اطلاعات سفر به ایتالیا

نام کشور:  ایتالیا 
موقعیت کشور:  جنوب اروپای مرکزی 
موقعیت جغرافیایی:  شبه جزیره 
همسایگان:  فرانسه، سویس، اتریش و اسلوونی 
جمعیت:  ۶٠٫۴١٨٫٧١
دین:  کاتولیک 
مساحت:  ٣٠١٫٣٣٨ کیلومتر مربع
فاصله از ایران:  ۳۴۱۵ کیلومتر 
واحد پول:  یورو
آب و هوا:  مدیترانه‌ای 
پیش شماره:  ٣٩ 
زمان محلی:  دو ساعت و نیم عقب‌تر از ایران 
ولتاژ برق:  ۲۳۰ ولت
قرارداد Roaming با ایرانسل دارد:  http://www.irancell.ir/Layer3/?id=409
قرارداد Roaming با همراه اول دارد:  http://www.mci.ir/web/guest/252

منبع: www.zoraq.com

ایتالیا
ایتالیا که نام رسمی‌اش جمهوری ایتالیایی است، در جنوب اروپای مرکزی قرار گرفته. این کشور از شمال با فرانسه، سویس، اتریش و اسلوونی- در امتداد کوه‌های آلپ- همسایه است و تا جنوب، به صورت شبه‌جزیره کشیده شده است. ایتالیا بزرگ‌ترین جزیره‌های دریای مدیترانه- سیسیل و ساردنیا- و جزیره‌های کوچک‌تری را هم در بر می‌گیرد و دو کشور سان‌مارینو و واتیکان هم درش قرار گرفته‌اند؛ آب و هوای معتدل فصلی دارد و با جمعیت ۶٠ میلیونی خود، ششمین کشور پرجمعیت اروپا و بیست‌وسومین کشور پرجمعیت جهان به شمار می‌رود.
پایتخت ایتالیا، رم است که مدت‌ها مرکز سیاسی تمدن غربی و پایتخت امپراتوری روم به شمار می‌رفت. بعد از فروپاشی امپراتوری روم، ایتالیا بارها مورد تاراج قرار گرفت، با این حال بعدها رنسانس آن‌جا متولد شد. در پی دوران پیدایش دوباره (Risorgimento)، استان‌های ایتالیا در ١٨۶١ با هم یکی شدند و کشور ایتالیا را تشکیل دادند. طی دو دهه‌ی آخر قرن نوزدهم، ایتالیا با تسلط بر لیبی، اریتره، سومالی، اتیوپی، آلبانی، رودس و دوازده جزیره امپراتوری‌ مستعمراتی‌ای تشکیل داد که در تیانجین چین هم یک امتیاز انحصاری داشت.
ایتالیای مدرن امروز، جمهوری دموکراتیک دارد و در صف ٨ کشور صنعتی جهان قرار گرفته. سطح زندگی در ایتالیا در حد استاندارد بالا قرار دارد و از لحاظ کیفیت زندگی، جزء فهرست ١٠ کشور برتر جهان است. این کشور، یکی از اعضای اتحادیه‌ی اروپاست و در گروه ٨، گروه ٢٠ و ناتو عضویت دارد. ایتالیا همچنین عضو سازمان همکاری و گسترش اقتصادی، سازمان تجارت جهانی، کنسول اروپا، اتحادیه‌ی اروپای غربی و سازمان ملل است؛ از لحاظ بودجه‌ی دفاع جهانی، در رده‌ی نهم بوده و بخشی از تسلیحات اتمی ناتو را در اختیار دارد.
در واقع، ایتالیا نقش بزرگی در ارتش اروپایی و جهانی دارد. این کشور قدرت‌مند، از لحاظ سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، در کنار کشورهای انگلستان، فرانسه، آلمان و روسیه قرار می‌گیرد. در آخر باید به این نکته اشاره کرد که ایتالیا سطح سواد بالایی دارد.

…………………………………………………………………

بهترین وقت سفر
آب و هوای ایتالیا مثل سایر کشورهای مدیترانه‌ای است. تابستان‌هایش گرم و خشک‌اند و ژوییه (تیر)، گرم‌ترین ماه سال است. شمال کشور، زمستان‌های سردی دارد که اغلب با برف همراه‌اند؛ بر خلاف زمستان‌های ملایمی که جنوب می‌گذراند. برخی مناطق جنوبی، در تمام فصل بارش، رنگ باران را نمی‌بینند. رشته‌کوه‌های ایتالیا، تاثیر مهمی بر آب و هوا می‌گذارند، بنابراین با سفر از این شهر به آن شهر، ممکن است آب و هوای مختلفی را تجربه کنید. اما کی به آن‌جا برویم؟
یک جواب بی‌درنگ برای این سوال هست: هر وقتی که شد! اما اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم، بهترین زمان سفر، بین آوریل تا ژوئن (اواسط فروردین تا اواخر خرداد) است. آن موقع هوا آفتابی است، بدون این که زیادی گرم باشد. دور و بر شهرها پر از گل‌های بهاری است و توریست‌های تابستانی هنوز به آن‌جا سرازیر نشده‌اند. در ماه‌های ژوییه و آگوست (تیر و مرداد) بیشتر ایتالیایی‌ها به جاده می‌زنند. در این دو ماه سعی کنید به آن‌جا نروید، چون هوا داغ، قیمت‌ها بالا و کشور در حال کباب شدن است.
می‌گویند ایتالیا سرزمین ابدی آفتاب مدیترانه‌ای ‌است. خوب، این را زیاد راست نمی‌گویند! در کوه‌های آلپ زمستان‌ها طولانی و شدیدند، اولین برف در ماه نوامبر (آبان) می‌بارد و یخبندان ماه ژوئن (خرداد) هم زیاد غیر معمول نیست. فصل اسکی که بشود، حوالی آلپ قیمت‌ها بالا می‌رود. البته کوه‌ها تا حدی ناحیه‌ی لومباردی را از زمستان‌های سخت اروپای شمالی حفظ می‌کنند، اما ابر و باران آن دور و برها زیاد پیدا می‌شوند، آن‌قدری که می‌گویند میلان، لندن ِ ایتالیاست.
در عوض، فلورانس در دره‌ای بین تپه‌های فراوان قرار گرفته که باعث می‌شود گرمای تابستان‌هایش عین آتش جهنم باشد. رم، تابستان گرم و زمستان معتدل دارد. این وضع آب و هوا تا جنوب هم ادامه دارد: در سیسیلی و ساردنیا زمستان‌ها زیادی معتدل‌اند و تابستان‌ها گرم و خشک و طولانی.

………………………………………………………………………

جشن‌ها و جشنواره‌ها

فوریه- آوریل
جشن سنتاگاتا (٣ تا ۵ فوریه):
یک میلیون کاتانیایی به همراه گردشگران، جعبه‌ی اشیای متبرکه‌ی نقره‌ای را دنبال می‌کنند.

ساگرا دل ماندورلو این فیوره (نخستین یکشنبه‌ی فوریه):
جشنواره‌ی شکوفه‌های بادام، جشنواره‌ای مردمی است که در آگریجنتو و در هوای آزاد به همراه موزیک و نمایش برگزار می‌شود. ساسارتیلیا (یکشنبه و سه‌شنبه‌ی پیش از ماه روزه):
نام جشنهایی است که در اوریستانو برگزار می‌شود. در این جشن، مسابقه‌ای با اسب‌سواران لباس مبدل پوشیده برگزار می‌شود.

اسکوپیو دل کارو (یکشنبه‌ی عید پاک):
آتش‌بازی‌هایی در میدان دوئوموی فلورانس برگزار می‌شود.

مه
جشن سنت‌ِفیزیو (١ مه):
نقش برجسته‌ای از پشتیبان ساردینیا، در سرتاسر کالیاری نمایش داده می‌شود.

جشن سن نیکولا (حدود ٧ تا ٩ مه):
در این جشن، پیکره‌ای از مقدس باری را در دریا می‌چرخانند.

پروچسیونه دی سرپاری (نخستین پنجشنبه‌ی مه):
این جشن، با گرداندن پیکره‌ای از دومینیک مقدس در کوکولو برگزار می‌شود.

جشن سن جنارو (نخستین یکشنبه‌ی مه، ١٩ سپتامبر و ١۶ دسامبر):
هواداران باایمان، در کلیسای جامع ناپل جمع می‌شوند، تا در آنجا به انتظار آغشتن خود به خون سن جنارو بنشینند.

کورسا دی چری (١۵ مه):
سه تیم، با چرو (ستون چوبی سنگینی، که پیکره‌ی یکی از مقدسان رقیب بر سر آن قرار گرفته) را در خیابانهای گوبیو ، به یاد سنتوبالدو ، پشتیبان شهر، با هم مسابقه می‌دهند.

کاوالکاتا ساردا (دومین تا واپسین یکشنبه‌ی مه):
صدها تن ساردنیایی، با جامه‌های رنگارنگ سنتی، در ساساری جمع می‌شوند تا سالگرد پیروزی‌شان در سال ١٠٠٠ میلادی بر ساراسن‌ها را جشن بگیرند.

پالیو دلا بالسترا (واپسین یکشنبه‌ی مه):
مسابقه‌ی کمان پولادی در گوبیو برگزار می‌شود. مردان گوبیو و سانسپولکرو ، با جامه‌های و جنگ‌ابزار قدیمی به میدان می‌آیند.

چیکلو دی اسپتاکولی کلاسیچی (اواسط مه تا اواسط ژوئن):
برای برگزاری این جشنواره‌ی یونانی، سنگهایی باستانی از سیراکوز آورده می‌شود، تا یاد آمفی‌تاتر سده‌ی پنجم حفظ شود.

ژوئن
جوکو دل پونته (واپسین یکشنبه‌ی ژوئن):
دو گروه، با جامه‌هایی قدیمی برای رسیدن به پل متسو در پیزا که به نام پل بازی مشهور است، با هم مسابقه می‌دهند.

اینفیوراتا (٢١ ژوئن):
به مناسبت جشن کورپوس دومینی ، در چند شهر (شامل بولسنا و جنتسانو نزدیک رم، اسپلو در اومبریا و نوتو در سیسیل) خیابانها را با گل تزیین می‌کنند.

جشن سن جووانی (٢۴ ژوئن):
به همراه مسابقات کالچوستوریکو ، یک مدل فوتبال قدیمی، در میدان سنتا کروچه ‌ی فلورانس برگزار می‌شود.

جشنواره‌ی دوئه موندی (اواخر ژوئن تا اواسط ژوییه):
جشنواره‌ی دو جهان، نام رویدادهایی هنری چون موزیک، تاتر، رقص و… که در اسپولتو برگزار می‌شود، است.

ژوییه
ایل پایو ( ٢ژوییه):
مسابقه‌ی خطرناک اسب‌سواری بدون زین با جامه‌ی سنتی در میدان سینا برگزار می‌شود.

اردیا (۶ و ٧ ژوییه):
این جشن که خطرناکتر از جشن پالیو است، همان اسب‌سواری یاد شده، ولی این بار به همراه تیراندازی است و در سدیلو به یاد پیروزی امپراتور رمی کنستانتین بر ماکسنتیوس در ٣١٢ میلادی برگزار می‌شود.

کویینتانا (دومین شنبه‌ی ژوییه و نخستین یکشنبه‌ی آگوست):
صدها تن از مردم با جامه‌ی سده‌ی پانزدهمی، در یک دوره مسابقه در اسکولی پیچنو شرکت می‌کنند.

جشن ردنتوره ( سومین هفته‌ی ژوییه):
یکی از پرطرف‌دارترین جشنواره‌های ونیز است، که با آتش‌بازی‌هایی بر بالای سن مارکو همراه است. یک پل شناور به منظور ارتباط کلیسای ردنتوره در جودکا با بقیه‌ی ونیز ساخته شده است.

تائورمینا ارته (ژوییه و آگوست):
فیلم‌ها، تئاتر و کنسرت‌هایی از فهرست جهانی، تائورمینا را به ستاره‌ی تابستانی سیسیل، تبدیل می‌سازد.

آگوست
ای کندلیری (١۴ آگوست):
در ساساری، مردم با جامه‌های قدیمی به میدان می‌آیند و شمع‌دانهای چوبی بسیار سنگین را در سرتاسر شهر می‌گردانند.

ایل پالیو (١۶ آگوست):
تکرار همان مسابقه‌ی اسب سواری معروف در سیناست.

جشن ردنتوره (٢٨ و ٢٩ آگوست):
این جشنواره‌ی مردمی، با شرکت هزاران تن از مردمان جزیره، با جامه‌هایی سنتی در نوئورو برگزار می‌شود.

جشنواره‌ی جهانی فیلم ونیز (اواخر آگوست یا اوایل سپتامبر):
نمایش سینمای ونیز، در لیدو برگزار می‌شود.

سپتامبر
پالیو دلا بالسترا (نخستین یکشنبه‌ی سپتامبر):
سنسپولکرو در استان توسکانی، میزبان مسابقه‌های کمان پولادی از بازیکنان گوبیو می‌شود.

رگاتاستوریکا (نخستین یکشنبه‌ی سپتامبر):
مسابقه‌ی کرجی‌رانی تاریخی، با قایق‌های گوندولا و دیگر قایق‌های مسابقه، در آبراه بزرگ ونیز برگزار می‌شود.

اکتبر
سالونه اینترناتسیوناله دل گوستو (یک سال در میان هر اکتبر):
سالهای سال است، که غذاهای خانگی در تورینو درست می‌کنند.

نوامبر
جشن مادونا دلا سلوته (٢١ نوامبر):
برای سپاسگزاری از رهایی بیماری طاعون در سال ١۶٣٠ میلادی، در کلیسای سنتا ماریا دلا سلوته برگزار می‌شود.

دسامبر
ناتاله :
هفته‌های پیش از کریسمس، همراه با رویدادهای مذهبی بسیاری است. بسیاری از کلیساها، صحنه‌هایی از تولد مسیح را درست می‌کنند، که به آن، پرزپی گفته می‌شود و این رویدادها، به ویژه در ناپل شهرت دارد.

…………………………………………………………………

غذا و باقی قضایا
غذاهای ایتالیایی که در خود ایتالیا سرو می‌شود، با آن چیزی که در امریکا و اروپای غربی به اسم غذای ایتالیایی به خورد مردم داده می‌شود، خیلی فرق دارد. غذاهای ایتالیایی از متنوع‌ترین غذاهای جهان هستند و به هر ناحیه، شهر یا حتی روستا هم که سفر کنید، غذاهای خاص خود را دارند. این مسئله به جغرافیای ایتالیا هم برمی‌گردد که شبه جزیره‌ی دراز و باریکی است که از خاک اروپا در دریای مدیترانه پیش رفته است، به‌اضافه‌ی دو جزیره‌ی سیسیل و ساردنیا که در طرف جنوب و غرب آن قرار دارند. داخل شبه جزیره و شمال آن کوهستانی است و چون در گذشته ارتباط مناطق شمالی و کوهستانی با دو نوار ساحلی امکان‌پذیر نبوده، فرهنگ سرزمین ایتالیا از زمان‌های کهن، به دو شاخه‌ی شمالی و جنوبی و برّی و بحری تقسیم شده است.
سواحل جنوبی شبه جزیره را در زمان‌های کهن، مهاجران و مستعمره‌نشینان یونانی آباد کردند که دریانورد و ماهی‌خوار بودند و با خورد و خوراک اقوام شرقی‌تر، به‌خصوص ایرانیان هم کمابیش آشنایی داشتند. مردم سواحل جنوب از زمان یونانیان تا امروز، طبعاً خورد و خوراک خود را از دریا –آدریاتیک در شرق و مدیترانه در غرب- به دست می‌آورده‌اند. از لحاظ این مردم، هر چه از دریا گرفته شود خوردنی است. از این روست که ماهی، و میوه‌های دریا به‌طور کلی در آشپزی جنوب ایتالیا نقش مهمی بسیار دارد، به طوری که حتی به بسیاری از سالادها و غذاهای غیردریایی هم اندکی ساردین یا ماهی مُتوی تازه یا شور اضافه می‌کنند.
در مقابل، بومیان ناحیه‌ی شمالی ایتالیا که در گذشته اترودیا نامیده می‌شده، به کشاورزی، شکار و دامداری می‌پرداختند و خورد و خوراکشان بیشتر گوشت و نان و تره‌بار بوده. این تفاوت، امروزه هم تا حدی میان آشپزی جنوب و شمال ایتالیا به چشم می‌خورد. مخصوصاً که به فراورده‌های غذایی خاص هر منطقه هم بستگی دارد. برای مثال، شهر میلان در شمال شبه جزیره، میان دره‌ی پو و دامنه‌های سبز کوه‌های آلپ قرار دارد. در دره‌ی رود پو برنج کاشته می‌شود و چراگاه‌های دامنه‌ی آلپ هم محل پرورش دام است. طبیعی است که در آشپزی این منطقه گوشت و کره و برنج بیشتر از جاهای دیگر مصرف دارد. خوراک معروف اُسّوبوکو –ماهیچه‌ی گوساله با مغز قلم- که غالباً با نوعی کته یا دمی خورده می‌شود، از این منطقه آمده است. پنیر نرم و پرچربی گورگونزولا ، ریزوتّو (دمی برنج) و پِلُنتا (بلغور ذرت) هم محصول همین منطقه است. از طرف دیگر، بندر ونیز که کنار دریای آدریاتیک قرار دارد و قرن‌ها کانون داد و ستد با مشرق بوده، شهری است که بازارهایش پر از ماهی و میوه‌های دریاست و از پنجره‌ی آشپزخانه‌هایش بوی غذاهای دریایی و ادویه‌های شرقی بیرون می‌زند. ناپل، در ساحل جنوبی شبه جزیره و در کنار دریای مدیترانه، شهر پیتزا و پاستاست: غذاهایی که نه تنها سایر شهرهای ایتالیا، بلکه در واقع بیشتر شهرهای جهان را تسخیر کرده‌اند؛ و شهر سس‌ها و خورش‌های سرخ رنگِ گوجه‌فرنگی و فلفل قرمز.
اما دو چیز در همه‌ی غذاهای ایتالیایی مشترک است: یکی تازگی مواد اولیه و دیگری سادگی در پخت و پز. در شهرهای ایتالیا، هر محلی بازار خاص خود را دارد و هر کدبانویی، خواربار روزانه‌ی خود را صبح همان روز، از بازار محلی تهیه می‌کند. استفاده از مواد فریز شده هم خیلی مرسوم نیست و ایتالیایی‌ها، استفاده از محصولات فصل برای تهیه‌ی غذا را نشانه‌ی ذوق سلیم می‌دانند. همچنین، شیوه‌های پخت و پز در ایتالیا پیچیده و دراز مدت نیست. غذاهای اصلی –نان، پاستا، پلنتا، ریزوتّو و مینسترونه (آش تره‌بار)- همه غذاهای ساده‌ای هستند که در مدت کوتاهی آماده می‌شوند. خوراک‌ها و خورش‌های ایتالیایی هم در سادگی و آسانی دست کمی از این‌ها ندارند. با این حال، عطر و طعم و رنگ غذاهای ایتالیایی همیشه قوی است و از چند ماده‌ی غذایی معین به دست می‌آید. این مواد عبارتند از:
– آب‌غوره: از غوره‌ی تازه می‌گیرند و نظیر آب‌غوره‌ی ایرانی است.
– ادویه: در آشپزی ایتالیایی برای معطر کردن غذا از جوز بویا، دارچین، میخک و فلفل سیاه یا سفید استفاده می‌کنند که در آشپزی فرانسوی به نام «چار ادویه» معروف است، با این تفاوت که ایتالیایی‌ها معمولاً این ادویه‌ها را مخلوط نمی‌کنند و معمولاً به هر غذایی یکی از آن‌ها را اضافه می‌کنند. میخک را به صورت درسته در یک پیاز پوست گرفته فرو می‌کنند و در دیگ بسیاری از سوپ‌ها و سس‌ها می‌اندازند و اندکی جوز بویای ساییده را هم به غذاهای زیادی از جمله اسفناج پخته، سس سفید، خوراک قارچ، راگو، خورش‌ها، سوپ ماهی و کمپوت اضافه می‌کنند.
– پنیر: در ایتالیا بیش از ۴٠٠ نوع پنیر ساخته می‌شود که غالباً از شمال کشور می‌آیند. این پنیرها را می‌توان به سه دسته‌ی نرم، نیمه نرم و سفت تقسیم کرد. پنیرهای نرم مانند گورگونزولا که پنیر کپک‌دار بسیار چربی است، معمولاً سر سفره به عنوان پیش‌غذا یا در پایان غذا و با میوه‌ی دسر خورده می‌شوند و در آشپزی مصرف چندانی ندارند. پنیرهای نیمه نرم غالباً فرآورده‌ی جنوب‌اند و در پیتزا به کار می‌روند. معروف‌ترین این پنیرها موتزارلا است که چیزی شبیه آن در ایران هم تولید می‌شود. پارمزان (یا به تلفظ ایتالیایی پارمیجانو) و رمانو، نمونه‌های پنیر سفت‌اند که به صورت رنده شده در بسیاری از غذاهای ایتالیایی به کار می‌روند. پنیر همیشه سر سفره‌ی ایتالیایی هست و اصولاً کمتر غذایی بدون پنیر آماده می‌شود.
– حبوبات: هم در سوپ‌های ایتالیایی استفاده می‌شوند و هم با روغن زیتون، روی میز پیش‌غذا. رایج‌ترین بُنشن‌های ایتالیایی لوبیای سفید، لوبیای قرمز، نخود و باقلای سبز هستند که فرق محسوسی هم با بنشن ایرانی ندارند.
– روغن زیتون: از زمان باستان تنها چربی آشپزی جنوب ایتالیا بوده که بعدها به شمال هم رفته، به طوری که امروزه بخشی از عطر و طعم غذاهایی ایتالیایی از روغن زیتون است. بر حسب کیفیت زیتون، بو، رنگ و مقدار مواد معلق، روغن زیتون به چند درجه تقسیم می‌شود و هر کدام در غذاهای خاصی استفاده می‌شود، اما به طور کلی می‌توان گفت که روغن زیتون بودار و سبز را در سالادها و غذاهای خام به کار می‌برند و روغن‌های کم‌بو و کم‌رنگ را در غذاهای پخته. روغن زیتون بودار و سبزرنگ، برای مردم ایتالیا موهبتی است که هیچ چیز جایش را نمی‌گیرد.  – زیتون: در جنوب ایتالیا ده‌ها نوع زیتون به دست می‌آید که از لحاظ رنگ و مزه و اندازه و مقدار گوشت با هم تفاوت دارند. بعضی از انواع زیتون به قدری درشت است که با آن چیزی شبیه دلمه درست می‌کنند. از لحاظ ما، می‌توان زیتون را به دو نوع سبز و سیاه تقسیم کرد. زیتون سبز معمولاً در خوراک مرغ و خرگوش و گوشت؛ و زیتون سیاه در پاستا و خوراک ماهی و میوه‌های دریا به کار می‌رود. انواع زیتون درسته یا هسته گرفته یا میان‌پر هم به عنوان اردور خورده می‌شود. در هر حال زیتون به شکلی از اشکال خود، پای اصلی سفره‌ی ایتالیایی است.
– سبزی‌های تازه و خشک: در بیشتر غذاهای ایتالیایی نوعی سبزی معطر به کار می‌رود. این سبزی‌ها عبارتند از: ریحان، جعفری، ترخون، رزماری، برگ بو و… مقدار سبزی همیشه اندک است.
– سیر: در بیشتر غذاهای ایتالیایی اندکی سیر را به صورت خام یا تفت‌داده در روغن می‌ریزند. سیر ایتالیایی با سیر ایرانی فرقی ندارد، منتها در ایتالیا سیر را فقط اندکی تفت می‌دهند و پیش از آن که رنگ و عطر آن برگردد، برمی‌دارند.
– گوجه‌فرنگی: این گیاه امریکایی در اواخر قرن شانزدهم به ایتالیا وارد شد و حدود یک قرن طول کشید تا توانست در خاک این کشور ریشه بدواند. نخستین پایگاه او منطقه‌ی ناپل بود و از آن‌جا به جاهای دیگر لشکر کشید. امروزه تمام خاک ایتالیا در تصرف
گوجه‌فرنگی است، به طوری که در این کشور کمتر غذایی را بدون مزه و رنگ گوجه‌فرنگی (و البته پنیر) می‌بینیم؛ به ویژه تقریباً به همه‌ی خورش‌های پاستا چاشنی گوجه‌فرنگی زده می‌شود. این رنگ و مزه در ایتالیا از جاهای دیگر قوی‌تر است، از این رو که گوجه‌فرنگی ایتالیایی غالباً از نوع کم آب و پرگوشت است که در ناحیه‌ی مدیترانه خوب بار می‌آید. در ایتالیا، گوجه‌فرنگی را معمولاً رسیده از بته می‌چینند تا رنگ و مزه‌ی آن کاملاً پخته شده باشد، مگر گوجه‌فرنگی سالاد که از نوع گرد یا دلمه‌ای است و آن را کمی کال و سفت می‌چینند.
– ماهی و میوه‌های دریا: از بیست ایالت ایتالیا، پانزده ایالت در کنار دو دریای پربار مدیترانه و آدریاتیک قرار دارد؛ در پنج ایالت دور از دریا هم دریاچه و رودخانه‌ی پرماهی فراوان است. از این روست که مردم این کشور ماهی‌خوارند و گاهی هفته‌ای هفت روز ماهی می‌خورند. گذشته از تنوع ماهی، تنوع پخت و پز ماهی هم در آشپزی ایتالیایی به اندازه‌ای است که در هیچ جای دیگر نظیر آن دیده نمی‌شود. جانوران دریایی برای مردم ایتالیا «میوه‌های دریا» هستند؛ به نظر آن‌ها بهترین راه آماده کردن میوه‌های دریا این است که آن‌ها را تازه و خام در بشقاب بگذاریم و چند قطره آب‌لیمو روی ان‌ها بچکانیم و اندکی نمک و فلفل بپاشیم. «سالاد میوه‌ی دریا» که در بیشتر رستوران‌های کنار دریا به عنوان اردور عرضه می‌شود، ترکیبی است از میگو، شاه‌میگو، حلزون دریایی، هشت پا، ماهی مرکب و چند نوع گوش‌ماهی. سس این سالاد مرکب است از آب لیمو، خردل، سیر، جعفری ساطوری، نمک، فلفل سفید و روغن زیتون فراوان. هر گاه بخواهند این سالاد سیرکننده باشد، چند برش سیب‌زمینی آب‌پز هم به آن اضافه می‌کنند. غذای معروف دیگری که در این رستوران‌ها تهیه می‌شود، ریزوتّو آلا مارینارا است که می‌توان آن را دمی دریایی نامید و مخلوطی است از برنج با ماهی و پیاز و کره و چندجور میوه‌ی دریا. سالاد میوه‌ی دریا و دمی دریایی را مدتی است توریست‌ها کشف کرده‌اند (یا در بعضی موارد توی کتشان رفته است)، به طوری که هر کس به ایتالیا برود و از این غذاها نخورد، مانند زائری است که از زیارت بقعه‌ی مقدسی غفلت کرده باشد.

شام و ناهار ایتالیایی اگر از صبحانه‌ی ایتالیایی که معمولاً یک فنجان قهوه و کمی نان و مربا یا نان شیرینی است بگذریم، باید گفت که مردم این کشور در شبانه‌روز دو نوبت غذا می‌خورند: ناهار و شام. ناهار یک ساعت بعد از ظهر با آنتی‌پاستو (پیش‌غذا) شروع می‌شود و دو دور غذا به دنبال آن می‌آید. دور اول معمولاً یک ماده‌ی نشاسته‌ای است، مانند پاستا، پلنتا یا برنج که آن را ساده، یعنی بدون خورش یا سس می‌خورند. دور دوم یا غذای اصلی، ماهی یا گوشت یا مرغ است، که با یکی دو جور تره‌بار یا سالاد سر سفره می‌آید. اما بسیار پیش می‌آید که دور اول پاستا با نوعی خورش باشد، که در این صورت دور دوم حذف می‌شود. دسر معمولاً میوه‌ی تازه است که با یکی از انواع پنیر می‌خورند. ناهار با نوشیدن یک فنجان قهوه‌ی ساده به پایان می‌رسد.
شام ایتالیایی معمولاً با یک فنجان سوپ رقیق شروع می‌شود، مگر این که سوپ جای غذای اصلی را هم بگیرد، که در آن صورت ممکن است بسیار مایه‌دار باشد و مقداری پاستا هم در آن بریزند، اما غذای اصلی که معمولاً گوشت یا مرغ یا ماهی است، ممکن است با سیب‌زمینی یا سالاد همراه باشد. پس از غذای اصلی هم میوه‌ی تازه صرف می‌شود.
نان سفید ایتالیایی که مغز نرم و پوسته‌ی برشته‌ای دارد، همیشه سر سفره حاضر است، ولی در ایتالیا برخلاف جاهای دیگر اروپا هرگز با کره خورده نمی‌شود، مگر آن‌که نان کره مالیده قسمتی از آنتی‌پاستو باشد.
در رستوران‌های ایتالیا معمولاً میز رنگینی از انواع آنتی‌پاستو چیده شده است که مشتریان پس از سفارش دادن غذای اصلی به سراغ آن می‌روند و با یک بشقاب پر از غذاهای نغز سبک – و گاهی هم سنگین – برمی‌گردند. این رسم، چنان که می‌دانیم، امروز کمابیش عالم‌گیر شده است.
در ایتالیا، غذاهای روی میز آنتی‌پاستو به سه دسته تقسیم می‌شوند: اَفِتاتو ، یعنی ورقه‌های ژامبون و انواع کالباس و سوسیس نرم و خشک و دودی و مانند این‌ها؛ آنتی‌پاستو دی پشه ، یعنی پیش‌غذای ماهی یا میوه‌های دریا؛ و میستو ، یعنی مخلوط، که معمولاً مرکب است از لوبیا، چند نوع ماهی، چند رنگ زیتون، تخم‌مرغ سفت، فلفل کبابی، انواع دلمه و انواع تره‌‌بار در سس گوجه‌فرنگی یا در سس ترش و شیرین.
پاستا، چنان که اشاره شد، ممکن است به عنوان دور اول غذا خورده شود، که در این صورت معمولاً همراه پنیر یا کره است و به ندرت با خورش یا سس. در شمال ایتالیا، پلنتا (بلغور ذرت) و برنج جای پاستا را می‌گیرند. پلنتا را به صورت نوعی دمی یا شله درست می‌کنند که ممکن است با کره یا –به عنوان غذای اصلی- با نوعی خورش خورده شود. معروف‌ترین شیوه‌ی پخت برنج در ایتالیا ریزوتّو نام دارد که در واقع نوعی دمی است، تفاوتش هم با دمی ما در این است که برنج آن را اول در کمی روغن و پیاز تفت می‌دهند و بعد آب ِ آن را اضافه می‌کنند.
غذای اصلی در سفره‌ی ایتالیایی، معمولاً خوراک ماهی یا مرغ یا گوشت است، گرچه گاهی نوعی خوراک تخم‌مرغ یا تره‌بار و پنیر جای آن را می‌گیرد. در جنوب ماهی و در شمال مرغ و گوشت بیشتر خورده می‌شود. روش طبخ هم بیشتر به صورت پختن در سس است تا کباب و بریان کردن. در این خوراک‌ها همیشه علاوه بر پیاز و سیر و یکی از چار ادویه، مقداری سبزی معطر تازه یا خشک، فلفل قرمز یا سبز و گوجه‌فرنگی یا رب آن به کار می‌رود؛ از این رو رنگ و عطر و چاشنی خوراک‌های ایتالیایی از آن‌چه در سایر
کشورهای اروپایی می‌بینیم، قوی‌تر است. دسر، گاهی کیک و شیرینی است و گاهی میوه‌های تازه با پنیر. در رستوران‌ها علاوه بر این‌ها، معمولاً بستنی ایتالیایی هم سرو می‌شود که بسیار نغز و رنگارنگ است و بازار جهان را به دست گرفته.
در فاصله‌ی میان صبحانه و ناهار و شام، ایتالیایی‌ها هرچه بتوانند در کافه می‌نشینند و قهوه‌ی اسپرسو می‌نوشند. گاهی علاوه بر اندکی شکر، یک برش لیمو هم در قهوه‌ی خود می‌اندازند. شیر فقط به قهوه‌ی صبحانه ممکن است اضافه شود.
این برنامه البته روال شام و ناهار سنتی ایتالیاست؛ امروز در کوچه و خیابان شهرهای این کشور هم مانند جاهای دیگر انواع ساندویچ و پیتزا و سوسیس و مانند این‌ها به فروش می‌رسد. در واقع ایتالیایی‌ها پیش‌آهنگ این نوع غذاهای سردستی و خیابانی هستند. نمونه‌ی بارز این‌ها پیتزاست که به همه‌جای دنیا رفته است.
پیتزا کلمه‌ای است ایتالیایی، معادل پای انگلیسی، به معنای نانی که با نان‌خورش یک‌جا کوره‌پز می‌شود. این نان به احتمال قوی از خاور میانه به سواحل ایتالیا رفته است، چون که شکل تافتون‌مانند آن با همه‌ی نان‌های اروپایی تفاوت دارد؛ به‌علاوه، هنوز هم اشکال قدیم پیتزا در بسیاری از نواحی ایران، کشورهای عربی و ترکیه دیده می‌شود.
شکل ایتالیایی پیتزا، گرده‌ی نان نازک و کوچکی است با کمی گوجه‌فرنگی خرد کرده و سبزی معطر و دو سه برش پنیر موتزارلا. این پیتزا را اولین بار، نانوایی ناپلی به نام رافائل اسپوزیتو به افتخار بازدید ملکه مارگریتا از ناپل درست کرد و موادی را به کار برد که درست به رنگ‌های پرچم ایتالیا هستند.
در سال‌های اشغال نظامی ایتالیا پس از جنگ جهانی دوم، سربازان امریکایی این غذا را در ناپل کشف کردند و نام آن را که پیتزا آلا ناپولتانا (پیتزا به شیوه‌ی ناپل) بود خلاصه کردند و با خود به امریکا بردند. در عوض بار آن را تا توانستند سنگین کردند و آن را به اشکال متنوع امروزی‌اش درآوردند. مردم سایر جاهای جهان پیتزا را از امریکایی‌ها گرفته‌اند. شکل جدید پیتزا از لحاظ اندازه‌ی نان و تنوع بار آن حد و حصری ندارد.

منبع: www.zoraq.com

دیدگاه‌ها

  1. faraz

    می خوام شهریور برم ایتالیا,کسی رو ندارم که دعوت نامه برام بفرسته یا بتونم شینگن بگیرم واسه همین مجبورم با تور برم.میشه راهنمایی کنین.ممنون
    …………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. راهش همینه که خودتون گفتید. با تور سفر کنید. اما اگر با تور سفر کنید نباید از تور جدا بشید. به هر حال به دفاتر خدمات مسافرتی رجوع کنید.

  2. sinisarman

    رویای ایتالیا رفتن رو دارم + تمام آرزوم رفتن به ایتالیاست + برای زندگی نه تفریح + ولی مشکلم اینه که هیچی بلد نیستم + حتی نمیدونم ویزا چیه !!!
    یکیرو میخوام که واسم دل بسوزونه و روشنم کنه + کسی هست ؟؟؟
    ……………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. به نظرم اول از همه خودت برای خودت دل بسوزون و یک کم اطلاعات کسب کن. ویزا به فارسی روادید ترجمه شده و به معنای اجازه ی یک کشور برای ورود به اتباع بیگانه است.

  3. علی رستگار

    با سلام.قصد مهاجرت به ایتالیا رو دارم.برای ادامه تحصیل.منو راهنمایی کن.با تشکر
    …………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. متاسفانه در این رابطه اطلاعات چندانی ندارم.

  4. روشنک

    سلام … من میخوام بدونم چه مدت زمان لازمه که بتونم شهرهای فلورانس پیزا ونیز رم و میلان رو از لحاظ تاریخی بگردم و همچنین واتیکان و چه طور میتونم هزینه هامو به حداقل برسونم …. سفرم توی مهر ماه خواهد بود
    …………………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. اگر بخواهید خوب ببینید حداقل ۸ روز وقت لازم دارید. ضمن اینکه برای دیدار از تابلوی شام آخر در میلان باید از قبل رزرو کنید. برای به حداقل رساندن هزینه ها راه های زیادی هست که اینجا جای خوبی برای گفتن همه ی راه ها نیست.

  5. reza

    ba salam,ye visaye 10 rooze gereftam,be nazaret che shahr haee ro beram behtare?shayad 2-3 roozesham beram barcelone
    …………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. به هر شهری که بری برات تازگی داره. موفق باشی.

  6. حمید

    با سلام . پسر خاله ام برای تحصیل به میلان رفته . من و خانمم برای۲ هفته میخواهیم شهریور ماه ۹۱ انجا برویم . چگونه بدون تور میتوانیم برویم.ایا درست است که باید ۶ ماه از تاریخ صدور پاسپورت گذشته باشد.ایا حتما باید حساب بانکی مان ۳۰ ملیون موجودی داشته باشد؟اگر این طور است از هر دویمان باید این گونه باشد؟با تشکر
    ……………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. لطفا برای دریافت اطلاعات صحیح به سفارتخانه ها تشریف ببرید و یا از یک دفتر خدمات مسافرتی معتبر بپرسید. من در این زمینه تخصص ندارم.

  7. بیتا

    سلام وقتتون بخیر
    من برای ۳ خرداد ۹۱ میخوام برم شهر باری در ایتالیا. میخواستم راهنماییم کنید شرایط آب و هوایی در اون زمان چطوره؟فاصله بین رم تا باری چند کیلومتره ؟ با توجه به اینکه فرصت چند روزه برای اقامت دارم چه شهر توریستی دیگه ای به بندر باری نزدیکه که فرصت کنم اونو هم ببینم
    و آیا اجناس در شهر های مورد نظر مثل ژاپن گران هستند یا نه ؟
    از لطفتون سپاسگزارم.
    ………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. من باری رو خوب نمی شناسم، اما در اون زمان که شما میری هوا رو به گرمی میره. به ژاپن نرفتم ولی تا جایی که می دونم ایتالیا از ژاپن ارزان تره.

  8. لیلی

    سلام آقای آرش عزیز. سال نو رو بهتون تبریک میگم. امیدوارم سال خوبی داشته باشین.
    من ساکن ایتالیا هستم با این حال بعضی از مطالبتون رو که خوندم برای تازگی داشت. ممنون از اطلاعات خوبتون.
    شبی که توی ویلا برگزه کنار مجسمه ی فردوسی با ایرانیها جمع شده بودین دیدمتون اما فرصت پیاده شدن از ماشین رو نداشتم.
    حس خیلی خوبی بهم دست داد وقتی دیدم ایرانیها دور فردوسی حلقه زدن و براش گل اوردن. خودتون بودین دیگه؟
    سایت جالبی دارید. موفق باشید.
    یا علی.
    …………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. بله، خودمون بودیم. چه مساله جالبی. به هر حال، هر جا هستید، شاد و سلامت باشید.

  9. لیلی

    راستی در مورد آب غوره نوشته بودید. من توی ۵ سالی که اینجا هستم تا به حال آبغوره ندیدم. اسم ایتالیاییشو میدونین؟ به جاش تا دلتون بخواد ایتالیایی ها سرکه مصرف میکنن. به اندازه ی روغن زیتون. اکثرا هم سرکه ی بالزامیک استفاده میکنن که دیگه از سالاد گرفته تا پاستا سرکه ی بالزامیک داره.
    یه غذای معروف دیگه هم دارن که از قلم افتاده بود راویولی هست که اینجا خیلی طرفدار داره. مثل پاستای مغزدار میمونه! که حالا این مغز میتونه پنیر و قارچ یا سبزیجات یا ماهی ساردین و … باشه.
    اگه ممکنه توی جشن ها و جشنواره هاتون از پاسکوا یا عید پاک هم بنویسین ممنون میشم.
    بازم ممنون از اطلاعات خوبتون.
    …………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. او ن اطلاعات (و فقط اون اطلاعات) از من نیست. منبعش رو نوشتم. موفق باشید.

  10. عباس

    سلام
    اوایل تیر قصد سفر به ایتالیا را دارم.می خواهم از میلان و ونیز و فلورانس و پیزا دیدن کنم .به نظر شما چند روز لازم است و با توجه به اینکه با همسر وفرزندم هستم .برای کاهش هزینه اقامت باید کجاها بروم؟شرایط هاستل چگونه است؟
    باتشکر
    ………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. حداقل یک هفته وقت لازم داری. برای کاهش هزینه در فصل کم مسافر، به ایتالیا سفر کنید. شرایط هاستل ها با هم فرق می کند.

  11. سوگل

    سلام جناب نور آقایی .من و همسرم قصد داریم اواخر شهریور ماه به ایتالیا سفر کنیم.من دوست دارم که همه شهرهای ایتالیا رو ببینم .به نظر شما چند روز نیاز است و اینکه حدوده هزینه چقدر میشه؟؟؟؟؟ با تشکر
    …………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. روش های مختلف سفر، هزینه های مختلف رو می طلبه. من همه ی شهرهای ایتالیا و همه ی جاذبه های اون رو ندیدم که بتونم به شما بگم چند روز نیاز دارید.

  12. مریم

    سلام، من یک ماه و نیم شنگن دارم که ۲۴ می به امستردام وارد می شم و ۱ هفته بعد می خوام به ایتالیا برم .. شما فکر می کنید کدام شهرها رو بگردم بهتره مثلا بهترین دو تا شهر؟ و اینکه بعدش بهتره کدوم کشور برم؟ یعنی کدوم نزدیک تره ؟ اصلا چند روز ایتالیا بمو نم خوبه؟
    …………………………………………………………………………………………………………
    جواب: دو شهر ایتالیا: رم و فلورانس. کشورهای بعدی: فرانسه یا سوئیس. برای درک ایتالیا باید حداقل دو هفته در این کشور بمانید.

  13. somi

    سلام. میخواستم از اطلاعاتتون تشکر کنم و من و خواهرم ۷ می امسال قصد سفر به ایتالیا رو داریم و اطلاعات شما خیلی برام مفید بود چون هیچ چیزی از این سفر نمیدونستم . با توجه به اینکه شما در اونجا هستین ایا میدونید قیمت هتل ها یا جاهای خوب و ارزونش از چند یورو شروع میشه ؟مرسی
    ……………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. من در ایران زندگی می کنم. برای قیمت هتل ها به سایت zoraq.com و یا booking.com رجوع کنید.

  14. رضا

    سلام من می خواهم به ایتالیا مسافرت کنم و ۴ روز بیشتر نمی توانم وقت بزارم پیشنهاد کدوم شهر ها جهت بازدید می دهید ؟
    برای جابه جایی یسن شهرها از ترن استفاده کنم یا هواپیما ؟
    هزینه با توجه به هتل ۳ ستاره چقدر است ؟
    با تشکر از حوصله تان .
    ………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. ۱- رم و فلورنس یا فقط رم. ۲- با ترن ۳- بستگی به خود شما داره که چه جوری سفر می کنید.

  15. هاشم

    سلام من می خواهم برای ادامه تحصیل مقطع ارشد ایتالیا باشم ولی سربازی نرفتم خواهش می کنم راهنمای کنید؟
    ………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. در این موارد اطلاعاتی ندارم. متاسفم.

  16. احمد

    سلام من تابستان با بچههای کوچکم قصد سفر به ایتالیا را با ماشین دارم.ایا از نظر گرما دچار مشکل نمیشوم.میخواهم به سوییس والمان نیز بروم.توصیه خاصی برای من دارید.
    ……………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. در تابستان ایتالیا گرمه ولی شرایط سوئیس و آلمان بهتره. راستش نمی دونم دچار مشکل خواهید شد یا نه، ولی بهتره شرایط رو برای یک سفر بدون دغدغه مهیا کنید. موفق باشید.

  17. آزاده

    سلام . از پیزا به رم با قطار چند ساعت طول میکشه . اصلا با قطار رفتن منطقی هست ؟
    …………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. تا به حال از رم به پیزا نرفتم. اگر بشه رفت، منطقی و خوبه. دیگر اینکه باید حدود ۲ ساعت طول بکشه.

  18. داود

    سلام من برای شرکت در کنفرانس علمی دعوتنامه سخنرانی دارم. و تاریخ اون هفتهاول مهرماه میباشد. میخواستم دببینم راه زمینی برای رفتن به ایتالیا حدودا چقدر طول میکشه؟ثانیا می تونم اونجا هتل نگیرم و در خانه دوستان بمونم؟ قیمتها و آب و هوادر مهرماه چطوره؟
    با تشکر
    ………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. مهرماه هوای ایتالیا خوبه و قیمت ها هم مناسب تره. از راه زمینی نرفتم تا بدونم. اما واقعا این چه سوالیه که شما از بنده می پرسی “ثانیا می تونم اونجا هتل نگیرم و در خانه دوستان بمونم؟”. راستی بنده باید به این سوال جواب بدم؟

  19. پريسا

    سلام
    من اواخر آبان میرم رم. از اونجا میخام برم ونیزالبته یکروزه. البته یکهفته در رم اقامت دارم چجوری برم ونیز
    لطفاً راهنمایی کنید
    …………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. برید ایستگاه ترن (ترمینی)، بلیط ترن تندرو بگیرید، ۳ ساعت و ۴۸ دقیقه طول می کشه از رُم برید ونیز. موفق باشید.

  20. قاسم

    با سلام ما برای ابان تصمیم داریم بریم ایتالیا میخواستیم بدونیم با ترن میشه از رم رفت فرانسه و چقدر طول میکشه و از فلورانس تا رم چقدر با ترن راه است با تشکر
    ………………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. با ترن میشه از ایتالیا به فرانسه رفت. از فلورانس تا رم هم با ترن سریع السیر حدود یک ساعت و نیم طول میکشه.

  21. ماریا

    سلام
    من می خوام یک سفره یک هفته ای برم
    هزینه تور ایتالیا
    حالا ۵ روز ۴روز ۳روز
    چه میزانه؟
    ممنون
    …………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. سوالتون خیلی کلی است و بنده نمی تونم جواب بدم. درضمن بنده راهنمای تور هستم. بهتره جواب این سوال رو از دفاتر خدمات مسافرتی بپرسید.

  22. مهر

    سلام
    من اواسط مهر به رم میرم.برای ۵ روز.لطفا منوراهنمایی کنید که چطور از وقتم استفاده کنم و همه جاهای دیدنی رم رو ببینم.ضمنا جاهای دیدنی رو بهم معرفی کنید.با تشکر
    …………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. دوست عزیز، من همه ی جاذبه های دیدنی رم رو تو سایتم و در سفرنامه ها نوشتم. لطفا کمی وقت بذارید و بخونید.

  23. مریم

    سلام ، من برنامه سفر ۵روزه به ایتالیا دارم ولی نمی دونم از کجا شروع کنم و برای هر شهر چند روز وقت بگذارم ؟ رم ، فلورانس،ونیز ، پیزا را حتما دوست دارم ببینم ، در ضمن تنها هم هستم نمی دونم چه زمانهایی را به سفر بین شهریم اختصاص بدم ، مدر ضمن یعد ار ایتالیا قصد سفر به پاریس دارم .ممنون اگر کمکم کنید
    …………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. بنده اطلاعات سفر ایتالیا رو در سفرنامه ها نوشتم. تصمیم گیری با خود شما.

  24. محمود

    سلام
    من در تارخ ۵آبان یک سفر نه روزه به ایتالیا دارم و برای یک کارگاه آموزشی با هزینه مرکز تحقیقات عبدالسلام می خوام برم شهر تریسته. در مورد چگونگی رفتن از شهر رم به تریسته و غذاهای معمول در تریسته سوال داشتم. میتونید یک کم به من راهنمایی کنید؟
    …………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. از رم ترن بگیرید به مقصد تریسته. همین.

  25. زاهد

    سلام
    من میخوام اواخر فوریه به Aosta vally برم. از تورین ۱۰۰ کیلومتر و از میلان ۱۵۰ تا فاطله داره. به نظر شما کدوم مسیر راحتتر و کم هزیینه تره و اصلا جهت مسافرت به ایتالیا کدوم شرکت هواپیمایی رو انتخاب کنیم بهتره و ارزون. با تشکر
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. واقعا جواب این سوالات شما رو نمی دونم. عذر می خوام.

  26. نرگس

    با سلام
    من و همسرم میخوایم تو خرداد ۹۲ برنامه سفر به ایتالیا بذاریم اما یه پسر ۲ساله دارم و نمیدونم تو این ماه شرایط اب و هوایی مناسبه و اگه نخوام با تور سفر کنم دچار مشکل میشم یا زیاد دردسری نداره؟ واینکه این تاریخ فصل کم مسافر محسوب میشه تا هزینه هامون کمتر بشه یا نه؟ و به نظر تون بهتره تو یه شهر مثلا رم هتل بگیریم و از شهرهای نزدیکش دیدن کنیم یا اینکه تو همون شهر اقامت کنیم؟ممنون
    …………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. ۱- خیلی ها با بچه دو ماهه سفر می کنن، بچه شما که دو سالشه. ۲- اون تاریخ فصل پرمسافره و هوا هم گرمه. ۳- به نظرم تو خود شهر رم هتل بگیرید بهتره.

  27. سما

    سلام وسپاس من با همسرم ودختر ۶سالم تصمیم داریم اردیبهشت ۹۲ بریم ایتالیا اون زمان گرم نیست ؟وباتوجه به اینکه باتور میریم وفقط صبحانه داره هزینه نهار شام چطوره ؟ برای ۵روز چقدر هزینه غذامیشه ?ممنونم پاسخمو بدین.
    …………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. اردیبهشت برای سفر به ایتالیا زمان خوبیه. برای هر وعده غذا باید حداقل ۱۰ یورو برای هر نفر در نظر بگیرید.

  28. نرگس

    خیلی ممنونم از اینکه به سوالام جواب دادید
    فقط یه سوال داشتم اینکه چه ماه هایی فصل کم مسافر ایتالیاست ؟(که هوای نسبتا مناسبی هم داشته باشه) وایا هزینه ها تفاوت زیادی در ایام کم مسافر نسبت به بقیه ایام داره؟ ممنونم
    ………………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. وقتی هوا مناسب باشه، دیگه فصل پرمسافره. بله، در ایام کم مسافر، هزینه ها کمتر میشه.

  29. رضا

    سلام
    من برای مسافرت در اسفند ۹۱ بین سوئیس و ایتالیا مردد هستم
    با همسرم قراره یه هفته بریم نمی دونم سوئیس رو انتخاب کنم یا ایتالیا
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. هر دو عالیه. هر کدوم رو انتخاب کنید، برنده اید.

  30. رضا

    البته سه روزش رو مردد هستم یه روز دیگه اش رو میخوام برم فرانسه
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. جواب بنده همان است که عرض کردم.

  31. نانا

    سلام
    با ویزای شنگن از ایتالیا چطور میشود به آلمان رفت ؟
    ………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. با قطار و هواپیما.

  32. مژگان

    سلام ممنون از راهنمائیهاتون. من میخوام اردیبهشت ماه ۷ روز برم ایتالیا ولی نمیدونم با تور برم بهتره یا خودم اقدام کنم. کجا هتل بگیرم که گرون نباشه بیشتر دوست دارم خرج دیدن کنم تا هتل فقط جاش امن و هزینه رفت و آمدش زیاد نباشه لطف میکنین راهنمایم کنین کجا بهتره؟
    ………………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. سفر هم با تور خوبه و هم بدون تور. بستگی به روحیه خود شما داره. هتل توی اروپا معمولا امنه. بهتره هتل ارزون قیمت داخل مرکز شهر بگیرید.

  33. مژگان

    سلام مرسی از جوابتون
    شما خودتون مسافر میبرین بعنوان لیدر یا تور مسافرتی دارین؟ اگه جواب مثبته چطور میتونیم شرایط تور رو بگیریم؟
    ………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. بله، بنده راهنمای تور هستم.

  34. مژگان

    ………. اگه جواب مثبته چطور میتونیم شرایط تور رو بگیریم؟
    …………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. جوابتون رو قبلا نوشتم.

  35. ardalan

    سلام، من و همسرم میخوایم بریم میلان و از اونجا زمینی بریم هلند منزل یکی از بستگان، میخواستم بدونم بهترین راهی که میتونم انتخاب کنم چیه؟ قطار؟ چه مسیری رو انتخاب کنیم که کمتر خط عوض کنیم و ارزانتر هم باشه . کلا یه اطلاعات کلی و کامل از زمان و قیمت قطارها میخوام . ممنون.
    ………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. بنده اطلاعات قطارهای اروپا را ندارم و حتی الان نمی دونم با قطار بهتره یا با هواپیما. لطفا خودتان در اینترنت بررسی کنید. موفق باشید.

  36. نازنین

    سلام

    در مورد پناهندگی می شود اگر اطلاعاتی دارید راهنمایی کنید.

    من فوق شیمی فیزیک دارم و در حال حاضر هم شاغلم ولی از طریق تحصیل برایم مهاجرت خیلی سخته. ممنون می شوم از طریق ایمیل جوابم را بدهید

    با سپاس
    ……………………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. متاسفانه در رابطه با پناهندگی اطلاعات ندارم.

  37. احسان

    قیمت بلیط هواپیما واسه ایتالیا چقدره؟ واسه ۱ نفر
    ………………………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. نمی دونم.

  38. احسان

    سلام
    قیمت بلیط هواپیما واسه ایتالیا چقدره؟ واسه ۱ نفر
    ۱سوال دیگه به نظرتون از طریق اینترنت هتل رزرو کنم یا برم اونجا دنبال هتل باشم؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید
    ………………………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. همیشه رزرو از قبل بهتره.

  39. سبحان

    باسلام خسته نباشید آیا برای سفر به کل اورپا نیاز به ویزای شینگن هست یا فقط با دریافت ویزا از یک کشور میتوان به کشورهای
    عضو اتحادیه سفر کرد
    ………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. ویزای شنگن نیاز دارید.

  40. علیرضا

    سلام ،لطفا من را راهنمایی کنید میخوام از رم برم آمستردام هم مسیر هوایی یه airline قیمت مناسب بهم بگید هم مسیر زمینی با ترن …لطفا حدود قیمتاشم بهم بگید و اینکه در رم باید از کجا بلیط تهیه کنم؟
    ………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. سوال دیگه ای نبود قربان؟ لطفا این سوالات رو از دفاتر خدمات مسافرتی بپرسید.

  41. علیرضا

    ازتون خواهش میکنم جوابو برام email کنید من ۹ oct.عازمم ممنون میشم زود جوابمو بدید.
    ……………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. بنده هر اطلاعاتی دارم در این سایت هست. سوالاتتون رو از دفاتر خدمات مسافرتی بپرسید یا در اینترنت جستجو کنید. یک کم زحمت بکشید، بیشتر بهتون خوش میگذره.

  42. دنيز

    سلام،من دعوت شده ام به ایتالیا از طریق دوست ایتالیایی ام ،اما می خواهم بدانم به غیر از ویزا هر دوی ما کار دیگری باید انجام بدهیم یا خیر
    پیشاپیش از کمکتون ممنونم
    …………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. باید ویزا بگیرید، بلیط بگیرید و برید. همین.

  43. ماندانا

    سلام.من دو تا سوال دارم،اولیش یه کم خنده داره:ویزای ایتالیا کلا شینگنه یا اینکه ویزای جدا (غیر شینگن!)برای ایتالیا هم هست؟ و این که میخوام برای یه سفر چند روزه غیر توریستی برم ایتالیا،دعوتنامه هم ندارم.میتونم ویزا بگیرم به نظرتون؟نمی خوام تور بگیرم.
    ………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. گرفتن ویزا به صورت شخصی کمی مشکله. اطلاعاتم برای جواب دادن به سوال اول شما ناقصه.

  44. ماندانا

    یدم رفت بگم ۲۰ ساله و مجردم و میخوام تنها برم!
    ………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. امید.وارم بتونید ویزا بگیرید و برید.

  45. محمدرضا

    با سلام و تشکر ۲۰ روز دیگه میرم ایتالیا چطور میتونم زمینی هلند برم حالا قطار یا جور دیگه ایا امکانش هست؟ممنون میشم راهنمایی کنید
    ……………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. با توجه به اینکه کدوم شهر هستید با ترن میتونید برید. ولی راه طولانیه و چند مرتبه باید ترن رو عوض کنید.

  46. فرامرز

    با سلام دو سوال دارم اول من از طریق یونان چگونه به ایتالیا سفر کنم دوم این سفر در زمستان انجام میشود
    ……………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. شما دو راه داری که به فصل هم بستگی نداره. ۱- هوایی ۲- دریایی
    ۱- از آتن با پرواز میتونید به رم برید ۲- از بندر پاترا به رم یا ونیز با کشتی هم میشه رفت ۳- فکر کنم از آتن هم بشه با کشتی به ایتالیا رفت
    موفق باشید.

  47. nima

    سلام دوست عزیز
    شاید سوال من با بقیه فرق داشته باشه ولی مجبور شدم در اینجا مطرح کنم

    من می خواستم ادامه تحصیل بدم در خارج از کشور بدونه بورسیه
    ولی توی انتخاب کشور گیر کردم
    به نظر شما بین ایتالیا و آلمان کدوم بهتره واسه تحصیل زندگی و نژاد پرستی و…..
    رشته ی که در خارج از کشور می خوام بخونم کامپیوتر نرم افزار هستش
    ممنون میشم راهنمایم کنید مرسی
    ……………………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. متاسفانه من در این زمینه اطلاعات مفیدی ندارم. زاویه نگاه به زندگی و ادامه تحصیل در یک کشور با نگاهی که بنده به این کشورها دارم کاملا متفاوته. موفق باشید.

  48. لیلا

    با سلام و خسته نباشد بابت تمام اطلاعات مفیدتان و امیدوار همیشه سلامت و سرخوش باشد . چند سوال داشتم :۱- من در اردبیهشت ۹۳ قرار برای کاری به سوئیس برم از انجا خیلی دوست دارم به ایتالیا شهر رویاهایم بروم می خواستم من را در این خصوص راهنمایی کنید حداقل زمانم ۱۰ روز است . باتشکر
    ………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. امیدوارم سفر خوش بگذره. چه کمکی از بنده می خواهید؟

  49. سعید

    سلام
    لطفا برای عید اگر تور ایتالیا دارید که رم و ونیز وفلورانس ببرد معرفی فرمایید.با تشکر
    ………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. با آژانس ایوار (اسرا پرواز) یا مارکوپولو تماس بگیرید.

  50. سونا

    سلام
    خیلی از آشنایی شما خوشبختم.
    من از ۳۱ مارس تا ۵ اوریل باید در تریست باشم قبلش می تونم یکمی زودتر برم (بشریطکه سفارت ویزا بده) ولی بعدش خیلی فرصت موندن را ندارم.
    دوست داشتم نظر شما را بدونم که بهترین امکان گشت و گذار چیه؟
    پرواز رفت و برگشتم را بگیرم روم
    یا رفتم را برم ونیز و برگشتم از روم برگردم؟
    ……………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام.راه دوم بهتره. برید ونیز و از رم برگردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *