نگاهی گذرا به وب‌سایت‌های گردشگری ایران و جهان

توجه: این متن حدود یک دهه پیش نوشته شده، بنابراین اصلا برای زمان حاضر کافی و حتی مستند نیست.

……………………………………………………………………..

پیش نوشت: هفته‌ی پیش موضوع این نوشتار را در جمع “راهنمایان انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان تهران”، ارائه کردم. چند وقتی بود که بر رویش کار می‌کردم و می‌توانست بهتر از این باشد. اما با توجه به گرفتاری‌هایی که در پیش دارم و باید به کارهای بسیار دیگری بپردازم، بالاخره تمام امروز برایش وقت گذاشتم و تمامش کردم.

………………………………………………………………………

امروزه هر سازمان و نهاد و شرکتی، چه اقتصادی و چه غیر اقتصادی، به منظور شناساندن خود، اقدام به ایجاد یک سایت اینترنتی می‌کند. در صنعت گردشگری نیز سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی و خصوصی، دفاتر خدمات مسافرتی و … از این روش استفاده می‌کنند.
این نوشتار قصد دارد برخی از بهترین سایت‌های گردشگری دنیا را با بعضی از شاخص‌ترین سایت‌های گردشگری ایران مقایسه کند و شباهت‌ها و تفاوت‌های آن‌ها را آشکار سازد:

نگارنده با بررسی چندین وب سایت گردشگری معروف در سطح جهانی، متوجه شدم که هر کدام از آن ها در یک یا چند زمینه رویکرد تخصصی دارند. به طور مثال، برخی فقط در رابطه با رزرواسیون هتل و هواپیما و کشتی و از این قبیل فعالیت دارند. برخی وب سایت ها تصاویر و فیلم های جاذبه های گردشگری را به گردشگران نمایش می دهند. گروهی از وب سایت ها در زمینه تورهای ویژه فعالیت می کنند. بعضی سفرهای ارزان و بعضی دیگر سفرهای لوکس را پیشنهاد می دهند. برخی از وب سایت ها نیز تنها فعالیتشان این است که به گردشگران اطلاعات مربوط به مقصد را ارائه کنند و نهایتا بر توصیه های سفر تاکید دارند.
موضوع دیگری که در بیشتر وب سایت های گردشگری دیده می شود، وجود یک شعار کاربردی است که اهداف وب سایت را تبیین می کند. این شعارها در یک جمله، مخاطب را برای استفاده یا عدم استفاده از وب سایت مورد نظر راهنمایی می کنند. این موضوع، تقریبا در هیچ یک از وب سایت های ایرانی مورد توجه قرار نگرفته است. این بدان معنی نیست که وب سایت های گردشگری ایرانی از شعار استفاده نمی کنند، بلکه شعارشان در راستای اهدافشان نیست و یا اساسا شعارشان کاربردی نیست، بلکه تنها یک جمله تزیینی به شمار می رود.

اکنون به معرفی چند وب سایت معروف در زمینه گردشگری می پردازیم:

وب سایت های خارجی
www.igougo.com
این وب سایت در سال ۲۰۰۵ میلادی برنده ی بهترین سایت اینترنتی گردشگری در ایالت متحده شده است. در این وب سایت می توان از نظرات گردشگران مطلع شد و برای سفر با آن ها مشورت کرد. این سایت اینترنتی امکان رزرو پرواز، هتل، تور، اتومبیل و کشتی کروز را برای گردشگران مهیا می سازد.
شعار igougo، این است: “بهترین توصیه برای جایی که می روید (سفر می کنید)” که با فعالیتش مطابقت کامل دارد.
گردشگران می توانند با این سایت، از طریق Facebook یا Twitter  ارتباط برقرار کنند. در ضمن، این سایت برای مخاطبینش جوایزی را در نظر می گیرد.

نکته ای که در رابطه با این وب سایت قابل توجه است، اعتماد گردشگران به نظریات ارائه شده توسط دیگر مسافرانی است که قبلا به مقصد مورد نظر سفر کرده اند یا به فرض از امکانات هتل پیشنهادی در این وب سایت بهره مند شده اند.
نگارنده نتوانستم در میان وب سایت های گردشگری ایرانی، سایت اینترنی را پیدا کنم که با تاکید بر حقیقت، چنین خدماتی را به گردشگران ارائه دهد.
اگر از گردشگران ایرانی که به خارج از کشور یا در داخل کشور سفر می کنند، بپرسید، جواب خواهند داد که با جستجو در اینترنت نتوانستند اطلاعات (به زبان فارسی) قابل توجهی برای مقصدی که قصد سفر به آن را دارند، بیابند. (با توجه به این که نگارنده، راهنمای گردشگری هستم و با هم وطنان ایرانی در داخل و خارج کشور بسیار سفر کرده ام، بارها چنین سخنانی را از زبان آن ها شنیده ام.)

www.triporama.com
این سایت اینترنتی با شعار “با هم برنامه ریزی کنیم، با هم سفر کنیم” امکان برنامه ریزی برای سفر گروهی را فراهم می سازد. در Triporama همچون یک وب سایت شخصی امکان ارتباط با دیگران (ذخیره سازی و اشتراک تجربیات سفر، دعوت از دیگران برای سفر، ارسال پیغام و …) وجود دارد.
انواع مختلف گشت ها و برنامه های سفر در این سایت طراحی شده و گردشگران می توانند از برنامه ی روزانه ی سفرها مطلع شوند. در این سایت اینترنی، گردشگران می توانند ایده هایی برای انتخاب مسیر و مقصد گشت ها مطرح کنند و برای خودشان همسفر بیابند.

به نظرم، فعالیت این وب سایت بسیار قابل توجه است و کمبود چنین سایتی در فضای گردشگری ایران کاملا محسوس است. بسیاری از گردشگران تمایل دارند که در حین سفر، برای خود همسفرانی بیابند و از تجربه آشنایی با دیگران در حین سفر برخوردار شوند، لذتی که شاید در تمام عمرشان آن را به فراموشی نسپارند.
درواقع این وب سایت بستری را فراهم کرده، که مسافران بتوانند خودشان یک تجربه را طراحی و مدیریت نمایند. قابل ذکر است که امروزه “طراحی تجربه”، یک مبحث بسیار عمیق و ارزشمند است که در علوم اجتماعی و روانشناسی فردی و گروهی به آن توجه می شود.

www.tripadvisor.com
بیش از ۴۰ میلیون نفر گردشگر در این سایت نظرات و ایده های خودشان را در رابطه با هر آن چه مربوط به سفر است، ابراز کرده اند و این موضوع خود اعتبار و هویت این سایت را مشخص می کند.
این سایت با شعار “حقیقت را دریابید و بعد بروید (سفر کنید)”، امین ترین سایت در زمینه معرفی مقصد گردشگری به شمار می رود. به طور مثال، شاید عکس هایی که در سایت یک هتل از اتاق ها در معرض نمایش قرار می گیرد با عکس هایی که یک گردشگر از اتاق های همان هتل می گیرد، متفاوت باشد، این اختلاف را در tripadvisor می توان مشاهده کرد.
معرفی بهترین مراکز اقامتی و تفریحی و … در هر سال و هر هفته، از خدمات این سایت به شمار می رود.

می توان این گونه ابراز کرد که tripadvisor یک سایت اینترنتی حقیقت یاب است و جدای از هیاهوی سفر، به رسالت خود بر اساس نظر گردشگران وفادار است.

www.wayn.com
نام این وب سایت خلاصه شده ی جمله ی Where Are You Now به معنی “اکنون کجا هستید؟” است و ۱۵ میلیون عضو دارد. علاقمندان به سفر به طور رایگان در این سایت اینترنتی عضو می شوند و برنامه ی روزهای گذشته و حال و آینده ی سفرشان را با دیگران به اشتراک می گذارند. ممکن است کسانی که از قبل همدیگر را نمی شناخته اند با خواندن نوشته های دیگران در این وب سایت، در بخشی از مسیرشان همسفر شوند. این سایت اینترنتی همچون آن هایی که در بالا ذکر شد، جزو “شبکه های اجتماعی سفر” قلمداد می شوند.

در یک جمله، این وب سایت میعادگاه عاشقان سفر است.

www.planetware.com
شعار Planetware چنین است: “راهنمای سفر نامحدود به همه ی دنیا”
هدف این وب سایت، اطلاع رسانی دقیق و کامل برای همه ی جاذبه های گردشگری دنیاست. (قابل ذکر است که نام ایران در فهرست کشورهای این وب سایت دیده نمی شود)
رزرو پرواز، هتل، اتومبیل و … از خدمات دیگر این سایت است.

www.hitchsters.com
در برخی از شهرها بهترین راه بازدید از جاذبه های گردشگری، گرفتن تاکسی از فرودگاه به سمت مکانی است که جاذبه ی مورد نظر در آن جا قرار گرفته.
از طرفی، قیمت تاکسی در بسیاری از شهرهای توریستی گران است. بنابراین گردشگران قبل از آغاز سفر به این سایت اینترنتی رجوع می کنند، ساعت پرواز به فرودگاه مقصد مورد نظر را انتخاب می کنند و سپس درخواست خودشان را مبنی بر انتخاب همسفر  ارائه می دهند. نهایتا چند نفر در فرودگاه مقصد جمع می شوند و یک تاکسی به صورت اشتراکی کرایه می کنند و به مکانی که جاذبه در آن قرار دارد، می روند. به این ترتیب در هزینه و وقت صرفه جویی می شود.

این وب سایت مشخص می کند که چگونه سایت های اینترنتی به صورت تخصصی فعالیت می کنند و به چه مواردی توجه دارند.

www.unusualhotelsoftheworld.com
این سایت اینترنتی به معرفی هتل های غیر معمول می پردازد. به طور مثال، اقامت در هتل های یخی، خانه های درختی، خانه های صخره ای و همچنین اقامت در یک جمبو جت، اتومبیل کهنه یا یک قایق کوچک و … از پیشنهادهای جالب این وب سایت است.

www.cruisemates.com
کسانی که به این سایت اینترنتی مراجعه می کنند، می توانند به طور مستقیم برای رزرو سفر با  انواع کشتی های کروز (لوکس، خانوادگی، برای کودکان و نوجوانان و …) اقدام نمایند. مسافران کشتی های کروز با مراجعه به سایت cruisemates، اطلاعات لازم برای سفرهای دریایی را دریافت می کنند.

www.kayak.com
این سایت، موتور جستجوگر وب سایت های سفر است.Kayak  توانایی این را دارد که در یک زمان بیش از ۱۴۰ سایت گردشگری را بیابد، آن ها را با هم مورد مقایسه قرار دهد و نتیجه را اعلام کند. امکان جستجوی هتل، پرواز، اتومبیل، مقصد گردشگری و انواع فعالیت های گردشگری در kayak.com امکان پذیر است.

www.airlinemeals.net
این سایت به معرفی غذاهای ۵۰۰ شرکت هواپیمایی می پردازد و آخرین اخبار در رابطه با صنایع غذایی هواپیمایی را در اختیار مسافران قرار می دهد. مسافران با مراجعه به این سایت می توانند از انواع غذاهایی که در هواپیما سرو می شود مطلع شوند. در این سایت می توان از منوی غذاهای دریایی، غذا برای کودکان، غذا برای گیاهخواران، غذا برای بخش First class و … در هر شرکت هواپیمایی آگاهی یافت.

بازهم به یک وب سایت بسیار تخصصی در زمینه گردشگری مواجه هستیم. جالب است بدانیم که برخی از وب سایت ها به معرفی بهترین صندلی در انواع هواپیماها می پردازند، و برخی مسافران را راهنمایی می کنند تا بتوانند در فرودگاه بخوابند و استراحت کنند. حتی یک وب سایت برای رزرو جای پارک ارزان در فرودگاه ها وجود دارد.

www.literarytraveler.com
در این سایت اینترنتی با تورهای ادبی آشنا می شویم. این تورها با عناوین متنوع به معرفی لوکیشن های مختلفی می پردازند که در رمان های نویسندگان بزرگ دنیا به آن ها اشاره شده است. گاهی محل اسکان نویسندگان و شعرایی از قبیل مارک تواین، چارلز دیکنز، لورکا و … به عنوان مقاصد گردشگری مطرح می شوند. در این وب سایت همچنین می توان با تورهایی آشنا شد که به منظور شناخت ادبیات کشورهای مختلف (به طور مثال، مصر) و شاهکارهای ادبی جهان (به طور مثال، اودیسه) طراحی و اجرا می شوند.

گردشگری ادبی در دنیای امروز گردشگری بسیار مورد توجه قرار گرفته است و علاقمندان فراوان دارد.
نگارنده بر این باور هستم که برگزاری تورهای ادبی در ایران چنان چه به صورت کارشناسی مورد مطالعه قرار گیرد و طراحی و اجرا شود، مورد استقبال ایرانیان و خارجیان قرار خواهد گرفت. در همین زمینه ایجاد یک وب سایت تخصصی مفید و قابل استفاده خواهد بود.
(قبلا در رابطه با طراحی تورهای ادبی و به ویژه، تورهایی به منظور معرفی شاعران ایرانی با عنوان “شعرگردی” مطالبی را نوشته ام.)

www.vegtravel.com
این وب سایت به منظور ارائه سرویس به گردشگران طرفدار محیط زیست و گیاهخواران طراحی شده است. چگونگی گذراندن تعطیلات، معرفی محل اقامت و غذاهای باب میل برای گیاهخواران و طبیعت دوستان در این سایت اینترنتی مهم ترین ویژگی آن به شمار می رود.

www.contiki.com
این سایت اینترنتی برای معرفی مقاصد گردشگری به جوانان از ۱۸ تا ۳۵ ساله طراحی شده است و مقاصد و جاذبه های دلخواه این سن و سال را مورد توجه قرار داده است.

www.dogfriendly.com
بسیاری از گردشگران مایل هستند که همراه با حیوان خانگی¬اشان سفر کنند. این سایت اینترنتی به معرفی رستوران ها، کمپ ها، هتل ها و شهرهایی می پردازد که ورود سگ و حیوانات خانگی در آن ها مجاز است. به طور مثال در این وب سایت بخشی با عنوان «راهنمای سفر با سگ» وجود دارد.

www.hostels.net
این وب سایت و وب سایت های مشابه برای کسانی است که به فکر سفر ارزان هستند.

www.abercrombiekent.com
این وب سایت برای کسانی طراحی شده که لوکس سفر می کنند و در این اندیشه هستند که برایشان تورهای خصوصی (به طور مثال ۲ نفره) برگزار شود، یا این که در فکر اجاره ی یک جزیره برای تفریح و استراحت هستند. این سایت اینترنتی که به اختصار A&K نامیده می شود، ۴۸ مکان را در سرتاسر دنیا برای سرویس به گردشگران ویژه اش در اختیار دارد.

www.wikitravel.com
ویکی تراول، سایت راهنمای سفر جهان شمولی است که رایگان بودن، کامل بودن، به روز بودن و قابل اعتماد بودنش از ویژگی های آن به شمار می رود. این سایت تا به امروز، برای سفر به ۲۴۲۷۵ مقصد گردشگری اطلاعات ویرایش شده دارد. لازم به ذکر است که اطلاعات این سایت به ۲۰ زبان مختلف در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.

به طور مثال اگر در این وب سایت، به بخش آسیا و از آن جا به بخش خاورمیانه و نهایتا ایران بروید، اطلاعاتی در رابطه با کشورمان خواهید یافت که به جرات می توان گفت در کمتر سایت اینترنی ایرانی دیده می شود.
اطلاعات عمومی مربوط به ایران، تاریخ، آب و هوا، مناظر دیدنی، مناطق مختلف فرهنگی، شهرهای مهم، مقاصد گردشگری، چگونگی گرفتن انواع روادید (ویزا) برای اتباع کشورهای مختلف به منظور سفر به ایران، چگونگی سفر به ایران، چگونگی سفر از ایران به کشورهای همسایه، زمان فستیوال ها، مکان هایی برای اسکی در ایران، چگونگی خرید و حمل پول، معرفی غذاها و نوشیدنی ها و اطلاعاتی مربوط به سبک زندگی ایرانیان و … همه و همه در این وب سایت در اختیار گردشگران احتمالی قرار گرفته است.

قابل ذکر است، با این که هر ساله هم وطنانمان به کشورهای مختلف سفر می کنند، هیچ یک از وب سایت های ایرانی در رابطه با سفر به خارج از کشور چنین اطلاعات ارزشمندی را ارائه نمی دهند.

www.businesstravellogue.com
این وب سایت همان طوری که از نامش برمی آید برای کسانی طراحی شده که با اهداف تجاری سفر می کنند، ولی گاهی وقت اندکی دارند تا از جاذبه های شهر یا کشور مقصد بازدید کنند. این وب سایت برای این گروه از تاجران، برنامه هایی را به همین منظور تدارک می بیند.

وب سایت های ایرانی
آن چه در بالا ذکر شد، عنوان تمامی بهترین و معروف ترین وب سایت های گردشگری در دنیا نیست، اما برای این که متوجه ویژگی آن ها باشیم، کفایت می کند. اکنون به معرفی چند وب سایت ایرانی می پردازیم تا بدانیم آیا در این زمینه می توانیم با نمونه های خارجی رقابت کنیم یا خیر.
(در این نوشتار به دلایل مختلف از وب سایت های دفاتر خدمات مسافرتی ذکری به میان نیامده)

www.iran-tourism.ir
این وب سایت شامل بخش های اخبار، دانستنی ها، مقالات، تعاریف و اصطلاحات و … است. فعالیت عمده ی این سایت اعلام خبرهای گردشگری است و چندان چنگی به دل نمی زند.

www.setko.com
به نام “سایت سفر و گردشگری” معروف و شعارش “با هم برای همیشه” است. در بخش خدمات، به واقع هیچ خدماتی را عرضه نمی کند. اگر به بخش رزرواسیون تور (سفر) آن رجوع کنید و به طور مثال از میان سفر داخلی-خارجی، داخلی و از میان زمینی- هوایی- دریایی، هوایی و مبدا را تهران و مقصد را مشهد انتخاب کنید، و از میان ستاره ی هتل ها، هتل ۵ ستاره انتخاب کنید و جستجو را انجام دهید، نتیجه ای که به حضورتان اعلام می شود این است: صفر تور.

به نظر می رسد اگر با شعار “با هم برای همیشه” در این سایت به گردشگری توجه داشته باشیم، آینده کاملا روشن است.

www.iranview.com
عنوان این وب سایت، “پورتال جامع گردشگری ایران” است.
طراحی اش اصلا جالب توجه نیست و خدماتی که ارائه می کند در عکس هایی که از ایران گرفته شده، خلاصه می شود.

www.iranpedia.ir
با عنوان “سایت جامع گردشگری ایران” فعالیت می کند و گویی “دومین سایت برگزیده کشور” در زمینه گردشگری (یا ایران¬شناسی) است. جاذبه های گردشگری، ایران شناسی، خدمات گردشگری، فروشگاه، ایرانیان، تالار گفتگو و … از بخش های مختلف این سایت است.

نگاهی گذرا به این وب سایت بیاندازیم و ببینیم چه خبر است: در بخش ایران شناسی، قسمتی با عنوان جاذبه های یونسکو دیده می شود. در این جا تعداد جاذبه های فرهنگی ایران که در فهرست یونسکو به ثبت رسیده، ۸ است و آخرین آن مربوط به بیستون در کرمانشاه می شود. جالب است بدانید که در زمانی که این مقاله نوشته می شود تعداد جاذبه های فرهنگی ایران در این فهرست ۱۲ است و اطلاعات دومین سایت برگزیده کشور حداقل در این زمینه مربوط به چهار سال پیش است. در این بخش در رابطه با جاده ی ابریشم تنها نیم صفحه توضیح داده شده و بخش فروشگاه سایت، آماده نیست و پیغام “در حال بارگذاری” مشاهده می شود. در ضمن تالار گفتگو هم فعال نیست. در بخش ایرانیان – نماهنک، صفر کلیپ یافت می شود و در بخش ایرانیان – فیلم، صفر فیلم یافت می شود.

www.anobanini.net
این وب سایت با نام “انجمن گردشگران ایرانیان” فعالیت می کند.  تورهای و برنامه سفر، سوابق سفر- تجربیات سفر، برنامه های پیشنهادی – برنامه های فرهنگی و … از بخش های مختلف این سایت اینترنتی ایرانی است.
نگارنده از این وب سایت بازدید کردم و در بخش برنامه های پیشنهادی – برنامه های فرهنگی، کلیک کردم و نتیجه را خواندم: “در حال حاضر موضوعی ارسال نشده است.”

www.iranseir.com
در این وب سایت یک سری اطلاعات مروط به ایران دیده می شود که باز هم کامل و قابل اعتماد نیست.

خوانندگان محترم خود می توانند برخی دیگر از وب سایت های ایرانی را از قبیل
www.iraniantourist.comwww.itto.orgwww.bestirantravel.com www.irantouronline.com –  بازدید کنند و آن ها را از لحاظ محتوا مورد بررسی قرار دهند و نتیجه را با وب سایت های خارجی مقایسه نمایند.

اما در نهایت نتیجه ای که به دست خواهد آمد، شاید این باشد که بیشتر وب سایت های ایرانی مشابه هستند و در نهایت هیچ کدام فعالیت جدی ندارند. بسیاری از آن ها ادعای “رزرواسیون آن لاین” دارند که خلاف واقع است. بهترین وب سایت های گردشگری ایرانی، اگر بتوان عنوان “بهترین” به آن ها بخشید، تنها به ارائه اطلاعات ناقص در رابطه با ایران شناسی بسنده کرده اند و از اطلاعات کاربردی در میان آن ها کمتر خبری می توان یافت.
در یک کلام، فعالیت گردشگری در کشور ما ابتدایی است و در این میان، فعالیت از طریق اینترنت اصلا رنگ و بویی ندارد.
هنگامی که وب سایت های گردشگری دنیا نیازهای گردشگران را در حد پیدا کردن چمدان های گمشده مد نظر قرار داده اند و به انواع گروه مخاطبانشان می اندیشند ما هنوز در حال کپی کردن اطلاعات از مد افتاده ای هستیم که نهایتا هیچ ارزشی ندارند و کسی دیگر این روزها به دنبالشان نیست.

سخن آخر این که، این نوشتار تنها برخی از وب سایت های گردشگری ایران و جهان را مورد بررسی اجمالی قرار داده است و به آسیب ناشی و دلیل تفاوت های آشکار ذکر شده، نپرداخته است. برای پرداختن به این موضوع مهم، نوشتاری دیگر و زمانی دیگر ضروری است که شاید از عهده ی مخاطبان این نوشتار و دلسوزان برآید.

آرش نورآقایی
دیماه ۱۳۸۹

دیدگاه‌ها

  1. انجمن توسعه سفیدشهرنصرآباد کویر کاشان

    انجمن توسعه سفیدشهر(نصرآباد کویرکاشان )نصرآبادیهای مقیم تهران

    باسلام-قابل توجه گردشگران ازآثارتاریخی و باستانی شهر دارالفضل سفیدشهر(نصرآبادکویر) در۱۷کیلومتری شمال کاشان بازدید نمائید و لذت ببرید
    ۱-آستانه مقدسه بی بی سکینه خاتون س واقع درمحله زیارت سفیدشهر
    ۲-آستان مقدس شاهزاده ابراهیم ع واقع در دشتهای سرسبز جاده سفیدشهر به مشکات
    ۳- آب انبار تاریخی سفیدشهر
    ۴-قلعه های تاریخی ملک اباد -رضاآباد-قاسم ابادو وزیر
    ۵-دشت زیبای کویر درشمال سفیدشهر
    ۶-پار ک زیبای زنده یادباقری ورودی شهر سفیدشهر
    ۷-خانه های تاریخی آقاسیدمحمد
    ۸-شهرزیرزمینی سفیدشهر
    ۹-قدمگاه علی ع سفیدشهر
    ۱۰-دشتهای وسیع وزیبای پنبه و طالبی و باغهای پسته سفیدشهر
    ۱۱-دشتهای وسیع وزیبای کشت گل محمدی برای اولین باردرسفیدشهر
    ۱۲-جنگلبانی شهیددستغیب (درختان دست کاشت کویری ) دردل کویردرشمال سفیدشهر
    ۱۳-ساختمان تاریخی چهل دختران زیارت
    ۱۴-مسجد تاریخی زیارت
    باتشکر
    انجمن توسعه سفیدشهر (نصرآبادیهای مقیم تهران)
    …………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. سپاس.

  2. آرش

    سلام، ممنون از مطلب بسیار خوبتان.
    وب سایت توریستگاه نیز به تازگی راه افتاده که تمامی اطلاعات مقصد مورد نظر با جزییات دقیق از هتل های شهر گرفته تا سرگرمی ها، رستوران ها، مراکز دیدنی و مراکز خرید همراه با امکان فیلتر کردن برای رسیدن به یک انتخاب هوشمند را در اختیار مسافر قرار می دهد
    http://www.touristgah.com
    ………………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. سپاس از اطلاع رسانی.

  3. حسین صفوی

    واقعال مطلب مفیدی در رابطه با سایت های گردشگری در اختیار ما گذاشتید . ممنون
    ………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. این مطلب خیلی قدیمی شده. به هر حال سپاس که مورد توجه قرار دادید.

  4. ناصریان/معرفی روستای دشتک

    سلام ودرود
    من با اجازه شما دوست و برادر بزرگ میخواستم راجع به معرفی روستای جذاب وچهارفصل که هر فصلی یک جاذبیت خاص داره صحبت کنم .
    روستای بنام دشتک ابرج در شمال استان فارس ودر بزرگراه قدیم شیراز-اصفهان قرار دارد. که در هر چهار فصل جاذبه های دیدنی خاصی داره وطرز قرار گرفتن خانه های روستا که شبیه ماسوله هست خیلی جالبه وهمچنین ازلحاظ پراکندگی وتقسیم باغات بی نظیره وکرشک های شیره پزی هم داردوابشار ها و کوه ها ودشت ها با پوشش گیاهی وجانوری متنوع و….خیلی چیزهای دیگر اما کمتر کسی این روستا رو میشناسه ومن بعنوان یک روستای خانه ای قدیمی با اتاق های رو برای اجاره گذاشتم خواهشمندم دوستداران به سفر به این روستا با این شماره برای رزرو تماس بگیرند. ۰۹۱۷۹۶۷۰۱۸۰ ناصریان.
    ………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. سپاس از معرفی. اما بفرمایید نزدیک به کدام شهر و متعلق به کدام منطقه است.

  5. ملیحه

    سلام حالتون خوبه؟
    من تو یه استارتاپ شرکت کردم و ایده م منتخب شد.در زمینه گردشگری
    ازونحایی که رشته م چیز دیگه ای هستش اجرا کردنش یکم برام مشکله.البته کار هم کردم روش و ایده پخته تر شده.
    با یه سرچ رسیدم به سایت شما.
    میخواستم بدونم میشه بیشتر باهاتون صحبت کنم و راهنماییم کنید؟
    شماره تون رو دیدم برای یکی از دوستان گذاشتید خواستم ازتون اجازه بگیرم.
    ……………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. در خدمت هستم. لطفا شب ها بعد از ساعت ۱۰ تماس بگیرید.

  6. مونا

    با سلام. دوستان اگه اهل سفر هستن سامانه جدیدی هست بنام توشه که حمل کالای توسط مسافر رو راه اندازی کرده و یه درامد هم برای مسافر درنظر میگیره. برای گیرنده هم از پست بین المللی وایران دردسراش خیلی کمتره و تازه ارزونتر هم درمیاد. حتما یه سر به وبسایتش بزنید شاید خودتون هم به امکاناتش نیاز داشتین.
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. سپاس از شما.

  7. بهنام

    سلام من دنبال سایتی هستم که ویدیوی گردشگری قابل دانلود داشته باشه و از یوتیوب نباشن.اگه ممکنه برام ایمیل کنید
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. من خیلی با این داستان آشنا نیستم، اما آیا آپارات به دردتون نمیخوره؟

  8. سید محمد حسین موسوی

    سلام و عرض ادب جناب نورآقایی
    اگرچه وبلاگ بنده اخیرا و خودم حرفه گردشگری رو به صورت حرفه ای نزدیک به یکسال هست شروع کردم اما با نقد شما آنهم در دی ماه ۸۹ در این نوشتار خو گرفتم و با امروز قیاسی کردم؛ مع الوصف وبسایت های الان کشور هم چندان تخصصی نیستند
    اگرچه اخبار خوب و شبیه سازی های بومی شده ای از سایت ها و اپلیکیشن های فوق العاده از دانشجویان نخبه به زودی تحول بزرگی رو برای عاشقان سفر ایجاد میکنه و هزاران خبر و امیدی که در این حرفه به تکاپو افتاده …
    پیشتر بسیار مایل بودم و هستم در زمانی مقتضی حضورا خدمتتون برسم ؛ توفیقی شد تا با دیدن سایتتون مجدد این یادآوری تکرار بشه و امیدوارم به زودی زیارتتون کنم
    برقرار باشید
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. از لطف شما سپاسگزارم. حتما قرار حضوری می زاریم. باید هماهنگ بشیم.

  9. کیانی

    https://telegram.me/sarabgiyan
    سلام ، این آدرس کانال تلگرام منطقه تاریخی و گردشگری گیان نهاوند هست. اگه خواستین از تصاویر و مطالب اون استفاده کنین.
    ……………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. سپاس از شما.

  10. سمیرا

    سلام
    امیدوارم حالتون خوب باشه .ببخشید شاید سوال جالبی نباشه ، من تازه برنامه wayn رو نصب کردم ولی کار باهاشو بلد نیستم و اطلاعات زیادی راجع بهش ندارم میشه شما راهنماییم کنید
    البته تو هیچکدوم از سایت ها هم درمورد این موضوع ندیدم
    ……………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. من هم اطلاعات زیادی ندارم در این مورد. موفق باشید.

  11. علی

    سلام آرش عزیز
    من تازه با سایت شما آشنا شدم واقعا مطالب ناب و بکری در خصوص عدم کارایی مناسب و مفید سایت های گردشگری ایران ارائه نمودید من به شخصه تا کنون چیزی جز مطالب تکراری و تبلیغ چیزی تو اینجور سایتها ندیم و تا همین چند لحظه پیش تو سایت های مختلف سیر میکردم چیز خاصی پیدا نکردم .
    در حال حاضر دارم تحقیق میکنم تا در آینده نزدیک یک سایت گردشگری جامع راه اندازی کنم امکان داره دراین خصوص راهنمایی و همکاری لازم با هم داشته باشیم.
    لطفا پاسخ خودتون را به ایمیلم ارسال نمائید.
    ……………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. زنده باد شما.

  12. حميد رضا برازنده

    درود بر شما
    بنده مقاله بالا را به تازگی مطالعه کردم ، اگر بخواهید مقاله را نوآوری کنید کدام سایت های ایرانی و خارجی را نگاه می کنید و قیاس می کنید ؟

    سپاس
    ………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. متاسفانه الان اشراف ندارم. باید مطالعه کنم. خیلی چیزها تغییر کرده.
    موفق باشید.

  13. بابک

    سلام آرش جان
    خوشبختانه شرایط امروز وبسایتهای ایرانی نسبت به زمان تالیف این مقاله کمی تغییر کرده.
    این روزها استارتاپهای کاربردی از گوشه و کنار دارن سربلند می کنن و امیدواری بسیاری بهشون هست تا با تلاش و کسب تجربه ارتقا دانش و مهارتهاشون, قدمی تاثیرگذار در حیطه ارزشمند گردشگری بردارن …
    وبسایت ” جاجیگا ” یک استارتاپ پیشرفته و جدی ایرانی برای رزرو کاملا اینترنتی اقامتگاههای خصوصی و مردمیه که بر اساس مدل کسب و کار وبسایت مشهور Airbnb شکل گرفته… پیشنهاد میکنم از این وبسایت دیدن کنید.
    لینک وبسایت
    http://www.jajiga.com
    ………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. دقیقا حق با شماست. این نوشته خیلی قدیمی و البته کلا هم ناکامل است (حتی در زمان نگارش). موفق باشی.

  14. بابک

    در ارتباط با دیدگاهی که دوستی در بالا مطرح کردن و پاسخ شما … من حاضرم مطلبی رو در این ارتباط آماده کنم و براتون بفرستم تا در صورتی که مورد تایید بود در اینجا نشر بدین … با عنوانی همچون “بهترین وبسایتهای رزرو آنلاین برای سفر و ایرانگردی”
    رزرو آنلاین هواپیما / قطار / اتوبوس / هتل / اقامتگاههای شخصی …. با ذکر کاربرد ها , تواناییها و نقاط مثبت و برتری اونها .

    همچون همیشه, سربلند باشید
    ………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. با کمال میل.

  15. حبیب

    من یه سایت گردشگری راه اندازی کردم که داخلش سعی شده تمام نیازهای یه مشتری رو برطرف کنیم. هر روز در حال بهتر شدنه و امیدوارم یکی از بهترین سایت های گردشگری بشیم (از نگاه مردم).
    تقریباً تمام خدمات گردشگری رو ارائه میدیم + اطلاعات مورد نیاز سفر ✈️ ? ? ?
    http://www.SAVOSH.com
    ………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. زنده باد شما. آرزوی موفقیت دارم براتون.

  16. آذین رو

    چقدر خوب و جامع بود
    …………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. لطف دارید، اما خیلی قدیمی شده دیگه.

  17. وحید به فروز

    سلام ارش جان خوب هستید ؟
    ما جاجرود هستیم و خونمون حدود ۲۰۰ متر و ی حیاط بزرگ داریم که حدود ۸ تا ماشین توش جا میشه
    میخواستم لطف کنی منو راهنمایی کنی که چطور میتونم گردشگر خارجی جذب کنم و درامد زایی کنم .
    ……………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام به شما. راستش صرف داشتن یک خانه نمیشه به جذب گردشگر فکر کرد. حتما قبلش باید موضوعات زیادی رو مورد بررسی و تحلیل قرار بدید. موفق باشید.

  18. سعید

    سلام آرش نورآقایی عزیز
    ما هم بعنوان یک استارتاپ گردشگری و بوم گردی داریم فعالیت می کنیم.
    دوست دارم زیتونت را به شما و مردم ایران معرفی کنم، که در فاز اول در گیلان فعالیت خودش را شروع کرده، شما در زیتونت می توانید خونه های روستایی را آنلاین رزرو کنید و محصولات کشاورزی همون روستا را با تخفیف ۱۰ تا ۱۵ درصدی دریافت کنید.
    لینک سایت را به شما معرفی میکنم
    http://zeytoonet.com
    ………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. خیلی عالی. زنده باد شما.

  19. گیف یاب

    سلام.
    یک وب سایت ایرانی هست به اسم گردشگر که امکانات زیادی در این زمینه داره.
    امکان ثبت آگهی خانه و ویلا ،هتل،تور،بلیط،صنایع دستی و معرفی مناطق گردشگری و غذاهای محلی و …
    و کاملا هم رایگانه.
    لینکش رو قرار میدم بد نیست نگاهی بهش بندازید :
    https://gardesh-gar.ir
    ………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. سپاس بابت ارائه این نظر.

  20. لحظه آخر

    با سلام و خسته نباشید.
    با توجه به اینکه پست شما مربوط به معرفی سایت های گردشگری بود، قصد دارم سایت گردشگری معروف لحظه آخر را در این کامنت معرفی کنم…
    با تشکر
    ……………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. البته این مطلبی که من نوشتم خیلی قدیمی شده. سپاسگزارم از شما.

  21. سالاری

    سلام

    یک وبسایت ایرانی هست به اسم جوتریپ که یک موتور جستجو هستش و اطلاعات و قیمت های هتل ها در سایت های رزرواسیون هتل را نشون میده و شما میتونید ارزانترین سایت برای رزرو هتل انتخاب کنید. واقعا مفید بود.

    آدرس وبسایت https://jootrip.com هستش
    …………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. سپاس از شما.

  22. رضا

    سلام
    من یه سایتی دیدم که مطالبش معمولا جدید هست مثل خیلی سایتا کپی کار نیستن سایت ایران کجاست سایت خوبیه
    https://irankojast.ir
    ……………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. سپاس از شما.

  23. تور کیش

    سلام. ممنون بابت سایت هایی که معرفی کردید. تعدادی از سایت های ایرانی معرفی شده دیگه فعال نیستن. آیا سایتهای معتبر تر یا فعالی بوجود اومده اند که بشه از اطلاعاتشون استفاده کرد ؟
    البته ما در سایت کیشتور تمام تلاشمون رو میکنیم تا به روز ترین امکانات رو در اختیار مسافران بزاریم تا بتونیم جزیره کیشو رو به شیوه بهتری در دسترس قرار بدیم. خوشحال میشم به سایت ما سر بزنید.
    http://kishtours.com/
    …………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. این مطلب دیگه قدیمی شده.

  24. كاظم رستمي

    سلام
    ضمن تشکر از حضرتعالی بابت تحقیق در مورد این سایتها
    من میخوام یه وب سایت با زبان انگلیسی به منظور معرفی مکانهای دیدنی و محصولات ایران برای خواننده های سایر کشورها راه اندازی کنم
    لطفا با توجه به تجربیات گرانبهای شما راهنمایی بفرمایید که راه اندازی این سایت خوب هست

    با تشکر
    ……………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. بسیاری از علاقمندان ایده‌ای شبیه شما داشته و دارند، اما معمولا به دلایل مختلف نتیجه چندان قابل توجهی نداره که عبارتند از: ۱- عدم اشراف به رویکردهای نوین گردشگری، ۲- عدم بودجه کافی، ۳- عدم پشتکار لازم برای به نتیجه رساندن نهایی، ۴- عدم سواد کافی برای تولید محتوای جذاب.
    حالا اگر شما همه اینها رو داری، بسم‌الله.

  25. عاشق مسافرت

    سلام وقت بخیر

    پیشنهاد میکنم این مورد رو هم در لینک سایتهاتون بزارید من واقعا من چند وقتی هستش که پیگیرش هستم . هر روز مطالب جدیدی داره توی سایتش و با توج ه به منو بالای سایتش فکر میکنم استارتاپ خوبی باشه .
    https://safarito.net/
    …………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. سپاس از شما که اطلاع دادید.

  26. سفر به ایران

    سلام و ممنون از شما
    من سایت گردشگری راه اندازی کردم که در مورد جاهای دیدنی ایران همراه فیلم و عکس و …. و تلاش کردیم که بهترین خدمات را ارائه دهیم لطفا به سایت نگاهی بیندازید. مچکرم
    ادرسش : irantriptailor.com
    …………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. موفق باشید.

  27. سیما سلمان‌زاده

    این یادداشت مثل شی موزه‌ای، هر سال باارزش‌تر میشه.
    ……………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. یک یادداشت که دیگه به درد نمی‌خوره ولی یک تاریخ رو نشان می‌ده.

  28. مهسا

    با سلام
    به نظر بنده گردشگری در ایران خیلی عقب هست و سایت هایی مثل شما باید بیشتر بهش توجه کنند
    در مورد کردستان زیبا بخوام بگم که واقعا بهش توجه نمیشه مخصوصا اورامانات
    لطفا شما بهش بپردازین
    ……………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. چشم.

  29. Travel to Iran

    به نظر من باید همه کسایی که توی گردشگری دست دارند شروع به تولید محتوای بکر و قرار دادن در فضای مجازی کنن تا هرچه بیشتر ایران شناخته بشه، ساده ترینش هم میتونه عکسی باشه که خودشون گرفتن، حتی توی زمینه عکس هم در مقایسه با کشورهای توریستی هنوز خیلی عقبیم.
    …………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. سپاس از اظهار نظر.

  30. کیش کنسرت

    ممنون از سایت خوبتون و سایت هایی که معرفی کردید.
    البته ما در سایت کیش کنسرت تمام تلاشمون رو میکنیم تا به روز ترین امکانات رو در اختیار مسافران بزاریم تا بتونیم جزیره کیش رو به شیوه بهتری در دسترس قرار بدیم. خوشحال میشم به سایت ما سر بزنید.
    https://kishconcerts.com/
    ……………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. موفق باشید.

  31. Mr. Trip

    سایت های رزرو آنلاین هتل در ایران هم خوب جا افتادن و گردشگر رو از خیلی از مسایل پیدا کردن هتل آسوده خاطر میکنند.
    یکی از سایت هایی که خدمات منحصر به فرد داره و خدمات گردشگری مثل اطلاعات نقاط توریستی و هواشناسی رو به طور رایگان در اختیار میذاره وبسایت مستر تریپ (آقای سفر) هست که اپلیکیشن اون رو میتونید از لینک http://www.mrtrip.ir دریافت کنید.
    ………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. سپاس بابت معرفی.

  32. پریسا رحیمی

    وبسایت های اجاره روزانه اقامتگاه مثل ویلا و سوئیت و اقامتگاه بومگردی که تو ایران هستند نمونه خارجی شون رو معرفی کنید.
    نمونه های ایرانی مثل سایت های زیر:
    http://www.urmiasuites.ir اجاره ویلا و سوئیت در استان آذربایجان غربی
    https://tabrizsuites.com اجاره روزانه اقامتگاه در آذربایجان شرقی و اردبیل
    خدمات آنلاین گردشگری و اجاره روزانه هتل و انواع اقامتگاه در اپلیکیشن مستر تریپ (آقای سفر) به نشانی http://www.mrtrip.ir
    ………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. سپاس بابت معرفی.

  33. سعید

    سلام

    سایت های زیادی هستند مثل اتاقک که پیشرو در اجاره اقامتگاه هستند

    لطفا لیست رو آپدیت کنید و بقیه سایت های مثل شب، جاجیگا و بوکینگ ویلا و اتاقک رو هم اضافه کنید

    https://www.otaghak.com/
    ………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. کاملا موافقم با شما. همان‌طور که قبلا هم در کامنت‌ها نوشتم، این نوشتار قدیمی است وباید به‌روز بشود.

  34. معرفی سایت گردشگری

    ممنون از اطلاع رسانی دقیق و سایتهایی که معرفی کردید
    من توی جستجوهام یه سایت دیدم که تور مجازی گذاشته و میشه قبل سفر اونجا رو دید البته برای همه جا نزاشته ولی خوبه.
    سایت ایران کجاست
    https://irankojast.com
    ………………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام و سپاس از توجه شما.

  35. سیما

    سلام آرش جان
    امروزه استارتآپ های زیادی هستند که در زمینه اجاره آنلاین ویلا و اقامتگاه کار میکنن که بسیار معروف هستن و واقعا خدمات خوبی به کاربر ارائه می دهند.
    https://sarayar.com/ اولین استارتاپ حوزه اجاره آنلاین ویلا و اقامتگاه هست که با پشتیبانی ۲۴ ساعته مسافر را تا دیقه آخر سفر همراهی میکنه پیشنهاد میکنم این سایت رو هم تست کنید و با سایت های دیگه مقایسه کنید
    ………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. از زمان نوشتن این مطلب خلی وقته که گذشته. و البته این نوشتار تقریبا دیگه کارآیی ندارد.

  36. سمانه

    سپاس از مطلبی که قرار دادین استارت آپ دوکاسفر را نیز بررسی فرمایید https://dookasafar.com
    …………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. این مطلب خیلی قدیمی است و دیگر کاربرد ندارد.

  37. ایرانگرد

    سلام، مرسی از معرفی وب سایتها، یکی از دغدغه های من پیدا کردم جای مطمئن برای اطلاعات سفر گرفتن و یا حتی رزرو تور است. من زیاد سرچ میکنم و مقاله شما رو هم از طریق سرچ پیدا کردم.
    در بین همه سایتهایی که اکثر تبلیغاتی هستند و خودشان مجری تور نیستند پیدا کردن جای مطمئن کمی سخت است. پیشنهاد میکنم از سایت آژانسهای مسافرتی که تخصصی فعالیت دارند هم اسم ببرید که مخاطب مستقیم با مجری طرف حساب باشد نه واسطه.
    برای مثال یکی از آژانسهای مسافرتی که خدماتشان را تست کردم و راضی بودم، آژانس فارا گشت مجری تور ایرانگردی https://faragasht.com/ است. تجربه های خوبی برای سفرهای داخل ایران داشتم که از لیدرهای خوبی هم استفاده میکنند. این مسله برای من خیلی مهم بود. از طرفی هم وب سایتشان را دائما بهبود میدهند که برای رفع کنجکاوی امثال من هم خوب است.
    لطفا درباره این آژانسها هم مطلب بگذارید. متشکرم
    ……………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. سپاس از توجه شما. این مطلب خیلی قدیمی شده و الان کاربردی نیست. به هر حال، سپاس.

  38. مهدی

    خیلی مطلب خوبی بود، ممنونم بابت تدوین این مطلب و خیلی خوشحالم که سایت های خوبی در حوزه گردشگری دارن فعالیت می کنن که باعث بیشتر دیده شدن صنعت گردشگری شده و امیدوارم فعالیت سایت هایی مثل اتاقک و جاجیگا و https://www.jabama.com حالا حالاها ادامه داشته باشه و مردم حسابی حمایتشون کنن
    …………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. سپاس که مطالعه کردید.

  39. کاوه خان

    بهترین سایتی که تونسته در زمینه اجاره آنلاین ویلا و سوئیت و آپارتمان به خوبی تمامی استاندارد هارو پاس کنه و قوی به فعالیت خودش ادامه بشه و همچنین سهم بیشتری از بازار رو در اختیار خودش بگیره و ونگه داره .. برای شروع و بازدید جهت اجاره ویلا https://www.shab.ir/
    ………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. زنده باشید و پیروز.

  40. خانه طراحان سام

    من عاشق گردشم واقعا این سایتهایی که معرفی کردین فوق العاده بودن
    سپاسگذازم 🙂
    ………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. موفق باشید.

  41. علی محمد

    چه مطلب چالبی که حس تاریخچه به آدم می‌ده:)
    خط اولش رو که خوندم یه حس نوستالژی جالبی برام داشت:)
    در حال حاضر علاوه بر سایت‌های رزرواسیون، موتورهای جستجو و یا همون متاسرچ‌هایی شبیه کایاک و تریواگو هم به صنعت گردشگری اضافه شدن، سایت‌هایی شبیه سفرمارکت و رادار۳۶۱ https://radar361.com که تمامی سایت‌های ایرانی رو در بخش هتل و پرواز شامل میشن.
    ………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. سپاس که مطالعه کردید.

  42. irangard.com

    سلام. سایت ایرانگرد بستری را فراهم کرده‌ تا هرآنچه برای سفر نیاز دارید از معرفی مقاصد پرطرفدار هر فصل تا رزرو هتل و اقامتگاه و خرید تور داخلی را در دسترس مسافران قرار دهد.
    در مجله ایرانگرد با ارائه اطلاعاتی جامع از مقاصد گردشگری کشورمان حتی مقاصد کمتر شناخته شده؛ به مخاطبان در انتخاب هوشمندانه مقصد سفر کمک خواهیم کرد. در ادامه می‌توانید برحسب سلیقه خود توری به مقصد مورد نظر خریداری کنید یا اینکه با خرید بلیط و رزرو هتل خودتان سفری خاطره انگیز را برنامه‌ریزی کنید.
    https://irangard.com/mag/دیدنی-های-ییلاق-ماسال-گیلان/
    ………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. موفق باشید.

  43. نامی گشت

    با توجه به اینکه پست شما مربوط به معرفی سایت های گردشگری بود، قصد دارم سایت گردشگری معروف لحظه آخر را در این کامنت معرفی کنم…

    https://www.namigasht.com
    …………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. سپاس از توجه شما. البته که این نوشتار بسیار قدیمی شده و دیگر از ارزش برخوردار نیست.

  44. سارا

    سلام ممنون بابت این مطلب
    اگه اهل سفرهای خاص هستید و دلتون میخواد به جای هتل های امروزی تو یه بومگردی اقامت داشته باشید که با فرهنگ اون منطقه از نزدیک آشنا بشید و لمسش کنید، پیشنهاد میکنم از جاباما انواع اقامتگاه بوم گردی رو ببینید و رزرو کنید. واقعا متنوعن و تو این بومگردی ها با میزبانا میتونید آشنا شید و از نزدیک لمس کنید فرهنگشون رو
    ……………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام.

  45. اقامتگاه

    اقامتگاه
    برای اجاره روزانه انواع اقامتگاه و اقامتگاه بوم گردی با معماری اصیل ایرانی در شهرهای شمالی جنوبی و مرکزی ایران، یکی از معتبرترین وبسایت هایی که میتونید ازش به صورت روزانه رزرو کنید وبسایت و اپلیکیشن جاباماست
    مثلا در شهرهای مرکزی ایران مثل اصفهان میتونید بوتیک هتل هایی با قدمت ۴۰۰ سال رو تو این سایت پیدا و رزرو کنید. بوتیک هتل هایی که معماری اونها به زمان صفویه برمیگرده.
    و یا به طور مثال در شهرهای جنوبی ایران مثل قشم و چابهار اقامتگاه های بومگردی که معماری اونها شبیه به کپرهای سنتی هستند رو میتونید در وبسایت جاباما به صورت روزانه اجاره کنید.

    اغلب این اقامتگاه ها سرویس صبحانه دارند و برخی غذای محلی هم سرو میکنند
    …………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. سپاس.

  46. اجاره ویلا در شمال

    سلام به نظرم یکی از سایت هایی که اگر خواستبد برید سفر به شدت بهتون پیشنهاد می کنم سایت شب برای اجاره ویلاست.
    من چندین بار رزرو داشتم از این سایت و به شدت راضی بودم از اقامتگاهم به شما هم پیشنهادش میکنم حتما به سایتش سر بزنید قبل از سفر…
    ………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. سپاس.

  47. رزرو کردان ویلا

    از سایت‌های ایرانی که می‌تونین برای رزرو ویلا توی جاهای مختلف ایران روش حساب کنین پینورسته. پینورست با سختگیری کامل اقامتگاه‌هاش رو انتخاب می‌کنه و برای همین کیفیت اقامت شما تضمین‌شده‌ست.
    …………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. سپاس.

  48. مهراد

    درود. توی چند سال اخیر سایت های و استارتاپ های جدید زیادی وارد حوزه گردشگری شدن.برای رزرو هتل و پرواز چه به صورت پکیج و چه به صورت تکی میتونید به سایت سفریار مراجعه کنید.تقریبا از هر طریقی اماکن سفر به هرجایی وجود داشته باشه رو این سایت خدمات رسانی میکنه
    …………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. بله. کاملا درست می‌فرمایید. این مطلب خیلی وقت پیش نوشته شده و دیگه ارزش اطلاعاتی نداره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *