۵۷

وقتی کتاب «عدد، نماد، اسطوره» را می‌نوشتم، اعداد بسیاری بودند که نقش خاصی در اسطوره‌ها بازی می‌کردند ولی به دلیل این‌که اطلاعات چندانی ازشان پیدا نکردم در کتاب مزبور نیاوردم. یکی از این اعداد، ۵۷ است. تاکنون دو مطلب درباره‌ی این عدد پیدا کرده‌ام که در این‌جا می‌نویسم. به نظرم این عدد یک رابطه‌ی خاص با جهان پس از مرگ دارد. توجه بفرمایید:

۱- در اسطوره‌های یونان، فردی به نام Apimenides «اپی‌منیدس» هست. روایت می‌کنند “وقتی پسر کوچکی بود دنبال گوسفندی گم شده رفت و خوابی سنگین بر او غلبه کرد که ۵۷ سال طول کشید. وقتی بیدار شد به جستجوی گوسفند ادامه داد، چون نمی‌دانست چه بر او گذشته است. او همه چیز را دگرگون دید…” (افسانه‌های بی‌زمان، ادیت همیلتون)

۲- در اسطوره‌های ایرانی داریم: “پس ششمین هزاره‌ی اوشیدر ماه آغاز شود… بدان هزاره، اوشیدر پسر زرتشت به پیامبری از سوی هرمزد آید… پس نزدیک به پایان هزاره‌ی اوشیدرماه، ضحاک از بند رها شود… در آن هنگام، سوشیانس، پسر زرتشت به پیدایی رسد… هزاره‌ی سوشیانس آغاز شود که هزاره‌ی او تن-کردار است، ۵۷ سال بود.” در توضیح تن-کردار آمده است: تن‌کردار یعنی سازنده‌ی تن. سوشیانس در پایان جهان، مردگان را برمی‌خیزاند و بدانان تن باز می‌بخشد. (بندهش، مهرداد بهار)

پی‌نوشت ۱: یک دسته‌ی دیگر به نام عدد نماد اسطوره در سایت به وجود آوردم تا از این طریق ادامه‌ی تحقیقاتم در این زمینه را در این‌جا بنویسم.

پی‌نوشت ۲: دیدم در بازار کتاب ایران دو کتاب در رابطه با عدد ۷ و ۴۰ منتشر شده است. فکر کردم شاید در آینده یک کتاب کوچک در رابطه با عدد ۳۳ منتشر کنم.

دیدگاه‌ها

  1. nafise.Azarsina

    با سلام
    نوشته های شما برای من جالب وکاربردی هستندو مفید و مختصر!
    در مورد اعداد و نماد ژاپنی ها و چینی ها تالیفات زیادی داشته اند و کتابی هم راجع به آنها چند سال پیش مطالعه کردم اگر اسمش و انتشاراتش را پیدا کنم حتما براتون می فرستم
    با بهترین ها
    آذرسینا
    ………………………………………………….
    جواب: سلام. سپاس از شما.

  2. مرتضی

    سلام.
    تا جایی که من میدونم اعداد ۹ و ۱۱ و مضارب ۱۱ مثل ۲۲ و ۳۳ و ۶۶ نماد شیطان است و ماسون ها خیلی بهش اعتقاد دارند و ازش استفاده میکنند!
    …………………………………………………………
    جواب: سلام. نه قطعا.

  3. عليرضا

    سلام خدمت استاد. مدتی است به دنبال پژوهش گسترده درباره عدد ۴ هستم. آیا می توانم راهنمایی شما را داشته باشم؟ سپاس
    ………………………………………….
    جواب: سلام. فکر کنم می‌تونی برای این مورد روی کتاب عدد نماد اسطوره حساب کنی. موفق باشی.

  4. مرتضی

    سلام مجدد.
    منظور از جواب :جواب: سلام. نه قطعا رو نفهمیدم!
    یعنی این عقیده و نظر اشتباهه یا هم میتونه این موضوع درست باشه هم موضوعات دیگه؟!
    هر چند من مطمئنم که ۳۳ نماد ماسون ها و شیطانه و شاید هم علاوه بر اون نماد چیزهای دیگه هم باشه!
    حتی جایی خوندم یا شنیدم که عدد ۷۲ قبل از اینکه برای مسلمونها مقدس باشه برای ماسون ها و شیطان پرستها مقدسه!
    ………………………………………………………..
    جواب: «نه قطعا»، یعنی که نظرت کاملا درست نیست. ۱- قبل از هر چیز برای این‌که انواع برداشت‌ها درباره‌ی اعداد رو بدونی بهت پیشنهاد می‌کنم که کتاب «عدد نماد اسطوره» رو بخونی. ۲- چرا مطمئنی ۳۳ عدد شیطانه؟ از کجا اینو می‌گی؟ هرچند که در مرام ماسون‌ها عدد ۳۳ مقدسه. ۳۳ عدد ویژه‌ای است که در مرام بودایی‌ها، مسلمان‌ها، مسیحیان، یهودیان و در اکثر فرهنگ‌ها جایگاه داره. ۳- درباره‌ی ۷۲ که اگر یک کم فکر کنی متوجه می‌شی که تقدم اسلام از ماسون‌ها و همین شیطان‌پرست‌ها که می‌گی جلوتره. پس نظرت درست نیست. درضمن در کتاب «عدد نماد اسطوره» شرح کامل چرایی توجه به این عدد رو پیدا خواهی کرد. سپاس از تو.

  5. مرتضی

    سلام.
    تقدم شیطان و شیطان پرستها از اسلام و مسیحیت و بیشتر دینها جلوتره! لااقل اوجش برمیگرده به زمان حضرت(پادشاه) سلیمان.
    اگه یه نسخه از کتاب عدد نماد اسطوره رو بهم هدیه کنی با جان و دل میخونمش حاج آرش!
    ………………………………………………………………….
    جواب: سلام. چشم.

  6. مرتضی

    راستی داشتم به این موضوع فکر میکردم که چرا جنگ اسرائیل با لبنان ۳۳ روز و جنگشون با غزه ۲۲ روز طول کشید !! هر دو مضرب ۱۱ هستش!!
    راستی بالاترین درجه یک ماسون هم ۳۳ هستش!! و آفریقای جنوبی (برگزار کننده جام جهانی۲۰۱۰) هم در عرض یا طول جغرافیایی ۳۳ درجه قرار داره!
    اینها تصادفی نیست!
    راستی نسبت به هدیه کتاب به سرعت اقدام کن.
    …………………………………………………………….
    جواب: سلام. کتاب رو که بهت می‌دم. اما با این چیزهایی که نوشتی داری میری تو جاده خاکی. من سعی کردم یک کتاب با منطق علمی بنویسم، اگه اینجوری که نوشتی فکر می‌کنی ترجیح می‌دم در این زمینه دیگه باهات بحث نکنم. حالم گرفته شد.

  7. مریم

    سلام
    البته اسم فیلسوف و شاعر اشاره شده Epimenides بوده که جالب است بدانید در آیه ۲۸ بخش ۱۷ از Acts of the Apostles و همچنین آیه ۱۲ بخش ۱ Titus‌ از او به عنوان پیامبر و شاعر نام برده شده و نقل قولهایی نیز از او شده است.

  8. مرتضی

    حاجی اینها یی که گفتم میتونه منبع علمی یا تاریخی داشته باشه، من با دید افراطی یا تفریطی به قضیه نیگاه نکردم، فقط یه سری اعداد و شواهد هست که آدمهای نکته دانی مثل شما نباید و نمیتونن به راحتی از کنارش بگذرند و اگه بگذرند جای سوال داره!
    خیلی چیزها توی دنیا هست که مبنا یا تحلیل علمیش برای بشر نامعلومه یا اینکه اونقدر دلایل ضد و نقیض هست که نمیشه با یقین قبولش کرد پس ما آدمها نمیتونیم با علمی که الان داریم نظر قطعی و حق به جانبی بدیم چرا که شاید در آینده با یه علم کاملتری اون دلیل علمی نقض بشه.
    در ضمن تا زمانی که جاده خاکی نباشه نمیشه اهمیت جاده آسفالت رو درک کرد البته بعضی از جاده خاکیها آدم رو به جاده اصلی هدایت میکنن و ما فکر میکنیم که داریم منحرف میشیم!
    من از بحث کردن بیزارم چون به نتیجه منطقی نمیرسه ولی از تبادل نظر و صحبت منطقی بسیار مسرور میگردم هرچند خودم رو صاحب نظر نمیدونم!

  9. آرزو

    سلام آقای آرش نور اقایی من مدتیه به علم اعداد علاقمند شدم و دیروز به طور اتفاقی کتاب شما رو دیدم خیلی خوشم اومد و الان هم سایت خوب شما رو از جستجو تو گوگل پیدا کردم آفرین به شما آرزوهای شما و شغل شما هم روزگاری آرزوی من بود ولی حیف که همت دنبال کردنشونو نداشتم براتون ارزوی موفقیت بیشتر دارم .
    ……………………………………………………………………………
    جواب: سلام به شما. موفق باشید.

  10. ahz

    سلام
    تو زمینه اعدا اگه دوست داشتید به وبلاگ من هم سر بزنید.
    SEPANDARMAD.BLOGFA.COM
    ………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. چشم.

  11. ahz

    می گم اسمتون خیلی برام آشناست … فکر کنم وقتی داشتم مقاله اعدادم رو می نوشتم یه مقاله از شما دیدم که از مطالبش هم استفاده کردم
    ………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. موفق باشید.

  12. علیرضا

    سلام و خسته نباشید.
    در واقع باید عرض کنم چون پژوهش من متمرکز بر روی عدد چهار است، نیازی به خواندن تمام کتاب عدد نماد اسطوره ندارم. آیا می‌توانم خواهش کنم که به این پرسش پاسخ دهید؟ “درباره عدد چهار در کتاب خود چند صفحه توضیح داده‌اید؟”
    …………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. الان حضور ذهن ندارم چند صفحه شده.

  13. علیرضا

    سلام و خسته نباشید.
    در کتاب عدد، نماد، اسطوره در صفحه ۷۹ عبارتی ذکر کرده‌اید که برای پژوهش‌هایم به مدرک و منبع دسته اول نیازمندم:
    «در اندیشه‌های اسلامی دوزخ هفت طبقه است: جهنم، سقر، لظا، حطمه، سعیر، جحیم و هاویه».
    این تقسیم‌بندی از کیست؟ کدام اندیشمند اسلامی این‌گونه این اسم‌ها را دریف کرده است؟
    امیدوارم در خاطر داشته باشید… یا راهنمایی ارزشمندی کنید…
    پ.ن:
    هیچ باد مخالفی
    برای کشتی بی هدف
    نمی‌وزد
    …………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. الان در سفر هستم. وقتی برگردم یادآوری کنید تا در منابع نگاه کنم. در ضمن به این سایت http://alaam.tahoor.com/page.php?id=15094 یک سری بزنید.

  14. علیرضا

    سلام. رسیدن به خیر و خسته نباشید. نوشته بودید وقتی از سفر برگشتید، یادآوری کنم برای پرسشی که مطرح کرده بودم (عبارتی در صفحه ۷۹ کتاب، درباره اسامی هفت‌طبقه دوزخ). سپاس.
    ………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. برای اون سوال جواب دادم. لینک هم فرستادم.

  15. لیلا

    آقای نورآقایی عزیز، من از کتاب شما و مطالبش بسیار استفاده کردم اما واقعا اشکالی که در کار شما وجود دارد و ارزش علمی اثرتون را پایین می آورد ارجاع ندادن دقیق وعلمی است. در روش تحقیق جدید هر مطلبی باید با ذکر دقیق منبع و صفحۀ آن نوشته شود که در اثر شما متاسفانه اینطور نیست. موفق و پیروز باشید.
    ………………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. کاملا حق با شماست. سعی می کنم رعایت کنم. سپاس.

  16. امیر جاوید

    سلام استاد شدیدا نیاز دارم با شما تماس بگیرم ولی قسمت ارتباط با من موجود نیست و تو سایت و error میده، اگه ممکنه لطفا ایمیلتون رو از طریق ایمیلم بفرستید، سپاسگزارم
    ………………………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. nooraghayee@gmail.com

  17. Masi

    استاد، نگاه دقیقتون به اعداد نگرش من به اعداد رو تغییر داده
    انگار مفاهیمشون برام عوض شده و فقط دیگه عدد، برای شمارش و حساب و کتاب نیستن، با فاصله همه چیز رو عمیق تر از عموم می بینین……در معنا بخشی کم نظیر هستید.
    ………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. محبت دارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *