساندند که این مقدمه، سرانجام خوشایندی را در عرصه گردشگری کشور نوید می‌دهد.

“مهدی عنبر”، معاون اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران نیز در پایان این سمینار اعلام کردند که در روزهای آتی یک خانه قدیمی در میدان حسن آباد در اختیار انجمن صنفی گردشگری استان تهران قرار خواهد گرفت.

گزارش از ساره آزادمهر

……………………………………………………………………………………………………
بازتاب جلسه ۵ آبان در رسانه‌ها:

http://www.tehrantimes.com/index_View.asp?code=250430

http://www.mehrnews.com/news/2952135/%D8%AD%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D9%85%D8%B3%D8%A6%D9%88%D9%84%D8%A7%D9%86-%DA%AF%D8%B1%D8%AF%D8%B4%DA%AF%D8%B1%DB%8C-%D9%85%D9%87%D9%85%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D9%85%D8%B3%D8%A6%D9%84%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D9%86%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%B3%DB%8C%D9%88%D9%86-%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B7

http://www.chn.ir/NSite/FullStory/News/?Id=115925&Serv=2&SGr=24

http://akhbarma.ir/NR.aspx?id=568700

http://tehraneconomy.ir/30091/%D8%B1%D9%88%DB%8C%DA%A9%D8%B1%D8%AF-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D9%87%D9%81%D8%AF%D9%87%D9%85%DB%8C%D9%86-%DA%A9%D9%86%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%B3%DB%8C%D9%88%D9%86-%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7/

http://newpedia.ir/intpage.php?p=news/art/1445998100i164b

http://www.farheekhtegan.ir/newspaper/BlockPrint/55774

http://www.donya-e-eqtesad.com/news/953225

……………………………………………………………………………………………………

اتومبیل مزین به لوگو و شعار کنوانسیون

“سمیرا فلاح” و “محمدرضا افشاری” دوباره با همین اتومبیل برای اجرایی شدن یکی دیگر از پروژه‌ها، در ایران سفر می‌کنند.

ماگ مزین به نقش لوگوی کنوانسیون و لوگوی WFTGA

بج سینه کنوانسیون ۲۰۱۷

عکس از: پوری زنگنه

تا جایی که خبردار شدم حدود ۳۵۰ نفر در جلسه ۵ آبان شرکت کردند، در تصویر تعدادی از همکاران را می‌بینید که در آخر جلسه با هم عکس یادگاری گرفتند.

دیدگاه‌ها

  1. آشنا

    زنده باد ایران
    زنده باد آرش نورآقایی
    زنده باد راهنمایان گردشگری ایران
    ………………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. لطف دارید.

  2. آشنا

    دست مریضاد آرش که کمانگیر شدی
    جانانه تاختی و در دلها جایگیر شدی
    بسی سخت بود گلی که سربازانت کاشتند
    ولی همه سهل شود به عشق وطن و تو که عالمگیر شدی
    ………………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. سپاس از لطف شما.

  3. مهدیس

    دروووود. زنده باد همگی. برگزاری این جلسه کار خیلی خوبی بود. لازمه بعضی‌ها بدونن چقدر وقت و انرژی بی‌هیچ چشم‌داشتی هزینه می‌شه تا یک کار خوب و عالی بره روی صحنه. لازمه بعضی‌ها بدونن کسی منتظر فکرها و دست‌هایی که همیشه برای یاری رساندن دیر می‌کنن نمی‌مونه. این قطار داره می‌ره، اگرچه بعضی‌ها ترمزش رو کشیدن ولی جلوی رفتنش رو کسی نمی‌تونه بگیره. بالاخره هم دیر یا زود به مقصد می‌رسه. کند شدن حرکتش فقط به ما فرصت بیشتری می‌ده برای دوستی‌های بیشتر و عمیق‌تر، برای یادگرفتن، برای زندگی رو معنا کردن… سپاس از همه. همتون خوب و عالی هستین.
    ” پیروزی تو میوه حقیقت توست
    رگبارها و برفها را
    توفان و آفتاب
    آتش بیز را
    به تحمل صبر
    شکستی
    باش تا میوه غرورت برسد،
    پیروزی عشق نسیب تو باد! ”
    ………………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. اندیشه و گفتارت همیشه گهرباره مهدیس گرامی.

  4. گلاره

    🙂 سلام

    دم شما گرم 🙂
    ………………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. سر شما خوش.

  5. سوگند

    درود بر همه شما خوبان
    ………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. ارادتمندیم.

  6. ش.آ

    درود

    جسمم جای دیگه است ولی روحم قطعا اونجا میون کسایی که خیلی گرم و صمیمی کنار هم جمع شدن
    تا دست به دست هم بدن به مهر و…

    میهنم همیشه آباد!

    سپاس ها
    ………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. زنده باشی.

  7. سید مهرزاد کشفی

    با سلام . برای آنانی که معتقدند با یک گل بهار نمی شود ! و ما داریم نشان می دهیم که هر کدام از ما گلی هستیم در گلستان که ناچار بهار سر تسلیم در برابر ما فرو خواهد آورد . مشرو ط بر اینکه باغبانی چون آرش راهنمایمان باشد . خواهید دید که ما زمستان ۲۰۱۷ را به بهار تبدیل می کنیم.
    ………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. شما لطف دارید. زنده باشید و پیروز.

  8. احسان

    بادرود و عرض ادب و احترام خدمت شما
    اینجانب احسان اشناگردانشجوی رشته ی مدیریت گردشگری بم ویکی از دانشجویان جناب اقای امیر عباس نجفی پور هستم.
    در رابطه با کنوانسیون ۲۰۱۷ قصد سرودن یک شعر دااشتم وقتی با استاد مطرح کردم شما را به من معرفی کردند خواهشمند است که بنده را یاری فرمایید ودر صورت دیدن این نظر جهت کمک به من ایمیل بزنید.
    با تشکر
    …………………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. سپاس از توجه و لطف شما. با ایمیل در تماس باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *