1- ميدانيم بسياري از طرحهايي كه در فرش ايراني وجود دارد، در حقيقت تجلي باغ ايراني است.
2- از طرف ديگر، ميدانيم كه خيلي از كشورها در اين انديشه هستند كه طرح و نقشه فرش ايراني را كپي كنند و به نام خودشان ثبت كنند و بفروشند.
3- از سوي ديگر ما هر ساله در روستاهاي اطراف كاشان، مراسم گلابگيري را داريم كه البته لازمهي آن چيدن گلهايي است كه قبلا كاشته شدهاند. از قضا همين كاشان، فرشهاي نفيسي هم ميبافد و جالب اينكه در خبرها آمده بود، چين فرشهايش را به نام فرش كاشان ميفروشد.
حالا ايدهي من اين است كه در بهارهايي كه پيش رو داريم، در روستاهاي كاشان كه گل خوشبو ميرويد، فرشي از گلهاي رنگارنگ و در وسعت يك باغ ايراني و با طرح باغ ايراني درست كنيم. در نتيجه فرشي خواهيم داشت با بوي بهشت و گفتيم كه باغ ايراني خود تجلي بهشت است.
حالا خودتان حدس بزنيد كه با اين كار چگونه فرش ايراني و باغ ايراني و گلهاي ايراني و بخشي از آداب و رسوم ايراني را به دنيا معرفي خواهيم كرد. و خودتان حدس بزنيد كه از لحاظ گردشگري چه اتفاقي ميافتد. و البته خودتان مدهوش بشويد از اين همه زيبايي و بوي گل.
دیدگاهها
من این مطلب رو در مورد هند شنیده بودم که فرشی با نام ایندیا کاشان به کشورهای دیگر می فروشد.
برام خیلی عجیبه که صنف فرش بافان یا فرش فروشان که هر دو در فروش بیشتر فرشهایشان سود بیشتری می کنند ولی هیچ اقدامی برای تبلیغات و شناساندن بیشتر فرشهای ایرانی نمی کنند در صورتی که این زمان با چندین سال پیش فرق زیادی کرده و کشورهایی مثل هند، چین و حتی پاکستان و افغانستان ممکن است که از این مسئله کم کاری مسئولین ما سوء استفاده کنند و جای بازار فرش ما را در جهان پر کنند که الان هم چنین اتفاقی افتاده است!
در مورد زعفران هم من شنیده ام که قبلا ایران زعفران را صادر می کرد و پیاز آن را به کشورهای دیگر نمی داد اما الان افغانی ها که از کشور ماخارج می شدند هر کدام 10 – 20 کیلو از این پیاز را از کشور خارج کرده اند و الان افغانستان در صادرات زغفران با کشور ما رقابت می کند!!
متاسفانه مسئله فقط توریسم و تبلیغات و فرش و زعفران نیست!!!!!
چه بگویم که نگفتم از گفتم بهتر است.
به نظر شما چرا به هر چه می نگریم جز حسرت نصیبمان نمی شود؟
حتی اگر در خوشبینانه ترین حالت بنگریم!
زنده باد شما و عطر و بوی ایدههاتون
……………………………………………………………………………………………………..
جواب: سلام. سپاس از شما.