شفاف‌سازی

از آن‌جا که اطلاعات نادرستی درباره‌ی پرونده‌های ارسالی ایران برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو از این طرف و آن طرف می‌شنوم، با این نوشتار کوتاه اطلاع‌رسانی می‌کنم.

می‌دانید که ایران امیدوار است یازدهمین میراث جهانی فرهنگی خود را در سال ۲۰۱۰ در فهرست یونسکو به ثبت برساند. اما چه کسی می‌داند که کدام اثر برای ثبت ارسال شده است؟

سی و چهارمین جلسه‌ی کمیته‌ی میراث جهانی، امسال (۲۰۱۰) در برزیل از تاریخ ۲۵ جولای تا ۳ آگوست برگزار می‌شود. کلا ۳۲ پرونده برای ثبت ارسال شده است: ۶ میراث طبیعی، ۲۴ میراث فرهنگی و ۲ میراث مختلط (میراث فرهنگی و طبیعی)

کشورهای بلغارستان، چین، فرانسه، پرتغال و اسپانیا تواما، روسیه، سوئیس و ایتالیا تواما، تاجیکستان و Kiribati پرونده‌ میراث طبیعی ارسال کرده‌اند و استرالیا، اتریش، بلاروس و لهستان تواما، بلژیک، برزیل، چین، اتیوپی، فرانسه، آلمان، هند ۲ اثر، ایران ۲ اثر، اسرائیل، کنیا، جزایر مارشال، مکزیک ۲ اثر، هلند، نروژ، کره، رومانی، عربستان صعودی، پرتغال و اسپانیا تواما، تاجیکستان، اوکراین، انگلستان، تانزانیا، آمریکا و ویتنام، پرونده میراث فرهنگی ارسال کرده‌اند. سری‌لانکا و آمریکا هم پرونده‌های میراث مختلط برای یونسکو فرستاده‌اند.

همان طور که متوجه شدید ایران همچون کشورهای هند و مکزیک و آمریکا و اسپانیا و فرانسه دو اثر ارسال کرده است که عبارتند از: ۱- خانقاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی و مجموعه‌ی زیارتگاه مقدس در شهر اردبیل و ۲-مجموعه بازار تاریخی تبریز

قابل ذکر است که هر ساله تنها یک اثر پذیرفته می‌شود.

سوال و درخواست بنده: آقای میراث فرهنگی آیا بهتر نبود که همچون برخی از کشورها یک اثر طبیعی و یک اثر فرهنگی ارسال می‌کردید تا در زمینه‌ی آماده‌سازی پرونده‌ی میراث طبیعی هم مهارت کسب کنید؟ آقا، دیگر وقتش است که حداقل یک میراث طبیعی از ایران در یونسکو ثبت شود قبل از این‌که همه‌ی محیط‌زیست تخریب شود.

دوستان طرفدار محیط‌ زیست: بنده به عنوان یک ایرانی و یک روزنامه نگار، تاکنون خودم را طرفدار دو‌آتشه محیط‌زیست نشان نداده‌ام، اما از غفلت شما در این زمینه تعجب می‌کنم. به جرات اذعان می‌کنم که تاکنون نشنیده‌ام یک طرفدار محیط زیست نسبت به آماده‌سازی پرونده‌ای برای میراث طبیعی ایران دغدغه نشان دهد. دلیلش هم این است که از این موضوع اطلاع چندانی ندارند.

دیدگاه‌ها

  1. dorna

    salam
    Harfetun kamelan sahihe vali keshvarhayi ke pishnahade sabte mirase tabiee ro dadan ya bishtare mirase farhangishun ro be sabt resundan, ya az lahaz mirase tabiee ghanitaran va ya chon be un doreye ofu(dar gardeshgariye farhangi)l daran nazdik mishan ruye mirase tabiyishun bishtar mixan takid konan vali bara ma ke taze avale karim va besyari az mirase farhangimun be sabt nareside , touristhaye farhangimun bishtar az ecoturist ha hastan va in charxeye gardeshgarye gheyre faalemun, tabieye ke felan be sabte mirase farhangimun ektefa konim????.

  2. امیر

    به نظرم خیلی جای نگرانی نیست.
    چون تا چندسال دیگه میراث طبیعی مون هم تبدیل به میرث فرهنگی یا شایدم غیرفرهنگی میشه.
    مثلا خواهیم شنید که این بیابونی که می بینید تا چند سال پیش یکی از قدیمی ترین و سرسبزترین جنگلهای دنیا بوده!

  3. Masi

    بازار تبریز 🙁

    استاد خیلی ساله که دغدغمندید شما….
    ………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. محبت دارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *