EXPO 2010

امروز روز آزاد گروه مسافرانم بود. بنابراين به منظور درك نمايشگاه EXPO 2010 كه به مدت شش ماه در شهر شانگهاي برقرار است، از هتل بيرون رفتم. به گفته‌ي مسئولان نمايشگاه، هر روز حدود 350 تا 500 هزار نفر از نمايشگاه بازديد مي‌كنند. قيمت بليط ورودي به ازاي هر نفر، 160 يوان، يعني حدود 23 دلار است. با اين داده‌ها، خودتان درآمد نمايشگاه را محاسبه كنيد. بعد از المپيك 2008 پكن، اين بزرگترين اتفاق از اين‌گونه در كشور چين است. نمايشگاه اكسپو 2010 تمام هتل‌هاي شانگهاي را پر كرده است.

 

يكي از خيابان‌هاي معروف شانگهاي، BUND street است. بيشتر ساختمان‌هاي اين خيابان در قرن نوزدهم و هر كدام توسط كشورهاي مختلف ساخته شده. من اين عكس را از داخل همين خيابان گرفتم ولي شما ساختمان‌هاي آن طرف رودخانه كه همگي از سال 1990 به بعد ساخته شده‌اند را مي‌بينيد.

بدون شرح

 بدون شرح

اين كارگرها در حال عوض كردن برگ گل حرف E از واژه‌‌ي EXPO هستند. 

بدون شرح

در «باند استريت» به دنبال سوژه براي عكاسي مي‌گشتم كه متوجه شدم بهترين سوژه‌، خود عكاس‌ها هستند. به عكس‌هاي زير نگاه كنيد:

 

 

 

 

حالا به عكس‌هاي نمايشگاه اكسپو دقت بفرماييد:

 

نقشه‌ي نمايشگاه

بدون شرح

غرفه‌ي ازبكستان

غرفه‌ي ژاپن را در سمت راست و غرفه‌ي ويتنام را در سمت چپ مي‌بينيد.

آن‌كه به رنگ قرمز است، غرفه‌ي لبنان و آن يكي كه آشنا به نظر مي‌رسد، غرفه‌ي ايران است. غرفه‌ي لبنان و ايران و كره شمالي در كنار هم است!!!

داخل يكي از غرفه‌ها. در داخل غرفه‌ي هر كشور، صنايع دستي، نوشيدني و خوردني، هنر، جاذبه‌هاي تاريخي و فرهنگي و طبيعي، دستاوردهاي علمي و فني و … به همراه موسيقي و پخش فيلم، به نمايش گذاشته شده است.

اگر اشتباه نكنم اين‌جا غرفه‌ي قرقيزستان است.

بدون شرح

بدون شرح

هر بنده خدايي كه وارد غرفه‌ي ايران مي‌شود، اول از همه چشمش به جمال حضرت استاد آشنا مي‌شود.

غرفه‌ي ايران

اين خانم و آقاي جوان نمي‌دانند كه در ايران واقعي نمي‌توانند از اين غلط‌ها بكنند.

طراحي غرفه‌ي ايران بد نبود.

در غرفه‌ي ايران، به تن دخترهاي چيني لباس اقوام ايراني را پوشانده بودند.

در آن دور، موسيقي اجرا مي‌كردند.

بدون شرح

ورودي غرفه‌ي عراق

در غرفه‌ي عراق مي‌توان سراغ علي‌بابا و چهل دزد بغداد رفت. برايم جالب است كه كشورهاي عربي همچون لبنان و سوريه و امارات و عراق داستان هزار و يك‌شب را از آن خودشان مي‌دانند و البته كه ايران در اين مورد هرگز ادعايي ندارد. به پير و به پيغمبر، نام شهرزاد و شهريار فارسي است كه در تصوير مي‌بينيد در غرفه‌ي عراق هستند.

غرفه‌ي ويتنام. اگر پاييز به سمت تاجيكستان و ازبكستان و تركمنستان نروم، حتما از ويتنام و كامبوج و لائوس سر درخواهم آورد.

و اين هم غرفه‌ي چين

 

دیدگاه‌ها

  1. فرهنگی – تاریخی – صنعتی

    آقای نورآقایی عزیز،
    عکسهای جالبی بودند. در مورد تفسیر عکس سوم از آخر که نوشته بودید، راستش را بخواهید من مطمئن نیستم که بیشتر ایرانیان در اینمورد اطلاع درستی داشته باشند که بخواهند ادعایی داشته باشند.
    بدبختی یکی و دو تا نیست.
    موفق و پیروز باشید.
    ……………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. سپاس.

  2. اشکان

    آرش در مورد عکاسها بهت بگم دقیقا 2 هفته پیش یه ایمیل داشتم که به بررسی وضعیت بدن عکاسهای چینی و ژاپنی پرداخته بود و دقیقا همین عکسها بود.
    سوژه خیلی باحالیه…..
    آقا شما چین ….اونام که ترکیه…..منم ایران در حال امتحان .
    آخه این رسمشه؟
    ………………………………………………………..
    جواب: سلام. امتحاناتت رو بده، بعد تو هم مي‌ري.

  3. مهران شهرستاني

    سلام آرش جان
    بسيار از گزارش تصويري شما لذت بردم. هميشه آرزو مي كنم جيبي پر پول داشته باشي تا بتوني سر حوصله و دقت عكسهاي جالبي بگيري.
    ……………………………………………….
    جواب: سلام و سپاس از شما

  4. پسر ایران

    ghorfeh kodam keshvar az hame shologhtar bood?
    ………………………………………………………………….
    جواب: ژاپن و چين و بعضي از كشورهاي اروپايي

  5. مرضيه

    با سلام وعرض ادب خدمت آقاي نور آقايي .از اينكه هر بار به سراغ وبلاگتان مي آيم واز سفرنامه هايتان مي خوانم نه تنها بهره مي گيرم بلكه كلي به شما غبطه مي خورم وهزار بار كاشكي مي گويم كه كاش من هم جاي شما مي بودم .
    خوش به حالتان كه فرصت داشتيدبا دقت كامل اكسپو را بگرديد.كاش براي من هم فرصت مي شد دوباره ازاكسپو ديدن كنم .گزارشي از سفر نامه را ارائه كردم شما را به خواندنش دعوت مي كنم .مي شه خواهش كنم از سفر هاتون منو هم آگاه كنيد تا سفر نامه هاتونو بخونم .براي سفربه چين وكسب اطلاعات با وب نوشته هاي شما اشنا شدم
    موفق وپايدا ر باشيد
    ………………………………………………………………….
    جواب: سفرنامه شما رو خوندم. خوشحالم. و سپاس كه بنده رو در جريان قرار داديد. من هميشه هم از قبل از تورهايي كه قراره برم باخبر نيستم. اگر باخبر بشم همين‌جا مي‌نويسم.

  6. مریم

    سلام
    می خواستم بدونم نمایشگاه دقیقا تا کی ادامه داره و اگر اواخر مهر ماه برم هوا چطوره در ضمن تور خوبی سراغ داری (پکن وشانگهای) ممنون
    ……………………………………………
    جواب: سلام. باور كنيد الان جواب هيچ كدام از سوال‌هاي شما را ندارم. فقط مي‌دونم مهرماه وقت خوبي براي سفر به چين است.

  7. ناهید

    واقعا خوش به حالتون من آرزوم بود که مثل شما باشم . ولی خیلی کاره خوبی می کنید که عکس های سفراتونو اشتراک می ذارین . مرسی
    ………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام.

  8. Masi

    این همون نمایشگاهی هست که قرار بود سال 2020 در دبی هم برگزار بشه؟

    چه سیبی بود چه چرخ ها خورد !!

    نوشته های عکس های غرفه ی ایران عالی بود استاد 🙂

    رویداد جذابی بنظر می رسه ولی.
    ……………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. بله همون نمایشگاه است.

  9. سیما

    نوبت ویتنام هم رسید
    پنجاهمین زیارت قبول
    ……………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. بله. زنده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *