۳- Nice & Cannes

ساعت ۹:۱۵ صبح روز یک شنبه (۱۸ آگوست) است و طبق قول، عکس هایی از “نیس” و “کن” را با ارائه توضیحات اندک تقدیم می کنم.

قبل از شروع:

دیروز ضمن گشت شهری “نیس”، از ساعت ۱۳ تا ۱۵ به مسافران وقت آزاد دادم که ضمن گشت در شهر، ناهار نیز میل کنند. ساعت ۱۵ با آنها قرار گذاشتم تا در محل مقرر سوار اتوبوس شوند. اتوبوس ساعت ۱۵ به محل تعیین شده آمد اما از چند نفر از مسافران خبری نبود. حدود ۱۰ دقیقه انتظار کشیدیم، سپس به دلیل محدودیت ترافیکی محل را ترک کردیم و به سمت هتل آمدیم.

از جمله کسانی که با اتوبوس به هتل برنگشتند، دو همسفر خانم میانسال هستند. ظاهرا گم شده بودند. گم شدنشان در خیابان اصلی شهری که یک طرفش کوه است و طرف دیگرش دریا برایم بسیار عجیب بود. امروز صبح سر میز صبحانه همدیگر را دیدیم و طبق روال همیشگی که بعد از این جور اتفاقات رخ می دهد، با اظهار لطفشان مواجه شدم که: کارم را خوب انجام نداده ام، احوالی از آنها نگرفته ام و …

بهشان گفتم: نقشه بهتان داده ام، کارت هتل برایتان گرفته ام. چندین مرتبه زمان و محل اتوبوس را توضیح داده ام. چگونگی برگشت به هتل (با اتوبوس و تاکسی) را گفته ام، دیگر چه کاری باید می کردم؟

ظاهرا بعضی از ما برایمان مهم نیست که منطق و قوانین را رعایت کنیم، به دنبال این هستیم که دلجویی شویم.

به هر حال…

و اما گزارش تصویری:

به نقشه اروپا و در آن میان به دریای “مدیترانه” نگاه کنید. در شمال مدیترانه، جنوب کشور فرانسه و البته بخشی از شمال ایتالیا (شهر جنوا) در سمت راست و شمال اسپانیا (شهر بارسلونا) در سمت چپ دیده می شوند. “نیس” در جنوب فرانسه و در شمال مدیترانه جایی که به کمان مدیترانه مشهور است قرار گرفته. “مارسی” و “موناکو” از شهرهایی هستند که در سمت چپ و راست “نیس” قرار دارند.

“نیس” یک شهر تفریحی، فرهنگی، تجاری (نه صنعتی) محسوب می شود. تنها صنعتی که در این شهر وجود دارد، مربوط به تولید سیمان می شود که “نیس” جزو صادرکنندگان آن است. پنجمین شهر بزرگ فرانسه است و فرودگاه نیس با انتقال ۱۴میلیون نفر در سال دومین فرودگاه پرتردد فرانسه به شمار می رود.

پیدایش شهر “نیس” به حدود ۵ قرن قبل از میلاد و به زمانی که یونانی ها به این سرزمین قدم گذاشتند، بر می گردد. وقتی یونانی ها به این سرزمین آمدند با یک قوم محلی جنگیدند و آنها را شکست دادند و سپس در کنار ساحل شهر خود را بنا کردند. از آنجا که یونانی ها در جنگ پیروز شدند، نام این شهر را Nikaia (به معنی پیروزی) گذاشتند. می دانیم که نام الهه پیروزی یونانی هم Nike (همان برند معروف لباس های ورزشی) است.

بعد از یونانی ها، رومی ها به این شهر آمدند. اما آنها با یونانی ها نجنگیدند و در بالای یکی از ۲۲ تپه ای که شهر “نیس” را احاطه کرده، سکنی گزیدند و نام شهر با تلفظ رومی Nicea شد. بعد انگلیسی ها و بعدتر روس ها به “نیس” آمدند و ماندگار شدند. از ویژگی های شهر “نیس” این است که تمدن های مختلف در دوره های متفاوت قابل مشاهده است و هیچ تمدنی، تمدن دیگری را تخریب نکرده است.

در تصویر فوق بخشی از بازمانده های بناهای رومی را مشاهده می کنید که در منطقه ای به نام Cemenelum بنا شده بودند. این ساختمان (Arena)، یکی از همان بناهایی است که جنگ گلادیاتورها و نمایش های رومی در آن اجرا می شده است.

بخش دیگری از بازمانده های شهر رومی را در تصویر مشاهده می کنید. در پس زمینه ساختمان زیبایی را مشاهده می کنید که روزگاری ملکه انگلیس “ویکتوریا” در آن سکنی داشته است. امروزه جزو آپارتمان های خصوصی محسوب می شود.

می گویند “نیس” شهر الهام هنرمندان و نویسندگان است. مودیلیانی، رنوار، پیکاسو، تولستوی، مارک شاگال و هانری ماتیس از جمله کسانی هستند که مدیون “نیس” هستند. در تصویر محل زندگی و موزه “هانری ماتیس” نقاش  را (چسبیده به شهر رومی) مشاهده می فرمایید. در همین نزدیکی قبرستانی وجود دارد که “ماتیس” در آن دفن شده. موزه “شاگال” هم به اینجا نزدیک است.

“هانری ماتیس” (۳۱ دسامبر ۱۸۶۹ – ۳ نوامبر ۱۹۵۴) معروفترین نقاش گروه “فوویسم” (به معنای جانوران وحشی یا وحشیان) بود. در تصویر سلف پرتره هنرمند را می بینید.

باقیمانده های حمام رومی را در تصویر مشاهده می کنید. این بقایا در نزدیکی موزه “هانری ماتیس” قرار دارند. هنگامی که می خواستند ساختمان دیگری برای نگهداری آثار ماتیس در کنار ساختمان قرمز رنگ قبلی احداث کنند، این بقایا (در زمان گوبرداری) از زیر زمین آشکار شدند.

در همان محوطه رومی ها، تعدادی درخت زیتون دیده می شود. طبق گقته راهنمای محلی سن این درختان به ۶۰۰ یا ۷۰۰ سال می رسد.

“Stienne” یکی از ژنرال های فرانسوی که در زمان جنگ جهانی اول، یک نوع ماشین جنگی (تانک) اختراع کرد.

صومعه ی “فرانسیسکن” را در تصویر مشاهده می کنید.

یکی از کلیساهایی که در شهر “نیس” وجود دارد، کلیسای زیبای ارتدوکس روسی است که ما فقط از داخل اتوبوس آن را تماشا کردیم. ساخت بنای آن کلیسا به زمان حضور “اتحاد جماهیر شوروی” باز می گردد.

راهنمای محلی ما در گشت نیم روزه “نیس”: “ایزابلا”

سقف خانه های شهر “نیس” عموما اینگونه است.

در کنار صومعه “فرانسیسکن” یک باغ زیبا خودنمایی می کند. به گفته راهنمای محلی، عروس و دامادها برای عکاسی به این مکان می آیند.

نمایی از شهر “نیس” که از باغ صومعه ی “فرانسیسکن” قابل مشاهده است.

“نیس رو به دریا و پشت به کوه دارد.

“نیس” را ترکیبی از رامسر (به دلیل موقعیت جغرافیایی)، ریو دو ژانیرو (شور و هیجان ساحل)، بارسلونا (حضور کشتی های تفریحی) و بروکسل (تنوع غذاهای دریایی و رستوران ها) دیدم.

آن گنبد سفیدرنگ رصد خانه “نیس” است.

این هم “ونجلیس” راننده یونانی که قرار است در تمام مدت تور، همسفرمان باشد. خوش اخلاق است و قبلا تجربه سفر با او را داشته ام. او به همراه “ژاله ابراهیمی” هم دو مرتبه مسوولیت رانندگی مسافران ایرانی را بر عهده داشته است.

این عکس را از یکی از تپه های مشرف (تپه ای به نام موم بوقو؟) گرفته ام تا زیبایی شهر نیس را مشاهده بفرمایید. در نزدیکی همین مکان، خانه “التون جان” در بالاترین مکان تپه قرار گرفته. این منطقه محل زندگی کسانی (بیشتر انگلیسی ها) است که تمام زمستان را در “نیس” می گذرانند و گرانترین منطقه از لحاظ قیمت آپارتمان (۱۵۰۰۰ یورو برای هر متر مربع) محسوب می شود.

در ادامه گشت شهری، به بخش قدیمی شهر “نیس” رفتیم. در تصویر، مجسمه عریان “آپولو” را در میدان Massena (بزرگترین میدان نیس قدیم) مشاهده می فرمایید. سال های قبل، به دلیل اعتراض مردم به عریان بودن این مجسمه، چند سالی آن را برداشته بودند. اما ظاهرا حالا دیگر مردم با عریانی خدا کار ندارند.

در یکی دیگر از میدان های نزدیک به این میدان، مجسمه “گاریبالدی” مشاهده می شود. او قهرمان مردم ایتالیاست اما در “نیس” به دنیا آمده. علاقمند بود که “نیس” جزو ایتالیا باشد ولی رای مردم برخلاف نظر او بوده. برای همین نیسی ها می گویند مجسمه گاریبالدی به نیس پشت کرده و رویش به سمت ایتالیاست.

مهمترین خیابان شهر، Promenade نام دارد که در طرف جنوب آن دریا و در طرف شمال آن شهر قرار گرفته است. این خیابان در زمانی که انگلیسی ها به شهر “نیس” آمدند، محل پیاده روی آنان بوده است و هم اکنون هم به عنوان “گردشگاه انگلیسی” شهرت دارد.

نیس قدیم

در نیس قدیم، بازار گل و میوه و فروش صنایع دستی برقرار است.

نیس به رستوران هایش و غذاهای دریایی اش شهرت دارد.

همین طرز چیدن مواد غذایی در بیرون از رستوران است که من را به یاد “بروکسل” می اندازد. گرسنه ات هم که نباشد دوست داری غذا بخوری.

بازار محلی در نیس قدیم

گوجه فرنگی های درشت و کمی عجیب

نمایی از ساحل نیس. این مکان همان جایی است که ۲۵۰۰ سال پیش یونانی ها در آن سکنی گزیدند و داستانش را در بالا اشاره کردم.

نمایی دیگر از ساحل نیس

سرویس بهداشتی که در ساحل تعبیه شده را در تصویر می بینید. آیا خیلی طول می کشد که در ایران به غیر از لوگوی زن و مرد، لوگوی معلولین هم در خدمات عمومی متداول شود؟

مربوط به همان تصویر بالایی

جنب و جوش ساحل که من را به یاد “ریو دو ژانیرو” می اندازد.

آثار هنری در میدان Massena

افسون “نیس”

ندیدم کسی ماهی بگیرد، ولی باید بگیرند.

بدون شرح

اعدام در آسمان

بعد از اتمام گشت شهری در “نیس” با ۳۰ نفر از مسافران به هتل برگشتیم. ۹ نفر در شهر ماندند که عرض کردم ۲ نفرشان گم شده بودند. یک ساعت فرصت دادم تا مسافران کمی استراحت کنند و بعد از میان این ۳۰ نفر، ۱۹ نفر همراهم به “کن” آمدند.

در یک کیلومتری هتلمان ایستگاه ترن قرار دارد. تا آنجا پیاده رفتیم. بلیط رفت و برگشت به “کن” را به قیمت نفری ۱۱ یورو و ۲۰ سنت تهیه کردیم، بعد از کمی انتظار سوار ترن شدیم و نیم ساعت بعد به “کن” رسیدیم.

من به همراه خانواده ام ۳۰ سال است که در دهکده المپیک زندگی می کنیم. فقط یک رودخانه ما را از “کن” جدا می کند. کَن یک کیلومتر از خانه ما فاصله دارد. بچگی هایم در پاتک زدن به انار و شاتوت و خرمالوهای باغ های کن سپری شده. اما این کن، آن کن نیست. کاملا متفاوت است.

نمایی از ساحل شنی کن.

بد نیست بدانید که ساحل “نیس” شنی نیست، بلکه سنگلاخ و صخره ای است. شیب دریا هم زیاد است و تنها ۱۰ قدم که از ساحل دور شوید، پایتان دیگر زمین را لمس نمی کند. برای همین خیلی ها برای شنا به “کن” می روند. اما شن های ساحل کن هم از خود ساحل نیست. بلکه این شن ها را از دریا به ساحل می آورند و هر وقت دریا طوفانی شود این شن ها هم دوباره به داخل دریا برمی گردند.

تعداد قایق های تفریحی خصوصی (متعلق به افراد پولدار) در “کن” قابل توجه است.

گردشگران علاقمندند بر روی فرش قرمزی که بر روی پله های در ورودی سالن “دبوسی” (یکی از درهای ساختمان فستیوال کن) قرار دارد، عکس بگیرند.

بر روی زمین اثر دست هنرپیشه های معروف دیده می شود.

همان

همان

اثر هنری (مجسمه ای از دوربین فیلمبرداری) اثر هنرمند Max Cartier در نزدیکی ساختمان فستیوال

برای یک چاله کوچک این حفاظ ها را قرار داده اند.

باز هم اثر دست هنرمندان

این صحنه احتمالا برایتان آشنا نیست؟ همان جایی است که دوربین های فیلمبرداری خبرنگاران و گزارشگران در زمان برگزاری جشنواره “کن” آرتیست ها را نشان می هند و با آن ها مصاحبه می کنند.

بدون شرح

در زمان برگزاری جشنواره بسیاری از هنرمندان و آرتیست های معروف در هتل “مارتینز” اقامت می کنند.

بعد از کمی پیاده روی در کن، به همراه همسفرانم، نفری ۱۰ یورو دادیم و به مدت یک ساعت سوار این ترن های توریستی داخل شهری شدیم و همه جای شهر را از نظر گذراندیم. تجربه لذت بخشی بود. اطلاعات بخش های مختلف شهر به ۸ زبان مختلف توسط هدفون (گوشی) به گردشگران ارائه می شد.

این هتل هم یکی از محل های اقامت هنرمندان معروف است.

نمایی از شهر زیبای کن را در تصویر می بینید. من را به یاد پراگ می اندازد.

آن ساختمان سفید، ساختمان مراسم جشنوراه کن، و کازینو است.

دو عکس قبلی، این عکس و دو عکس بعدی را از مکان بلندی در شهر به نام Place Chanoine Paul GRAU گرفتم.

بدون شرح

بدون شرح

و این هم آخرین عکسی که از طرح یک باجه تلفن عمومی در کن گرفتم.

دیدگاه‌ها

  1. مريم

    سلام-منم میخام:(
    خوشبحالتون اقا ارش دعاکنید ماهم طلبیده بشیم 🙂
    سفربیخطر وپرازشادی:)مرسی بابت عکسها
    قربانت مریم
    ………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. امیدورام سفرهای خوبی براتون اتفاق بیفته. موفق باشید.

  2. مريم

    راستی یادم رفت بگم؟رییس سازمان گردشگری اقای نجفی شده میدونیدکه؟همون که مجلس محترم رای اعتماد به وزیری اموزش وپرورش بهش نداد حالا در هرصورت.ادمی بسیار خوش فکر وی تکنو کرات واقعی.که قطعا منشا تحرکات عظیم وسازنده ای خواهد بود که به نوبه خودم به شماهم تبریک میگم….
    ………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. سپاس.

  3. yashar

    منطق را کسی نمی فهمد، قانون فقط برای شکستن خلق شده و اگر فرض شما در مورد نیاز به دلجویی را در نظر بگیریم ایرانی ها در هر سنی که هستند هنوز بچه اند. امیدوارم سفر خوبی داشته باشید.
    ………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. موفق باشید.

  4. yashar

    …و نورِ عکس دوتا مونده به آخر خیلی خوب در اومده.
    ………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. بد نیست، اما عالی هم نیست.

  5. reza

    سلام
    ممنونم از عکسهای زیبا
    آرش عزیز من فکر می کنم باید روی فرهنگ مسافرت و گردشگری هم وطنهای عزیزمون کار بشه و حتی به عنوان یک پروژه تعریف بشه
    ما باید قبل از هرچیز تکلیف خودمون رو با خودمون بدونیم
    تفریح، خرید، بازدید از مکان های دیدنیی
    وقتی با جمع برای دیدن یک محل مراجعه می کنیم باید کاملاً تابع باشیم و در مغازه ها و فروشگاهها سرگرم نشیم چرا که وقت سایرین ضایع میشه
    پیشنهاد می کنم قبل از بازدید از هرمکان هدف رو برای همسفرها مشخص کنیید تا انتظار نابجایی نباشه
    مسلماً اطلاعات علمی و ارزشمند شما برای تعدادی قابل استفاده نیست و ترجیح میدن تا از مراکز خرید و دیدن کنند البته خواسته ی این افراد هم قابل توجه هست و بهتره وقتی برای خودشون داشته باشند
    ببخشید که اظهار نظر کردم من فقط نگران شما هستم برای استرس و نگرانی که برای شما ایجاد میشه
    ………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. سپاسگزارم.

  6. سحر موسوی

    سلام

    بالاخره بعد از چندین بار جستجو در گوگل و بازنشدن صفحه شما؛ امروز موفق به مطالعه سایت شما شدم.
    فقط یک عبارت : لذت بردم

    مستدام باشید.
    ………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. ارادتمندم.

  7. رامین پاک نژاد

    آرش جان
    با توجه و وضعیت اقتصادی خودم و همچنین اوضاع مشغله کاری، سفر کردن در عالم رویا با تصاویری که گذاشتی و سفرنامه ای که نوشتی خود غنیمتی بزرگ است برای من.
    ………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. امیدوارم اوضاع جور بشه که سفر کنی.

  8. سامین

    منــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــم می خوااااااااااااااااااااااام!!!
    :((((
    ………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. چی میخوای؟

  9. حامد

    سلام،

    گزارش بسیار مفید و عکس ها زیبا هستند.
    یاد خاطرات کنِ(وطنی) و دهکده المپیک هم بخیر.
    امیدوارم سفر خوبی در ادامه پیش رو داشته باشید.
    ………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام حامد جان. بله، یادش به خیر. بسیاری از این پاتک ها به همراه سعید بود. یادمه سال چهارم دبستان با سعید رفتیم نزدیک رودخونه تا انشا بنویسیم. بعدها هم هر وقت می خواستیم تنهایی حرف بزنیم می رفتیم کنار رودخونه قدم می زدیم. سعید بد جوری ما رو تنها گذاشت. بد جوری.

  10. سارا

    سلام
    تجربه همسفری با شما هنوز در خاطرم هست و همچنین زمانی را که با کم لطفی مسافران روبه رو می شوید،کاملا به یاد دارم.
    کاش با شما در این تور نیز همسفر بودم.
    خوش باشید و سلامت

    درضمن در باره آرم دستشویی برای معلولین نوشته بودید؛در ایران نیز داریم: سرویس بهداشتی امامزاده هاشم-جاده پلور!!!
    ………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. امیدوارم دوباره همسفر باشیم. همین هم که نوشتید، خیلی خوبه که معلولین رو از نظر دور نگه نداریم.

  11. Momo

    خیلی باحال بود, آرش از سری بعد خودم باهات میام که دیگه تو هیچ جای اروپا احتیاج به مترجم یا اینگیلیسی حرف زدن نداشته باشی 🙂
    ……………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. شما لطف می کنی به بنده.

  12. ا گ

    مرسی خیلی خوب بود …. خیلی
    ……………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. قابل نداشت.

  13. کاظم محمدی

    سلام آرش جان
    سفر به خیر و سلامتی امیدوارم در یکی از تورها افتخار همراهی داشته باشم و از ذوق و سلیقه قشنگت لذت ببرم.
    یاد خاطرات دهکده هم بخیر،خانواده محترم و مهربونت هم سلامت باشند
    شاد و خندون و پر انرژی باشید
    ……………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. کاظم عزیز، برای بنده باعث افتخار خواهد بود. به امید دیدار.

  14. نازنین

    سلام
    عکس ها مثل همیشه فوق العاده اند…
    ……………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. نه خیلی. هم دوربینم دچار مشکلاتی شده هم وقتی با مسافران هستی، نمی تونی سوژه خوب گیر بیاری.

  15. فریبا

    سلام
    توجه شما به جزئیات در تمام ابعاد (اجتماعی.تاریخی.فرهنگی.هنری.طبیعی) بسیار دلنشین و آموزنده است. لذت بردم و آموختم. اوقاتتان به کام.
    ……………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. قربان محبتت.

  16. مهدیس

    درود، عکس ها و توضیحات عالی بودند. سپاس
    ……………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. قربانت. خوشحالم.

  17. فریبا

    ممنون از این همه اشتیاق و علاقه و حوصله.و خوش به حالتون!
    ……………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. ارادتمندیم قربان.

  18. hossein

    زیبا بود
    ……………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. خوشحالم.

  19. علی سبک روح

    سلام آقای آرش ممنون از عکسها و سفرنامه شما. من قبلا نیس رفتم با این عکسها و نوشته های شما تمام خاطراتم تازه شد.
    ……………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. جای شما در این سفر خالی است.

  20. fahimeh

    مثل همیشه گزارش سفر،عالی بود.موفق باشید
    ……………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. سپاس. خوشحالم.

  21. آناهیتا

    سلام .بسیار عالی. شما با این همه مشکلات در تور خودتان از سفر لذت می برید؟ زمانهای استراحت هم که می نویسید . عجیبه ها !!!
    ……………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. زمان استراحت رو برای خوانندگان این سایت اختصاص می دم. اما اگر مسافران یاری کنند، لذت می برم.

  22. pesar iran

    salam hakim.
    chan vaghti bood roohiyato enghadr por enerji nadideh boodam.
    gozaresheto besiyar doost dashtam.
    ……………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. سپاس.

  23. آراد

    آرش جان خسته نباشی . با ۳۹ نفر مسئولیت سخت وسنگینی داری. من هم ۲ سال پیش سفر مشابه ایی را با آژانس ایوار و لیدر خوش اخلاق و پر انرژی و منظبطی مثل شما بنام خانم دولتخواه در نیس و کن داشتم و با آقای ونجلیس تا بارسلون همراه بودیم و یکی از خاطره انگیزترین سفرها برایمان بود. همیشه سلامت و موفق باشید
    ……………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. زنده باد شما.

  24. اویس

    کلا فروشگاه انحصاری تعهد، انسانیت، کوشش، علم هستی.
    اگر زنجیره ایش کردی رسما نماینده ات میشم.
    لذت بردم. استفاده کردم. با تو سفر کردم.
    ……………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. ارادتمندم اویس عزیز.

  25. رزا

    با سلام

    زیبا و مفید نوشته و به تصویر کشیدین . شادکام باشین.
    …………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. سپاس از توجه شما.

  26. علی میرفتاح

    مرسی از گزارش قشنگت . پاینده باشی .
    …………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. ارادتمندم.

  27. کوشا - اصفهان

    درود مرا از اصفهان پذیرا باشید
    ما به وجود شما افتخار می کنیم
    ازاین که ما را در اطلاعات و سفرهایتان شریک می کنید سپاسگزاریم

    پاینده و پیروز باشی آرش گرامی
    …………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. ارادتمندم.

  28. telka

    مثل همیشه استادانه..بی نقص..روح نواز…
    شما فوق العاده اید ..!!
    پای اینترنت که بیام اولین سایتی که باز میکنم اینجاست.. شما تمام روح ادم رو قبضه میکنید !
    و اینو بدونید که هیچ وقت از مد نمی افتین… چون محبوبین و مطمئنا این محبوبیت با تلاش فراوان بدست اومده.
    واقعا بهتون افتخار میکنم .
    البته خیلی هم حسرت میخورم که ای کاش اطلاعات شما رو داشتم و جای شما بودم!!!
    ممنون که ما رو با خودتون همسفر میکنید .
    با ارزوی موفقیت روزافزون برای شما
    ………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. سپاس از توجه و محبت شما.

  29. پروین میرعنایت

    سفرنامه هاتون همیشه هوس انگیزه
    ………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. خوبه که اینطوریه؟

  30. نسرین شهریوری

    سلام ، یه عمه دارم که خونشون زیبا دشت بود،نزدیک رود خونه کن، در کودکی همیشه با پسر عمه هام گاهی هم تنهایی میرفتم لب رودخونه(زمانهایی که رود خونه آب داشت) تا میرسیدم خونشون (گاهی قبل از تعویض لباس مهمونی و پوشیدن لباس راحت) میدویدم به سمت آب و با بچه قورباغه هایی که تو گودالهای اطراف رود بودند بازی می کردم! آخه ما دم خونمون رودخونه نداشتیم:(
    ………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. خاطراتت زنده شد پس.

  31. علی حلوایی

    استاد نورآقایی , آقا آرش
    سلام
    عالی بود
    انشاالله حتما در آینده با ثبت نام در تور مربوطه با هم همسفر شویم.
    شاد باشید .
    ………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. در خدمتتان هستم. موفق باشید.

  32. سالی

    سلام وقت بخیر
    من و همسرم هم عازم نیس هستیم میخواستم اگه ایرادی نداره تلفنتونو بهم بدین که سوالامو در این مورد ازتون بپرسم
    …………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. لطفا شب تماس بگیرید. ۰۹۱۲۳۱۴۴۷۹۵

  33. Masi

    عجیب گزارش دلچسبی بود.خیییلی زیبا

    عکس اون غروب رو خیلی خوب گرفتین، رویایی شده.

    این جمله تونم “ظاهرا بعضی از ما برایمان مهم نیست که منطق و قوانین را رعایت کنیم، به دنبال این هستیم که دلجویی شویم” باید با طلا نوشت .
    همچنان مرسی که اینقدر قشنگ می نویسین.
    …………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. سپاس که همراه این سایت هستید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *