۴- wow

دنیای آلمانی را دوست دارم، همیشه به آن علاقمند بوده ام. و انگار هر مرتبه که به این کشور وارد می شوم با این احساس خوشایند تجدید بیعت می کنم.

احتمالا تا حالا نگفته ام که شرکت در نمایشگاه “GalaBau”، یکی از اهداف این سفر است. این نمایشگاه معتبرترین نمایشگاه جهانی در زمینه طراحی، ساخت و حفظ فضای شهری و فضای سبز است که هر دو سال یک بار در شهر نورنبرگ آلمان برگزار می شود. محورهای اساسی نمایشگاه عبارتند از: ماشین آلات و تجهیزات ساختمانی (زلزله، ماشین آلات خاص برای ساخت چهارراه ها و محورهای اصلی، ماشین آلات سنگ بری و …)، مواد و مصالح برای ساخت و حفظ ساختمان، گیاهان و بذرها، حفظ و نگهداری ماشین آلات و تجهیزات، ساخت فضاهای ورزشی و تفریحی، حمل و نقل، طراحی شهری، انبار و سایت شهری، بخش های خاص (حمل درختان، آبیاری و زه کشی، زباله و بازیافت، تجهیزات قبرستان و …)، خدمات سازمانی و اداری، تشکل ها و سازمان ها، بازیافت و …

همانطور که در بالا گفتم یکی از اهداف این تور، شرکت در نمایشگاه GalaBau است، اما نمی دانم چرا برخی از همسفران بنده که قرار است به عنوان مهندس، تاجر یا مدیر پروژه های مهندسی راه و ساختمان از این نمایشگاه بازدید کنند، انگلیسی بلد نیستند، ایمیل ندارند و یا حتی کارت ویزیت با خودشان نیاورده اند و یا اصلا ندارند.

فکر کردن به این موضوعات بدجوری عذابم می دهد.

اما، برایتان بگویم که “نورنبرگ” شهر بسیار زنده و زیبایی است. اصلا انتظارش را نداشتم. درواقع می توانم بگویم فوق العاده است. بگذارید بقیه قصه را با عکس دنبال کنیم:

امروز صبح به اتفاق همسفرانم، ساعت ۹:۳۰ هتل را ترک کردیم و به سمت نمایشگاه شهر “نورنبرگ” حرکت کردیم. بلیط ورود به نمایشگاه GalaBau برای هر نفر، ۱۵ یورو بود. در تصویر ورودی نمایشگاه و محل کنترل بلیط ها مشخص است. البته این عکس را زمانی گرفتم که صف تمام شده و همه بازدیدکنندگان به داخل نمایشگاه رفته اند.

وقتی همه همسفرانم به داخل نمایشگاه رفتند، از یکی از مسوولین نمایشگاه سوال کردم که آیا هیچ امکان ویژه ای برای خبرنگاران وجود دارد یا نه؟ جوابم این بود: “ورودی رایگان است. مکانی برای استفاده از اینترنت رایگان در اختیار خبرنگاران وجود دارد که در آنجا می توانند از نوشیدنی و خوردنی رایگان هم بهره ببرند.” بنابراین کارت خبرنگاری ام را نشان دادم و داخل شدم. همه چیز در حد عالی و با احترام فراوان توام بود.

دیدم اینجا دقیقا همان رفتار محبت آمیزی را با خبرنگاران می کنند که در کشور خودمان هم انجام می شود! دیدم که آلمانی ها خیلی هم از ما ایرانی ها در این زمینه جلوتر نیستند!

این عکس و چهار عکس بعدی را به منظور آشنایی با فضای نمایشگاه در معرض دیدتان قرار می دهم.

بدون شرح

بدون شرح

بدون شرح

بدون شرح

همانطوری که قبلا هم عرض کردم، لنز دوربینم دچار مکشل اساسی شده به طوریکه با دشواری می توانم روی سوژه ای فوکوس کنم و عکس بگیرم. بنابراین با نور داخل سالن های نمایشگاه امکان گرفتن عکس های بیشتر و بهتر وجود نداشت.

بعد از بازدید از نمایشگاه، تصمیم گرفتیم که به مرکز شهر ۱۰۰۰ ساله نورنبرگ برویم و حال و هوای این شهر را دریابیم. شهر قدیمی نورنبرگ همچون بسیاری از شهرهای اروپایی، با دیوار محصور بوده که امروزه نیز بخشی از آن باقی مانده است. چند دروازه و بخشی از خندق پشت دیوار شهر هم هنوز وجود دارند. نورنبرگ امروزه جزو ایالت “باواریا” محسوب می شود.

احتمالا خیلی ها، “نورنبرگ” را با عنوان “دادگاه نورنبرگ” می شناسند. دادگاه نورنبرگ در ۲۰ نوامبر ۱۹۴۵ میلادی پس از خاتمه جنگ جهانی دوم به منظور محاکمه ۲۲ تن از رهبران آلمان نازی که باعث کشته شدن بیش از ۵۰ میلیون نفر و متلاشی شدن زندگی میلیون‌ها انسان بودند، تشکیل شد.

اگر تا حالا نورنبرگ برای بنده تداعی گر همین دادگاه بود، اما از امروز معنای دیگری پیدا کرد. در تصویر، نمایی از رودخانه ی Pegnitz مشخص است. این رودخانه Old Town نورنبرگ را به دو بخش تقسیم می کند.

بخشی از فضای شهری نورنبرگ و رودخانه Pegnitz در تصویر مشخص است.

اولین موضوع جالبی که در رابطه با “نورنبرگ” فهمیدم این بود که این شهر، محل تولد یکی از معروفترین برندهای دنیاست. حتما تا به حال یکی از مدادهای شش ضلعی “فابر-کاستل” را در دستانتان گرفته اید و با آن چند خطی نوشته اید.

بله، زندگی “فابر کاستل” Faber-Castell از اینجا آغاز شده است. نام “فابر کاستل” از ادغام نامهای خانوادگی بارونس Ottilie von Faber و کُنت Alex ander zu Castell-Rudenhausen به وجود آمده است. درواقع وقتی این بارونس و کنت با هم ازدواج کردند، قدیمی ترین کارخانه تولید لوازم التحریر دنیا هم به وجود آمد.

برخز از دیدنی ها و جاذبه های نورنبرگ عبارتند از: کلیساها، قلعه ها، موزه ها، ساختمان ها، خانه ها، فواره ها، پل ها، باغ و حش و …

نام چند موزه ی جالب توجه این شهر را برایتان می نویسم: مرکز اسناد حزب نازی، موزه خط راه آهن آلمان، موزه اسباب بازی، موزه فرهنگ صنعتی، موزه مدرسه، موزه هنرهای معاصر، موزه فابر-کاستل، موزه جوانان و بچه ها، موزه تاریخ طبیعی، موزه بیمارستان، موزه صلح، موزه صلیب سرخ، موزه کبوتر، موزه فرهنگ زنان بین المللی و منطقه ای، موزه جُرم و جنایت، موزه رادیو، …

نمای پشت ساختمان یکی از کلیساهای شهر

یکی از بزرگترین مفاخر “نورنبرگ”، مردی است به نام “آلبرشت دورر”. در تصویر مجسمه و میدان “آلبرشت دورر” را می بینید. “دورر” در این شهر به دنیا آمد، بخشی از زندگی اش در این شهر سپری شد و در همین شهر نیز به خاک سپرده شده است. او نقاش، حکاک، گراورساز و ریاضیدان بوده است.

خانه ی آلبرشت “دورر” که موزه هم هست.

خیابان “آلبرشت دورر”

نمونه ای از معماری خانه ها و ساختمان های محلی کشور آلمان را در تصویر می بینید.

یکی از ورودی های شهر قدیم “نورنبرگ”

موزه – قلعه

یکی دیگر از بناهای موجود در شهر

وقتی در شهر “نورنبرگ” قدم می زدیم متوجه شدم که برخی از اطلاعات فرهنگی مربوط به شهر و شخصیت های مشهور در کنار چنین نمادهایی ارائه می شود.

اطلاعات هم به صورت مکتوب است و هم می توان به زبان انگلیسی و آلمانی به آن گوش داد.

طریقه طبخ گوشت در یکی از رستوران های شهر

نمایی از فضای شهر

بدون شرح

یکی از کلیساهای شهر: Lorenzkirche

بدون شرح

بدون شرح

فکر کنم نابینا بود، و البته چه صدای دلنشینی داشت. سی دی آلبومش را خریداری کردم.

یکی از برج های مرکز قدیمی شهر

بدون شرح

نزدیک نمایشگاه “نورنبرگ” یک دریاچه زیبا قرار دارد.

همان

بدون شرح

“نورنبرگ” در زمان هیتلر، یکی از مراکز تجمع حزب نازی بود. آنچه در تصویر می بینید، عکسی است که دز آن سال ها از این مرکز گرفته شده است.

و این عکس وضعیت فعلی آن را نشان می دهد. روزگاری اینجا افسران بالا رتبه ی حزب نازی برای خودشان حشر و نشری داشتند.

این عکس را با موبایل برای یادمان سرزندگی شب های “نورنبرگ” گرفتم. همه ی رستوران ها پر بود و مردم شاد و مهربان بودند.

بدون شرح

یکی از دوستان، چندین مرتبه برایم کامنت گذاشته بود که یک عکس از خودم در این سفر بگیرم. این عکس را با موبایل گرفتم تا خواهش این دوست را اجابت کرده باشم.

دیدگاه‌ها

  1. Reza

    سلام ارش جان
    کشور المانو خیلی دوست دارم
    کاش دوربینت درست میشد عکسهای زیادی می کرفتی
    ممنون از اینکه از اونجا کزارش تصویری میذاری
    مواظب خودت باش
    خیلی عزیزی
    …………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. سپاس.

  2. م.معظم

    گزارش تصویری کاملی بود باوجود مشغله زیاد ممنونیم که به فکر خوانندگان سایتتان هم هستید و ما هم به طور مجازی با تورهایتان همراهیم .ایشالا دوربین اگه درست نشد به زودی یه دوربین خوب با یه قیمت مناسب میابید .
    جایی که درباره اعضای تور گفتید برای زبان من یاد موسسه ای افتادم که تورهای اموزشی توریسم برای اسپانیا داره (حتما میشناسیدشون) و بسیاری از عوامل مدیریتی این رشته از کشور ما به دنبال مترجم یا برگزاری تور به زبان فارسی بودن و این یکی از ضعف های بزرگ است که از کودک تا بزرگ گریبان مردم ماست !
    موفق باشید
    …………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. سپاس از محبت و توجه شما.

  3. suzan

    salam,merci didan va khoondane safar nameh haye shoma va matalebe bazi az doostan baes mishe baraye modati(shayad hata chand daghighe)varede donyaee besham ke 100% doost daram,omidvaram hamisheye hamishe khoshbakht va delshad bashid,pishapish tavalodetoon mobarak,zoodtar tabrik goftam chon mamoolan rooze tavalode azizan ro agar facebook yad avari nakone faramoosh mikonam,az samime ghalb arezooye khoshbakhtitoon ro daram va omidvaram emsal yeki az be yadmoondani tarin va behtarin sal haye zendegitoon bashe:)
    …………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. سپاس از محبت و توجه شما.

  4. پرويز شجاعي پارسا

    درود بر آرش عزیز
    گزارش و عکسها عالی بودند . خوبی آنلاین نوشتن اینه که خواننده خودش در سفر حس میکنه . ممنون آرش جان
    …………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام عزیز. قربان محبتت و به امید دیدار.

  5. ردپای این روزها

    اطلاعات جالبی در این پست بود که بخش اعظم آن را نمی دانستم… راستی قدر حضور در لحظات سفر و گسترده شدن لحظات زندگی تان را علیرغم همه سختی های موجود، بدانید. نمی دانم چرا این را نوشتم. شاید به خاطر اینکه حین خواندن این مطلب غبطه خوردم بر لحظاتی که درگیر روزمرگی نیستند… همیشه خوش و سلامت باشید.
    …………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام شیرین. سپاس.

  6. elahe

    سلام.خسته نباشین.داستان فابر کاستل خیلی جالب بود.ممنون
    …………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. آره، خودم هم دوست داشتم.

  7. کوشا - اصفهان

    درود بر شما
    حدود شش ماهی است که نوشتارهای شما را دنبال می کنم. افسوس می خورم که چرا زودتر با سایت شما آشنا نشدم.
    پاینده باشی آرش گرامی
    …………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. ارادتمندم.

  8. مريم

    سلام- صبح عالی متعالی-اینجا کرج۷:۴۰دقیق صبح روز شنبه ۲۵شهریور ۳روز مونده تا سالروز تولد شناسنامه ای شما ومن خیلی خوشحالم که با دوست خوبی مثل شما آشنا شدم ‘میگن دوستای خوب رزقهای معنویند که خدا سر سفره دل آدما میذاره- خدارو شاکرم که در بدترین شرایط زندگیم خوندن وتجربه کردن سفرنامه مجازی شما دلمو کمی آروم میکنه-بیصبرانه منتظر ببینمتون وخدا بخاد در اولین سفر کنارتون باشم وازتون چیز یادبگیرم-فقط مثل همیشه براتون آرزوی سلامتی دارم که شادیها و خوشبختیهاتونو با همنو عان و هموطنانتون شیر میکنید “به اشتراک”میذارین-دوستون دارم :)ایام بکام عزت مستدام-قربانت مریم:)
    ………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. قربان محبت شما.

  9. reza

    salam arash jan
    mamnoon az aksaye zibayii ke gerefti makhsoosan aksi ke az khodet gerefti
    albate raftam tu face book hodude 100 ta aks dashti ye dele sir didamet
    kheli mikhamet
    movazebe khodet bash
    ja ma ra ham unja khali kon
    kheli goli
    ………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. قربانت.

  10. مريم

    سلام آرش جان واقعا از نوشته هاتون لذت می برم مرسی که این سفرنامه هارو برای ما می گذارین من هم آلمان دوست دارم خیلی دوست دارم برم . خوش بگذره
    ………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. امیدوارم که به آرزوتون برسید.

  11. اسکندری

    سلام رفیق
    مرسی، از اطلاعاتی و عکاسایی که گذاشتی استفاده کردیم، خصوصا درباره فابر کاستل و نازی
    راستی، دفعه دیگه بدی ازت عکس بگرین بهتره تا اینکه خودت بگیری! 😉
    ………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. ارادتمندم. چشم.

  12. رویین تن

    جالبه بدونیند یکی از دلایل استفاده از رنگ اصلی سبز در محصولات فابر اینه که این کمپانی بزرگ از انرژی طبیعی برای ساخت محصولات خودش استفاده می کند (قسمت بیشتر محصولات) و هم چنین جنگل های بسیاری را با کاشت نهال درست کرده و تمامی چوب و مایحتاج خود را از همان منابع تهیه می کند تا آسیبی به اکوسیستم های طبیعی نزند.

    نکته دیگه در باره این ایالت یعنی bavaria اینه که زادگاه کمپانی خودرو BMW در این ایالت بوده و نام این ابر کمپانی خودرو سازی مخفف Bavarian motor workers می باشد که در ابتدا موتور و متعلقات هواپیما تولید می کرده و پس از آن به طراحی و تولید اتومبیل و موتور سیکلت روی آورده
    …………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. خیلی خیلی از این اطلاعات ممنونم.

  13. شيدا

    سلام . آیا از بازداشتگاه و کوره های آدم سوزی شهر نورنبرگ که خیلی مشهور هست دیدن نکردین ؟ دوست داشتم اونجارو از منظر شما و عکسهایی که از اون میگیرید رو ببینم .
    با تشکر .
    ………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. متاسفانه ندیدم.

  14. کمال

    سلام
    روزهای خوب و فراموش نشدنی بود و خیلی خوش گذشت بابت همه زحمات و راهنمایی و اطلاعاتی که در اختیار گذاشتین متشکرم.
    انشالله باز بتونیم با شما همسفر باشیم.
    …………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. ارادتمندم.

  15. مینا

    با سلام و تشکر.
    چطور میتوان از زمان برگزاری نمایشگاههای این چنینی در آلمان مطلع شد؟(بیشتر موضوع ساختمان)
    ممنون.
    ……………………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. اگر خوب در اینترنت جستجو کنید، پیدا می کنید.

  16. سیما سلمان‌زاده

    همیشه خوندن در مورد خانه‌موزه‌ها یا دیدن اونها برام باعث افسوس‌خوردن هستند. ما اینهمه می‌تونیم خونه‌موزه داشته باشیم و نداریم.

    راستی امیدوارم آلبوم موسیقی خیابونی به جای خوبی رسیده باشه.
    ………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. سپاس که مطالعه کردید.

  17. Masi

    لنز دوربینتون می تونه مشکل داشته باشه و خوب فکوس نکنه، اما اشتیاق درون واژه هاتون حتما عکس ها رو پر نورتر و رنگی تر می کنه !

    عااالی بود،مرررسی ازتون، کیف کردم.
    و چقدر شب های زنده ی شهرها روح دارن و بانشاطن و اون شهر رو بیشتر برامون خاطرانگیز می کنن.
    …………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. زنده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *