۸) پراگ رویایی

حالا که می نویسم در پراگ هستم و از سفرنامه و خیلی چیزهای دیگر که به کارم در تهران مربوط می شود، عقب هستم. اما همه ی این ها فدای سر پراگ.

باید برایتان بنویسم، اما هر وقت که وقتی پیدا کنم.

دیدگاه‌ها

  1. آناهیت

    جمهوری چک پراگ
    این کشور در مرکز قاره اروپا واقع شده‌است و زمانی با اسلواکی متحد بوده‌است
    همچنین پراگ بزرگ‌ترین شهر جمهوری چک به شمار می‌آید در این شهر رودخانه ولتاوا جاری است و در مرکز بوهم قرار دارد
    تاریخچه
    نخستین ساکنان دره ولتاوا قبایل کلتی بودند که در حدود ۵۰۰ پیش از میلاد در این محل نشیمن گزیدند.
    قوم ژرمنی مارکومان کمی پیش از میلاد مسیح این دره را از آن خود کرد و سپس در سدهٔ ششم میلادی این دره به دست تیره‌های اسلاوی افتاد.
    پراگ در قرن ٩ میلادی به وسیله شاهزاده بورژیوی یکم که نزدیک رودخانه ولتاوا قلعه خود را ساخت، تاسیس شد
    شاهزاده بورژیوی از خاندان پریمیسل بود که از شهر لیوی هرادیتس به به مرکز بوهمیا آمد
    خاندان پریمیسل خانواده ای حکومتی بودند که از قرن ٩ تا سال١٣٠۶ در کشور پادشاهی چک حکومت می کردند. شاهزاده وراتیسلاف یکم، پسرشاهزاده بورژیوی یکم، در سال ٩٢١ ساختن باسیلیکی به نام یرژی مقدس رادر نزدیکی قلعه آغاز کرد. باسیلیک نوعی معماری سبک رومانسک کلیسا است. ساخت این باسیلیک در دوره حکومت بولیسلاف دوم در سال ٩٧٣ به پایان رسید.
    باسیلیک یرژی مقدس.در حال حاضر این باسیلیک قدیمی‌ترین کلیسا در پراگ است
    در سال ٩٩٣ شاهزاده بولیسلاف دوم در نزدیکی پراگ نخستین صومعه را تاسیس کرد و امروز این صومعه قدیمی‌ترین صومعه در کشور چک است
    در سال ٩٢٩ شاهزاده واتسلاف برای عبادت خود در کنار قلعه دومین کلیسا را نیز به سبک رومانسک ساخت. این کلیسا به نام روتوندا ویت مقدس نامگذاری شد ولی در دوره حکومت شاهزاده وراتیسلاف دوم در سال ١٠٩۶ معماری این کلیسا به باسیلیک تغییر یافت
    پس از کشته شدن شاه واتسلاف سوم که آخرین شاه چکی از خاندان پریمیسل بود خاندان لوکسمبورگ تاج پادشاهی چک را به دست آوردند.
    یان لوکسنبورسکی (١٣۴۶-١٢٩۶) در سال ١٣۴۴ باسیلیک ویت مقدس را خراب کرد ودر آن مکان سنگ بنای ساخت کلیسایی به سبک گوتیک را نهاد. به دلیل جنگ‌های زیاد ساختن این کلیسا به وسیله حکومت چکوسلواکی در سال ١٩٢٩ به اتمام رسید
    نام این کلیسا کاتدرال ویت مقدس است و مشهورترین ساختمان دینی جمهوری چک است
    کاتدرال ویت مقدس در پراگدر این کاتدرال نمازخانه واتسلاف یکم وجود دارد که در آن اتاق خاصی تعبیه شده است. از این اتاق ویژه برای مخفی کردن تاج پادشاهی چک استفاده می شود. بر طبق افسانه‌ها اگر کسی لایق پادشاهی چک نباشد و این تاج را بر سرش بگذارد، قبل از این که سال تمام شود، خواهد مرد.
    در دوره جنگ صد ساله شاه یان لوکسنبورسگی در فرانسه به وسیله سربازان انگلیسی کشته شد و پسر وی کارل، شاه چک شد.
    شاه کارل چهارمشاه کارل چهارم (١٣٧٨-١٣١۶) مشهورترین شاه چک است که شهر پراگ را توسعه داد ونخستین دانشگاه چک را تاسیس کرد. دانشگاه کارل در سال ١٣۴٨ تاسیس شد و از لحاظ قدمت رتبه دوم را در دانشگاه‌های اروپایی دارد.
    پل کارل مشهورترین پل پراگ است که در سال ١٣۵٧ ساخته شد. این پل در قرن ١٩ به وسیله مجسمه‌های سنگی تزیین شد. شاه کارل چهارم دو پسر داشت . نخستین پسر واتسلاف چهارم بود که پس از در گذشتن کارل چهارم، شاه چک شد و زیکموند پسر دوم بود که شاه اوهری شد. واتسلاف چهارم (١۴١٩-١۳۶١) به جای حکومت کردن تنها به شکار و زنان علاقه داشت. در آن زمان کشیش یان هوس (١۴١۵-١۳۷١) به وسیله خطبه خود از روحانیت کاتولیک انتقاد کرد. در سال ١۴١۵ روحانیت کاتولیک یان هوس را به شهادت رساند ولی مردم چک علیه شاه و روحانیت کاتولیک بسیج شدند و ارتش صلیبی که به وسیله پاپ و شاه زیکموند به کشور چک فرستاده شده بود را شکست دادند. در سال ١۴۲٠ یرژی پودیبراد شاه چک شد. وی آخرین شاه چکی بود. در سال ١۴٧١ ولادیسلاف یاگیلونسکی (١۴۵۶-١۵١۶) که شاهزاده لهستانی بود تاج شاهی چک را بر سر نهاد
    شاه ولادیسلاف یاگیلونسکی در قلعه پراگ بزرگ‌ترین سالن به سبک گوتیک را ساخت. در حال حاضر از این سالن برای جشن انتخابات رئیس جمهوری چک استفاده می شود.
    امپراتور رودولف دوماز نظر تاریخی آخرین امپراتوری که تاثیر زیادی بر شهر پراگ گذاشت، رودولف دوم (۱۶۱۲-١۵۵٢) بود. امپراتور رودولف دوم از خاندان هابزبورگ بود که پراگ را خیلی دوست داشت و پراگ را مرکز سلطنت هابزبورگ‌ها کرد. رودولف دوم به دانش، هنر و علوم طبیعی علاقه داشت و به این دلیل ستاره شناسان و شیمیدان‌ها را به پراگ دعوت کرد. رودولف دوم به جمع آوری نقاشی‌ها و مجسمه‌های هنرمندهای مشهورنیزعلاقه داشت. در آن زمان مجموعه رودولف دوم بزرگ‌ترین مجموعه در اروپا بود.
    در سال ١۶١٨ جنگ سی ساله شروع شد. این جنگ مهیب‌ترین جنگ اروپا بود. در سال ١۶۴٨ ارتش سوئد پراگ را اشغال کرد و مجموعه رودولف دوم را به غارت بردند.

    پراگ به عنوان یکی از زیباترین شهرهای جهان شناحته شده است.شهری با آثار معماری بسیار زیبا و رودخانه عریضی بنام والتاوا که از مرکز شهر میگذرد و پل معروف چارلز روی آن قرار دارد.

    این شهر در نقطه اتصال یکی از مهم ترین مسیر های تجاری اروپا ساخته و در قلب جغرافیایی اروپا جای گرفته است.
    واژه پراگ در زبان چکی “پراها” به معنای “آستانه” می باشد که به زعم بسیاری باید آن را پلی یا دروازه ای از یک سو بین شرق و غرب و از دیگر سو شمال و جنوب دانست،از همین رو مردم چک این شهر را قلب بین المللی اروپا می دانند و آن را با صفاتی همچون:”شهر طلایی” ،”شهر صد مناره”،”تاج دنیا” و یا “رویای سنگی” توصیف می کنند.رویای سنگی تمثیلی است زیبا از سنگفرش های کوچه و خیابان های این شهر.هسته تاریخی شهر پراگ در دو طرف رودخانه ولتاوا قرار گرفته و آن گونه که در قرن ۱۸ وجود داشت، از ۶ منطقه شهری مستقل تشکیل می شد که عبارت بودند از:شهر قدیم(old town)، بخش جوزف (josefov)که بخشی از محله ی قدیمی یهودیان است با کنیسه های موجود در آن، اقامتگاه پادشاهان بوهمیا در آغاز هزاره دوم میلادی موسوم به قلعه پراگ(prague castle)، شهر جدید(new town)، محله کوچکتر(lesser town)، هرادچانی و ویشه هراد(Vyšehrad)با بناهایی افسانه ای.
    ……………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. سپاس از شما.

  2. حبیب حلاجیان

    خب خداروشکر که خوشحالید واز این سفر لذت میبرید. البته جدای از مشکلاتی که احیانا در هماهنگی کارهای مسافرانتان دارید
    ……………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. ارادتمندم قربان.

  3. mahmood

    سلام چشم انتظار عکسهای پراگ بیقرارم

    صلیب کف خیابان وموضوع ان کلیساهایش پلها موزه بناها رودخانه ها اجراهای خیابانی هنرمندان دوره گرد نقاشیها

    منتظریم قربان
    ……………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. چَشم.

  4. نغمه

    سلام
    ای وَل
    ……………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام.

  5. Masi

    صد البته فدای پراگ ….بوسه های پی در پی شیرین یک معشوقه ی خوش اخلاق گل اندام …..
    ………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. بله.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *