اطلاعات سفر به ایتالیا

نام کشور:  ایتالیا 
موقعیت کشور:  جنوب اروپای مرکزی 
موقعیت جغرافیایی:  شبه جزیره 
همسایگان:  فرانسه، سویس، اتریش و اسلوونی 
جمعیت:  ۶٠٫۴١٨٫٧١
دین:  کاتولیک 
مساحت:  ٣٠١٫٣٣٨ کیلومتر مربع
فاصله از ایران:  ۳۴۱۵ کیلومتر 
واحد پول:  یورو
آب و هوا:  مدیترانه‌ای 
پیش شماره:  ٣٩ 
زمان محلی:  دو ساعت و نیم عقب‌تر از ایران 
ولتاژ برق:  ۲۳۰ ولت
قرارداد Roaming با ایرانسل دارد:  http://www.irancell.ir/Layer3/?id=409
قرارداد Roaming با همراه اول دارد:  http://www.mci.ir/web/guest/252

منبع: www.zoraq.com

ایتالیا
ایتالیا که نام رسمی‌اش جمهوری ایتالیایی است، در جنوب اروپای مرکزی قرار گرفته. این کشور از شمال با فرانسه، سویس، اتریش و اسلوونی- در امتداد کوه‌های آلپ- همسایه است و تا جنوب، به صورت شبه‌جزیره کشیده شده است. ایتالیا بزرگ‌ترین جزیره‌های دریای مدیترانه- سیسیل و ساردنیا- و جزیره‌های کوچک‌تری را هم در بر می‌گیرد و دو کشور سان‌مارینو و واتیکان هم درش قرار گرفته‌اند؛ آب و هوای معتدل فصلی دارد و با جمعیت ۶٠ میلیونی خود، ششمین کشور پرجمعیت اروپا و بیست‌وسومین کشور پرجمعیت جهان به شمار می‌رود.
پایتخت ایتالیا، رم است که مدت‌ها مرکز سیاسی تمدن غربی و پایتخت امپراتوری روم به شمار می‌رفت. بعد از فروپاشی امپراتوری روم، ایتالیا بارها مورد تاراج قرار گرفت، با این حال بعدها رنسانس آن‌جا متولد شد. در پی دوران پیدایش دوباره (Risorgimento)، استان‌های ایتالیا در ١٨۶١ با هم یکی شدند و کشور ایتالیا را تشکیل دادند. طی دو دهه‌ی آخر قرن نوزدهم، ایتالیا با تسلط بر لیبی، اریتره، سومالی، اتیوپی، آلبانی، رودس و دوازده جزیره امپراتوری‌ مستعمراتی‌ای تشکیل داد که در تیانجین چین هم یک امتیاز انحصاری داشت.
ایتالیای مدرن امروز، جمهوری دموکراتیک دارد و در صف ٨ کشور صنعتی جهان قرار گرفته. سطح زندگی در ایتالیا در حد استاندارد بالا قرار دارد و از لحاظ کیفیت زندگی، جزء فهرست ١٠ کشور برتر جهان است. این کشور، یکی از اعضای اتحادیه‌ی اروپاست و در گروه ٨، گروه ٢٠ و ناتو عضویت دارد. ایتالیا همچنین عضو سازمان همکاری و گسترش اقتصادی، سازمان تجارت جهانی، کنسول اروپا، اتحادیه‌ی اروپای غربی و سازمان ملل است؛ از لحاظ بودجه‌ی دفاع جهانی، در رده‌ی نهم بوده و بخشی از تسلیحات اتمی ناتو را در اختیار دارد.
در واقع، ایتالیا نقش بزرگی در ارتش اروپایی و جهانی دارد. این کشور قدرت‌مند، از لحاظ سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، در کنار کشورهای انگلستان، فرانسه، آلمان و روسیه قرار می‌گیرد. در آخر باید به این نکته اشاره کرد که ایتالیا سطح سواد بالایی دارد.

…………………………………………………………………

بهترین وقت سفر
آب و هوای ایتالیا مثل سایر کشورهای مدیترانه‌ای است. تابستان‌هایش گرم و خشک‌اند و ژوییه (تیر)، گرم‌ترین ماه سال است. شمال کشور، زمستان‌های سردی دارد که اغلب با برف همراه‌اند؛ بر خلاف زمستان‌های ملایمی که جنوب می‌گذراند. برخی مناطق جنوبی، در تمام فصل بارش، رنگ باران را نمی‌بینند. رشته‌کوه‌های ایتالیا، تاثیر مهمی بر آب و هوا می‌گذارند، بنابراین با سفر از این شهر به آن شهر، ممکن است آب و هوای مختلفی را تجربه کنید. اما کی به آن‌جا برویم؟
یک جواب بی‌درنگ برای این سوال هست: هر وقتی که شد! اما اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم، بهترین زمان سفر، بین آوریل تا ژوئن (اواسط فروردین تا اواخر خرداد) است. آن موقع هوا آفتابی است، بدون این که زیادی گرم باشد. دور و بر شهرها پر از گل‌های بهاری است و توریست‌های تابستانی هنوز به آن‌جا سرازیر نشده‌اند. در ماه‌های ژوییه و آگوست (تیر و مرداد) بیشتر ایتالیایی‌ها به جاده می‌زنند. در این دو ماه سعی کنید به آن‌جا نروید، چون هوا داغ، قیمت‌ها بالا و کشور در حال کباب شدن است.
می‌گویند ایتالیا سرزمین ابدی آفتاب مدیترانه‌ای ‌است. خوب، این را زیاد راست نمی‌گویند! در کوه‌های آلپ زمستان‌ها طولانی و شدیدند، اولین برف در ماه نوامبر (آبان) می‌بارد و یخبندان ماه ژوئن (خرداد) هم زیاد غیر معمول نیست. فصل اسکی که بشود، حوالی آلپ قیمت‌ها بالا می‌رود. البته کوه‌ها تا حدی ناحیه‌ی لومباردی را از زمستان‌های سخت اروپای شمالی حفظ می‌کنند، اما ابر و باران آن دور و برها زیاد پیدا می‌شوند، آن‌قدری که می‌گویند میلان، لندن ِ ایتالیاست.
در عوض، فلورانس در دره‌ای بین تپه‌های فراوان قرار گرفته که باعث می‌شود گرمای تابستان‌هایش عین آتش جهنم باشد. رم، تابستان گرم و زمستان معتدل دارد. این وضع آب و هوا تا جنوب هم ادامه دارد: در سیسیلی و ساردنیا زمستان‌ها زیادی معتدل‌اند و تابستان‌ها گرم و خشک و طولانی.

………………………………………………………………………

جشن‌ها و جشنواره‌ها

فوریه- آوریل
جشن سنتاگاتا (٣ تا ۵ فوریه):
یک میلیون کاتانیایی به همراه گردشگران، جعبه‌ی اشیای متبرکه‌ی نقره‌ای را دنبال می‌کنند.

ساگرا دل ماندورلو این فیوره (نخستین یکشنبه‌ی فوریه):
جشنواره‌ی شکوفه‌های بادام، جشنواره‌ای مردمی است که در آگریجنتو و در هوای آزاد به همراه موزیک و نمایش برگزار می‌شود. ساسارتیلیا (یکشنبه و سه‌شنبه‌ی پیش از ماه روزه):
نام جشنهایی است که در اوریستانو برگزار می‌شود. در این جشن، مسابقه‌ای با اسب‌سواران لباس مبدل پوشیده برگزار می‌شود.

اسکوپیو دل کارو (یکشنبه‌ی عید پاک):
آتش‌بازی‌هایی در میدان دوئوموی فلورانس برگزار می‌شود.

مه
جشن سنت‌ِفیزیو (١ مه):
نقش برجسته‌ای از پشتیبان ساردینیا، در سرتاسر کالیاری نمایش داده می‌شود.

جشن سن نیکولا (حدود ٧ تا ٩ مه):
در این جشن، پیکره‌ای از مقدس باری را در دریا می‌چرخانند.

پروچسیونه دی سرپاری (نخستین پنجشنبه‌ی مه):
این جشن، با گرداندن پیکره‌ای از دومینیک مقدس در کوکولو برگزار می‌شود.

جشن سن جنارو (نخستین یکشنبه‌ی مه، ١٩ سپتامبر و ١۶ دسامبر):
هواداران باایمان، در کلیسای جامع ناپل جمع می‌شوند، تا در آنجا به انتظار آغشتن خود به خون سن جنارو بنشینند.

کورسا دی چری (١۵ مه):
سه تیم، با چرو (ستون چوبی سنگینی، که پیکره‌ی یکی از مقدسان رقیب بر سر آن قرار گرفته) را در خیابانهای گوبیو ، به یاد سنتوبالدو ، پشتیبان شهر، با هم مسابقه می‌دهند.

کاوالکاتا ساردا (دومین تا واپسین یکشنبه‌ی مه):
صدها تن ساردنیایی، با جامه‌های رنگارنگ سنتی، در ساساری جمع می‌شوند تا سالگرد پیروزی‌شان در سال ١٠٠٠ میلادی بر ساراسن‌ها را جشن بگیرند.

پالیو دلا بالسترا (واپسین یکشنبه‌ی مه):
مسابقه‌ی کمان پولادی در گوبیو برگزار می‌شود. مردان گوبیو و سانسپولکرو ، با جامه‌های و جنگ‌ابزار قدیمی به میدان می‌آیند.

چیکلو دی اسپتاکولی کلاسیچی (اواسط مه تا اواسط ژوئن):
برای برگزاری این جشنواره‌ی یونانی، سنگهایی باستانی از سیراکوز آورده می‌شود، تا یاد آمفی‌تاتر سده‌ی پنجم حفظ شود.

ژوئن
جوکو دل پونته (واپسین یکشنبه‌ی ژوئن):
دو گروه، با جامه‌هایی قدیمی برای رسیدن به پل متسو در پیزا که به نام پل بازی مشهور است، با هم مسابقه می‌دهند.

اینفیوراتا (٢١ ژوئن):
به مناسبت جشن کورپوس دومینی ، در چند شهر (شامل بولسنا و جنتسانو نزدیک رم، اسپلو در اومبریا و نوتو در سیسیل) خیابانها را با گل تزیین می‌کنند.

جشن سن جووانی (٢۴ ژوئن):
به همراه مسابقات کالچوستوریکو ، یک مدل فوتبال قدیمی، در میدان سنتا کروچه ‌ی فلورانس برگزار می‌شود.

جشنواره‌ی دوئه موندی (اواخر ژوئن تا اواسط ژوییه):
جشنواره‌ی دو جهان، نام رویدادهایی هنری چون موزیک، تاتر، رقص و… که در اسپولتو برگزار می‌شود، است.

ژوییه
ایل پایو ( ٢ژوییه):
مسابقه‌ی خطرناک اسب‌سواری بدون زین با جامه‌ی سنتی در میدان سینا برگزار می‌شود.

اردیا (۶ و ٧ ژوییه):
این جشن که خطرناکتر از جشن پالیو است، همان اسب‌سواری یاد شده، ولی این بار به همراه تیراندازی است و در سدیلو به یاد پیروزی امپراتور رمی کنستانتین بر ماکسنتیوس در ٣١٢ میلادی برگزار می‌شود.

کویینتانا (دومین شنبه‌ی ژوییه و نخستین یکشنبه‌ی آگوست):
صدها تن از مردم با جامه‌ی سده‌ی پانزدهمی، در یک دوره مسابقه در اسکولی پیچنو شرکت می‌کنند.

جشن ردنتوره ( سومین هفته‌ی ژوییه):
یکی از پرطرف‌دارترین جشنواره‌های ونیز است، که با آتش‌بازی‌هایی بر بالای سن مارکو همراه است. یک پل شناور به منظور ارتباط کلیسای ردنتوره در جودکا با بقیه‌ی ونیز ساخته شده است.

تائورمینا ارته (ژوییه و آگوست):
فیلم‌ها، تئاتر و کنسرت‌هایی از فهرست جهانی، تائورمینا را به ستاره‌ی تابستانی سیسیل، تبدیل می‌سازد.

آگوست
ای کندلیری (١۴ آگوست):
در ساساری، مردم با جامه‌های قدیمی به میدان می‌آیند و شمع‌دانهای چوبی بسیار سنگین را در سرتاسر شهر می‌گردانند.

ایل پالیو (١۶ آگوست):
تکرار همان مسابقه‌ی اسب سواری معروف در سیناست.

جشن ردنتوره (٢٨ و ٢٩ آگوست):
این جشنواره‌ی مردمی، با شرکت هزاران تن از مردمان جزیره، با جامه‌هایی سنتی در نوئورو برگزار می‌شود.

جشنواره‌ی جهانی فیلم ونیز (اواخر آگوست یا اوایل سپتامبر):
نمایش سینمای ونیز، در لیدو برگزار می‌شود.

سپتامبر
پالیو دلا بالسترا (نخستین یکشنبه‌ی سپتامبر):
سنسپولکرو در استان توسکانی، میزبان مسابقه‌های کمان پولادی از بازیکنان گوبیو می‌شود.

رگاتاستوریکا (نخستین یکشنبه‌ی سپتامبر):
مسابقه‌ی کرجی‌رانی تاریخی، با قایق‌های گوندولا و دیگر قایق‌های مسابقه، در آبراه بزرگ ونیز برگزار می‌شود.

اکتبر
سالونه اینترناتسیوناله دل گوستو (یک سال در میان هر اکتبر):
سالهای سال است، که غذاهای خانگی در تورینو درست می‌کنند.

نوامبر
جشن مادونا دلا سلوته (٢١ نوامبر):
برای سپاسگزاری از رهایی بیماری طاعون در سال ١۶٣٠ میلادی، در کلیسای سنتا ماریا دلا سلوته برگزار می‌شود.

دسامبر
ناتاله :
هفته‌های پیش از کریسمس، همراه با رویدادهای مذهبی بسیاری است. بسیاری از کلیساها، صحنه‌هایی از تولد مسیح را درست می‌کنند، که به آن، پرزپی گفته می‌شود و این رویدادها، به ویژه در ناپل شهرت دارد.

…………………………………………………………………

غذا و باقی قضایا
غذاهای ایتالیایی که در خود ایتالیا سرو می‌شود، با آن چیزی که در امریکا و اروپای غربی به اسم غذای ایتالیایی به خورد مردم داده می‌شود، خیلی فرق دارد. غذاهای ایتالیایی از متنوع‌ترین غذاهای جهان هستند و به هر ناحیه، شهر یا حتی روستا هم که سفر کنید، غذاهای خاص خود را دارند. این مسئله به جغرافیای ایتالیا هم برمی‌گردد که شبه جزیره‌ی دراز و باریکی است که از خاک اروپا در دریای مدیترانه پیش رفته است، به‌اضافه‌ی دو جزیره‌ی سیسیل و ساردنیا که در طرف جنوب و غرب آن قرار دارند. داخل شبه جزیره و شمال آن کوهستانی است و چون در گذشته ارتباط مناطق شمالی و کوهستانی با دو نوار ساحلی امکان‌پذیر نبوده، فرهنگ سرزمین ایتالیا از زمان‌های کهن، به دو شاخه‌ی شمالی و جنوبی و برّی و بحری تقسیم شده است.
سواحل جنوبی شبه جزیره را در زمان‌های کهن، مهاجران و مستعمره‌نشینان یونانی آباد کردند که دریانورد و ماهی‌خوار بودند و با خورد و خوراک اقوام شرقی‌تر، به‌خصوص ایرانیان هم کمابیش آشنایی داشتند. مردم سواحل جنوب از زمان یونانیان تا امروز، طبعاً خورد و خوراک خود را از دریا –آدریاتیک در شرق و مدیترانه در غرب- به دست می‌آورده‌اند. از لحاظ این مردم، هر چه از دریا گرفته شود خوردنی است. از این روست که ماهی، و میوه‌های دریا به‌طور کلی در آشپزی جنوب ایتالیا نقش مهمی بسیار دارد، به طوری که حتی به بسیاری از سالادها و غذاهای غیردریایی هم اندکی ساردین یا ماهی مُتوی تازه یا شور اضافه می‌کنند.
در مقابل، بومیان ناحیه‌ی شمالی ایتالیا که در گذشته اترودیا نامیده می‌شده، به کشاورزی، شکار و دامداری می‌پرداختند و خورد و خوراکشان بیشتر گوشت و نان و تره‌بار بوده. این تفاوت، امروزه هم تا حدی میان آشپزی جنوب و شمال ایتالیا به چشم می‌خورد. مخصوصاً که به فراورده‌های غذایی خاص هر منطقه هم بستگی دارد. برای مثال، شهر میلان در شمال شبه جزیره، میان دره‌ی پو و دامنه‌های سبز کوه‌های آلپ قرار دارد. در دره‌ی رود پو برنج کاشته می‌شود و چراگاه‌های دامنه‌ی آلپ هم محل پرورش دام است. طبیعی است که در آشپزی این منطقه گوشت و کره و برنج بیشتر از جاهای دیگر مصرف دارد. خوراک معروف اُسّوبوکو –ماهیچه‌ی گوساله با مغز قلم- که غالباً با نوعی کته یا دمی خورده می‌شود، از این منطقه آمده است. پنیر نرم و پرچربی گورگونزولا ، ریزوتّو (دمی برنج) و پِلُنتا (بلغور ذرت) هم محصول همین منطقه است. از طرف دیگر، بندر ونیز که کنار دریای آدریاتیک قرار دارد و قرن‌ها کانون داد و ستد با مشرق بوده، شهری است که بازارهایش پر از ماهی و میوه‌های دریاست و از پنجره‌ی آشپزخانه‌هایش بوی غذاهای دریایی و ادویه‌های شرقی بیرون می‌زند. ناپل، در ساحل جنوبی شبه جزیره و در کنار دریای مدیترانه، شهر پیتزا و پاستاست: غذاهایی که نه تنها سایر شهرهای ایتالیا، بلکه در واقع بیشتر شهرهای جهان را تسخیر کرده‌اند؛ و شهر سس‌ها و خورش‌های سرخ رنگِ گوجه‌فرنگی و فلفل قرمز.
اما دو چیز در همه‌ی غذاهای ایتالیایی مشترک است: یکی تازگی مواد اولیه و دیگری سادگی در پخت و پز. در شهرهای ایتالیا، هر محلی بازار خاص خود را دارد و هر کدبانویی، خواربار روزانه‌ی خود را صبح همان روز، از بازار محلی تهیه می‌کند. استفاده از مواد فریز شده هم خیلی مرسوم نیست و ایتالیایی‌ها، استفاده از محصولات فصل برای تهیه‌ی غذا را نشانه‌ی ذوق سلیم می‌دانند. همچنین، شیوه‌های پخت و پز در ایتالیا پیچیده و دراز مدت نیست. غذاهای اصلی –نان، پاستا، پلنتا، ریزوتّو و مینسترونه (آش تره‌بار)- همه غذاهای ساده‌ای هستند که در مدت کوتاهی آماده می‌شوند. خوراک‌ها و خورش‌های ایتالیایی هم در سادگی و آسانی دست کمی از این‌ها ندارند. با این حال، عطر و طعم و رنگ غذاهای ایتالیایی همیشه قوی است و از چند ماده‌ی غذایی معین به دست می‌آید. این مواد عبارتند از:
– آب‌غوره: از غوره‌ی تازه می‌گیرند و نظیر آب‌غوره‌ی ایرانی است.
– ادویه: در آشپزی ایتالیایی برای معطر کردن غذا از جوز بویا، دارچین، میخک و فلفل سیاه یا سفید استفاده می‌کنند که در آشپزی فرانسوی به نام «چار ادویه» معروف است، با این تفاوت که ایتالیایی‌ها معمولاً این ادویه‌ها را مخلوط نمی‌کنند و معمولاً به هر غذایی یکی از آن‌ها را اضافه می‌کنند. میخک را به صورت درسته در یک پیاز پوست گرفته فرو می‌کنند و در دیگ بسیاری از سوپ‌ها و سس‌ها می‌اندازند و اندکی جوز بویای ساییده را هم به غذاهای زیادی از جمله اسفناج پخته، سس سفید، خوراک قارچ، راگو، خورش‌ها، سوپ ماهی و کمپوت اضافه می‌کنند.
– پنیر: در ایتالیا بیش از ۴٠٠ نوع پنیر ساخته می‌شود که غالباً از شمال کشور می‌آیند. این پنیرها را می‌توان به سه دسته‌ی نرم، نیمه نرم و سفت تقسیم کرد. پنیرهای نرم مانند گورگونزولا که پنیر کپک‌دار بسیار چربی است، معمولاً سر سفره به عنوان پیش‌غذا یا در پایان غذا و با میوه‌ی دسر خورده می‌شوند و در آشپزی مصرف چندانی ندارند. پنیرهای نیمه نرم غالباً فرآورده‌ی جنوب‌اند و در پیتزا به کار می‌روند. معروف‌ترین این پنیرها موتزارلا است که چیزی شبیه آن در ایران هم تولید می‌شود. پارمزان (یا به تلفظ ایتالیایی پارمیجانو) و رمانو، نمونه‌های پنیر سفت‌اند که به صورت رنده شده در بسیاری از غذاهای ایتالیایی به کار می‌روند. پنیر همیشه سر سفره‌ی ایتالیایی هست و اصولاً کمتر غذایی بدون پنیر آماده می‌شود.
– حبوبات: هم در سوپ‌های ایتالیایی استفاده می‌شوند و هم با روغن زیتون، روی میز پیش‌غذا. رایج‌ترین بُنشن‌های ایتالیایی لوبیای سفید، لوبیای قرمز، نخود و باقلای سبز هستند که فرق محسوسی هم با بنشن ایرانی ندارند.
– روغن زیتون: از زمان باستان تنها چربی آشپزی جنوب ایتالیا بوده که بعدها به شمال هم رفته، به طوری که امروزه بخشی از عطر و طعم غذاهایی ایتالیایی از روغن زیتون است. بر حسب کیفیت زیتون، بو، رنگ و مقدار مواد معلق، روغن زیتون به چند درجه تقسیم می‌شود و هر کدام در غذاهای خاصی استفاده می‌شود، اما به طور کلی می‌توان گفت که روغن زیتون بودار و سبز را در سالادها و غذاهای خام به کار می‌برند و روغن‌های کم‌بو و کم‌رنگ را در غذاهای پخته. روغن زیتون بودار و سبزرنگ، برای مردم ایتالیا موهبتی است که هیچ چیز جایش را نمی‌گیرد.  – زیتون: در جنوب ایتالیا ده‌ها نوع زیتون به دست می‌آید که از لحاظ رنگ و مزه و اندازه و مقدار گوشت با هم تفاوت دارند. بعضی از انواع زیتون به قدری درشت است که با آن چیزی شبیه دلمه درست می‌کنند. از لحاظ ما، می‌توان زیتون را به دو نوع سبز و سیاه تقسیم کرد. زیتون سبز معمولاً در خوراک مرغ و خرگوش و گوشت؛ و زیتون سیاه در پاستا و خوراک ماهی و میوه‌های دریا به کار می‌رود. انواع زیتون درسته یا هسته گرفته یا میان‌پر هم به عنوان اردور خورده می‌شود. در هر حال زیتون به شکلی از اشکال خود، پای اصلی سفره‌ی ایتالیایی است.
– سبزی‌های تازه و خشک: در بیشتر غذاهای ایتالیایی نوعی سبزی معطر به کار می‌رود. این سبزی‌ها عبارتند از: ریحان، جعفری، ترخون، رزماری، برگ بو و… مقدار سبزی همیشه اندک است.
– سیر: در بیشتر غذاهای ایتالیایی اندکی سیر را به صورت خام یا تفت‌داده در روغن می‌ریزند. سیر ایتالیایی با سیر ایرانی فرقی ندارد، منتها در ایتالیا سیر را فقط اندکی تفت می‌دهند و پیش از آن که رنگ و عطر آن برگردد، برمی‌دارند.
– گوجه‌فرنگی: این گیاه امریکایی در اواخر قرن شانزدهم به ایتالیا وارد شد و حدود یک قرن طول کشید تا توانست در خاک این کشور ریشه بدواند. نخستین پایگاه او منطقه‌ی ناپل بود و از آن‌جا به جاهای دیگر لشکر کشید. امروزه تمام خاک ایتالیا در تصرف
گوجه‌فرنگی است، به طوری که در این کشور کمتر غذایی را بدون مزه و رنگ گوجه‌فرنگی (و البته پنیر) می‌بینیم؛ به ویژه تقریباً به همه‌ی خورش‌های پاستا چاشنی گوجه‌فرنگی زده می‌شود. این رنگ و مزه در ایتالیا از جاهای دیگر قوی‌تر است، از این رو که گوجه‌فرنگی ایتالیایی غالباً از نوع کم آب و پرگوشت است که در ناحیه‌ی مدیترانه خوب بار می‌آید. در ایتالیا، گوجه‌فرنگی را معمولاً رسیده از بته می‌چینند تا رنگ و مزه‌ی آن کاملاً پخته شده باشد، مگر گوجه‌فرنگی سالاد که از نوع گرد یا دلمه‌ای است و آن را کمی کال و سفت می‌چینند.
– ماهی و میوه‌های دریا: از بیست ایالت ایتالیا، پانزده ایالت در کنار دو دریای پربار مدیترانه و آدریاتیک قرار دارد؛ در پنج ایالت دور از دریا هم دریاچه و رودخانه‌ی پرماهی فراوان است. از این روست که مردم این کشور ماهی‌خوارند و گاهی هفته‌ای هفت روز ماهی می‌خورند. گذشته از تنوع ماهی، تنوع پخت و پز ماهی هم در آشپزی ایتالیایی به اندازه‌ای است که در هیچ جای دیگر نظیر آن دیده نمی‌شود. جانوران دریایی برای مردم ایتالیا «میوه‌های دریا» هستند؛ به نظر آن‌ها بهترین راه آماده کردن میوه‌های دریا این است که آن‌ها را تازه و خام در بشقاب بگذاریم و چند قطره آب‌لیمو روی ان‌ها بچکانیم و اندکی نمک و فلفل بپاشیم. «سالاد میوه‌ی دریا» که در بیشتر رستوران‌های کنار دریا به عنوان اردور عرضه می‌شود، ترکیبی است از میگو، شاه‌میگو، حلزون دریایی، هشت پا، ماهی مرکب و چند نوع گوش‌ماهی. سس این سالاد مرکب است از آب لیمو، خردل، سیر، جعفری ساطوری، نمک، فلفل سفید و روغن زیتون فراوان. هر گاه بخواهند این سالاد سیرکننده باشد، چند برش سیب‌زمینی آب‌پز هم به آن اضافه می‌کنند. غذای معروف دیگری که در این رستوران‌ها تهیه می‌شود، ریزوتّو آلا مارینارا است که می‌توان آن را دمی دریایی نامید و مخلوطی است از برنج با ماهی و پیاز و کره و چندجور میوه‌ی دریا. سالاد میوه‌ی دریا و دمی دریایی را مدتی است توریست‌ها کشف کرده‌اند (یا در بعضی موارد توی کتشان رفته است)، به طوری که هر کس به ایتالیا برود و از این غذاها نخورد، مانند زائری است که از زیارت بقعه‌ی مقدسی غفلت کرده باشد.

شام و ناهار ایتالیایی اگر از صبحانه‌ی ایتالیایی که معمولاً یک فنجان قهوه و کمی نان و مربا یا نان شیرینی است بگذریم، باید گفت که مردم این کشور در شبانه‌روز دو نوبت غذا می‌خورند: ناهار و شام. ناهار یک ساعت بعد از ظهر با آنتی‌پاستو (پیش‌غذا) شروع می‌شود و دو دور غذا به دنبال آن می‌آید. دور اول معمولاً یک ماده‌ی نشاسته‌ای است، مانند پاستا، پلنتا یا برنج که آن را ساده، یعنی بدون خورش یا سس می‌خورند. دور دوم یا غذای اصلی، ماهی یا گوشت یا مرغ است، که با یکی دو جور تره‌بار یا سالاد سر سفره می‌آید. اما بسیار پیش می‌آید که دور اول پاستا با نوعی خورش باشد، که در این صورت دور دوم حذف می‌شود. دسر معمولاً میوه‌ی تازه است که با یکی از انواع پنیر می‌خورند. ناهار با نوشیدن یک فنجان قهوه‌ی ساده به پایان می‌رسد.
شام ایتالیایی معمولاً با یک فنجان سوپ رقیق شروع می‌شود، مگر این که سوپ جای غذای اصلی را هم بگیرد، که در آن صورت ممکن است بسیار مایه‌دار باشد و مقداری پاستا هم در آن بریزند، اما غذای اصلی که معمولاً گوشت یا مرغ یا ماهی است، ممکن است با سیب‌زمینی یا سالاد همراه باشد. پس از غذای اصلی هم میوه‌ی تازه صرف می‌شود.
نان سفید ایتالیایی که مغز نرم و پوسته‌ی برشته‌ای دارد، همیشه سر سفره حاضر است، ولی در ایتالیا برخلاف جاهای دیگر اروپا هرگز با کره خورده نمی‌شود، مگر آن‌که نان کره مالیده قسمتی از آنتی‌پاستو باشد.
در رستوران‌های ایتالیا معمولاً میز رنگینی از انواع آنتی‌پاستو چیده شده است که مشتریان پس از سفارش دادن غذای اصلی به سراغ آن می‌روند و با یک بشقاب پر از غذاهای نغز سبک – و گاهی هم سنگین – برمی‌گردند. این رسم، چنان که می‌دانیم، امروز کمابیش عالم‌گیر شده است.
در ایتالیا، غذاهای روی میز آنتی‌پاستو به سه دسته تقسیم می‌شوند: اَفِتاتو ، یعنی ورقه‌های ژامبون و انواع کالباس و سوسیس نرم و خشک و دودی و مانند این‌ها؛ آنتی‌پاستو دی پشه ، یعنی پیش‌غذای ماهی یا میوه‌های دریا؛ و میستو ، یعنی مخلوط، که معمولاً مرکب است از لوبیا، چند نوع ماهی، چند رنگ زیتون، تخم‌مرغ سفت، فلفل کبابی، انواع دلمه و انواع تره‌‌بار در سس گوجه‌فرنگی یا در سس ترش و شیرین.
پاستا، چنان که اشاره شد، ممکن است به عنوان دور اول غذا خورده شود، که در این صورت معمولاً همراه پنیر یا کره است و به ندرت با خورش یا سس. در شمال ایتالیا، پلنتا (بلغور ذرت) و برنج جای پاستا را می‌گیرند. پلنتا را به صورت نوعی دمی یا شله درست می‌کنند که ممکن است با کره یا –به عنوان غذای اصلی- با نوعی خورش خورده شود. معروف‌ترین شیوه‌ی پخت برنج در ایتالیا ریزوتّو نام دارد که در واقع نوعی دمی است، تفاوتش هم با دمی ما در این است که برنج آن را اول در کمی روغن و پیاز تفت می‌دهند و بعد آب ِ آن را اضافه می‌کنند.
غذای اصلی در سفره‌ی ایتالیایی، معمولاً خوراک ماهی یا مرغ یا گوشت است، گرچه گاهی نوعی خوراک تخم‌مرغ یا تره‌بار و پنیر جای آن را می‌گیرد. در جنوب ماهی و در شمال مرغ و گوشت بیشتر خورده می‌شود. روش طبخ هم بیشتر به صورت پختن در سس است تا کباب و بریان کردن. در این خوراک‌ها همیشه علاوه بر پیاز و سیر و یکی از چار ادویه، مقداری سبزی معطر تازه یا خشک، فلفل قرمز یا سبز و گوجه‌فرنگی یا رب آن به کار می‌رود؛ از این رو رنگ و عطر و چاشنی خوراک‌های ایتالیایی از آن‌چه در سایر
کشورهای اروپایی می‌بینیم، قوی‌تر است. دسر، گاهی کیک و شیرینی است و گاهی میوه‌های تازه با پنیر. در رستوران‌ها علاوه بر این‌ها، معمولاً بستنی ایتالیایی هم سرو می‌شود که بسیار نغز و رنگارنگ است و بازار جهان را به دست گرفته.
در فاصله‌ی میان صبحانه و ناهار و شام، ایتالیایی‌ها هرچه بتوانند در کافه می‌نشینند و قهوه‌ی اسپرسو می‌نوشند. گاهی علاوه بر اندکی شکر، یک برش لیمو هم در قهوه‌ی خود می‌اندازند. شیر فقط به قهوه‌ی صبحانه ممکن است اضافه شود.
این برنامه البته روال شام و ناهار سنتی ایتالیاست؛ امروز در کوچه و خیابان شهرهای این کشور هم مانند جاهای دیگر انواع ساندویچ و پیتزا و سوسیس و مانند این‌ها به فروش می‌رسد. در واقع ایتالیایی‌ها پیش‌آهنگ این نوع غذاهای سردستی و خیابانی هستند. نمونه‌ی بارز این‌ها پیتزاست که به همه‌جای دنیا رفته است.
پیتزا کلمه‌ای است ایتالیایی، معادل پای انگلیسی، به معنای نانی که با نان‌خورش یک‌جا کوره‌پز می‌شود. این نان به احتمال قوی از خاور میانه به سواحل ایتالیا رفته است، چون که شکل تافتون‌مانند آن با همه‌ی نان‌های اروپایی تفاوت دارد؛ به‌علاوه، هنوز هم اشکال قدیم پیتزا در بسیاری از نواحی ایران، کشورهای عربی و ترکیه دیده می‌شود.
شکل ایتالیایی پیتزا، گرده‌ی نان نازک و کوچکی است با کمی گوجه‌فرنگی خرد کرده و سبزی معطر و دو سه برش پنیر موتزارلا. این پیتزا را اولین بار، نانوایی ناپلی به نام رافائل اسپوزیتو به افتخار بازدید ملکه مارگریتا از ناپل درست کرد و موادی را به کار برد که درست به رنگ‌های پرچم ایتالیا هستند.
در سال‌های اشغال نظامی ایتالیا پس از جنگ جهانی دوم، سربازان امریکایی این غذا را در ناپل کشف کردند و نام آن را که پیتزا آلا ناپولتانا (پیتزا به شیوه‌ی ناپل) بود خلاصه کردند و با خود به امریکا بردند. در عوض بار آن را تا توانستند سنگین کردند و آن را به اشکال متنوع امروزی‌اش درآوردند. مردم سایر جاهای جهان پیتزا را از امریکایی‌ها گرفته‌اند. شکل جدید پیتزا از لحاظ اندازه‌ی نان و تنوع بار آن حد و حصری ندارد.

منبع: www.zoraq.com

دیدگاه‌ها

  1. حمید

    سلام و سپاس از مطالب بسیار مفیدتان.
    آیا با اتومبیل شخصی می توان از ایران به ایتالیا سفر کرد؟ لطفا اگر امکان دارد، قوانین آن را توضیح بفرمایید. سپاسگزارم.
    …………………………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. مسیر سفر: ایران – ترکیه – یونان – از طریق دریا به ایتالیا
    قوانین را لطفا خودتان از کانون اتومبیلرانی و مراکز ذیربط پیگیری بفرمایید.

  2. پریناز

    سلام
    از مطالب بسیار خوبتون ممنونم
    من برای تحصیل و زندگی به دنبال یه کشور خوب می گردم و در ضمن عاشق ایتالیا هم هستم می خواستم بدونم شرایط زندگی برای یه دختر جوان تو ایتالیا چجوریه ؟ برای زندگی مناسب هست ؟
    با تشکر
    ………………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. زندگی در هر جای دنیا یک تجربه شخصییه. نمیشه یک نسخه کلی براش نوشت. درضمن من هیچ جا زندگی نکردم که بتونم به شما پیشنهاد بدم. ولی دخترای زیادی به تنهایی در ایتالیا زندگی می کنند.

  3. آتنا

    سلام.
    میخواستم بدونم فاصله زمانی از پاریس تا رم با قطار چقدره؟
    بعد این قطار تو سوئیس توقف داره؟
    …………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. لطفا به سایت ترن های اروپا مراجعه کنید. جوابش رو من نمیدونم متاسفانه.

  4. شقایق

    خسته نباشید.من دانشجو هستم و شغلی ندارم.به من گفتن ویزا نمیدن بهم.باید چه کنم؟
    …………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. راستش نمیدونم.

  5. الهام

    با سلام
    من و همسرم با دو تا بچه ۵ و سه ساله پس فردا عازم رم هستیم ، همسرم برای یه سخنرانی دعوت شده … از قبل یه خونه اجاره کردیم
    من کاملا استرس گرفتم ، به نظر شما بدون تور و با دو تا بچه این سنی ، چه option هایی رو برای گردش داریم؟
    ایا میشه در برنامه های تور های ایرانیان ، در همان زمان استفاده کرد ؟ اگر بله ، از چه راهی؟

    بسیار ممنونم پیشاپیش از راهنماییتون
    ………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. تو ایمیل جوابتون رو دادم. موفق باشید.

  6. پريسا

    سلام و خسته نباشید ما میخواستیم برای سال نو میلادی ایتالیا باشیم به نظرتون فصل خوبیه برا اومدن؟ کدوم شهرها هوابهتره ؟ ارزششو داره اونموقع بیایم
    …………………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. به هر حال بهترین فصلش نیست، ولی بد هم نباید باشه. فکر کنم هوای شهرهای جنوبی بهتر باشه.

  7. سارا

    سلام
    مرسی از اطلاعاتی که گذاشتید
    چندتا سوال داشتم:
    ۱- ایا میشود از ایران از طریق اژانس یا سایتی برای جاهای دیدنی بلیط رزرو کرد (چون صف های بلیط خیلی طولانی است)
    ۲- ایا برای رفتن به سویس از ایتالیا در فرودگاه مقدار پولی که توریست با خود دارد مهم است ( اگر اره میزان مشخصی دارد)
    ۳- قیمت هتل ها در سایت بوکینگ با علامت IRR:3,222,177 نوشته شده این عدد یعنی چی معادل چه عددی است؟
    با تشکر از حوصله شما
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام.
    ۱- معمولا دفاتر خدمات مسافرتی چنین کاری نمی کنند.
    ۲- کلا بهتره پول نقد بیش از حد مجاز همراهتون نباشه.
    ۳- چنین علامتی قبلا ندیدم. نمیدونم راستش اما شاید مربوط به قیمت نباشه.

  8. حامذ

    پس شما نخصصتون چیه که اکثرا سوالات رو بی پاسخ گذاشتید؟!!
    ………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. هیچ تخصصی ندارم رفیق.

  9. رزیتا

    با سلام
    من و همسرم و دختر سه سالم برای نوروز ۹۵ قصد سفر به ایتالیا را داریم .به نظر شما با تور بهتره سفر کنیم یا خودمون اقدام کنیم با توجه به این که یک بچه ۳ ساله داریم.آیا اختلاف هزینه تور با این که خودمون اقدام کنیم خیلی زیاد است؟
    با تشکر
    …………………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. با تور برید.

  10. mar

    سلام آ
    من و همسرم تصمیم به یک سفر دو مقصد از تهران به رم و رم به پاریس داریم و ما تصمیم داریم بدون تور این سفر رو انجام بدیم. از نظر ویزا فکر میکنم کشور فرانسه ی کم مشکل باشه برای همین خواستم از شما راهنمایی بگیرم. ایا اینکه ابتدا به رم می خواهیم بریم و از طریق وزارت ایتالیا اقدام کنیم مشکلی پیش نخواهد آمد؟ با توجه ب اینکه فقط نصف روزهایی که در اروپا می خواهیم باشیم را در رم هستیم
    ……………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. اگر اول به ایتالیا میرید بهتره که ویزا رو از همون سفارت ایتالیا بگیرید.
    موفق باشید.

  11. بیژن

    سلام
    دنبال عکسهایی از شهر میلان میگردم.دوست داشتم از اونایی اسن عکسها رو بگسرم که خودشون رفتن و گرفتن.بیشتر از بافت شهر و خونه ها و کوچه های تو شهر میخوام نه مکان های دیدنی…

    اگر بتونین کمکم کنین ممنون میشم…
    اگر عکس ها رو به ایمیلم یا به شماره تلگرام ۰۹۱۱۵۳۰۷۵۴۰ بفرستین ممنون میشم…
    ……………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. پیدا کردن عکس ها وقت زیادی ازم میگیره. ببخشید. موفق باشید.

  12. کامیار

    اسلام اول خیلی تشکر میکنم از این که این اطلاعات خوب رو در اختیار ما میگذارید و به سوالات جواب میدید. من میخوام خودم شخصی (بدون تور) به این سفر برم و ۲ تا ۳ شهر ایتالیا رو ببینم….فقط یه راهنمای میخواستم ازتون اینکه اول حدودا هزینه سفر چقدر میشه به نظرتون وقتی خودم برم ….خب هزینه هتل و این جور چیزها رو راحت میشه فهمید اما به عنوان مثال هزینه های حمل و نقل و خوراک و دیگر نایزاای معمول به چه صورت هستش و به طور متوسط روزی چقدر خرج داره این سفر…و این که چقدر پول نقد اجازه داریم که ببریم….اگر راهنمایی کنید واقعا ممنون میشم
    …………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام.
    ۱- هزینه سفر به خیلی چیزها بستگی داره.
    ۲- برای هر روز حدود ۷۵ یورو کنار بزارید، اگر اهل ولخرجی نیستید البته.
    ۳- ۱۰۰۰۰ یورو (حداکثر) میتونید وارد کشورهای اروپایی کنید.

  13. بهار

    با سلام و وقت بخیر
    من برای یک همایش میخوام به شهر Trieste برم.اما خوب هواپیمای مستقیم وجود نداره.ممنون میشم در اینمورد راهنماییم کنید.
    …………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. برید ورونا و یا لوبلیانا و از اونجا با ترن یا اتوبوس برید به تری استه.

  14. زهره

    سلام
    در این چند سال با کمک نوشته های ارزنده شما تونستم سفرهای خوب و پرباری به فرانسه و ایتالیا داشته باشم، راهنماییهای شما فوق العاده راهگشا بودند، خواستم صمیمانه ازتون تشکر کنم، ضمنا با اینکه زیاد مسافرت میرم ولی واقعا به شما غبطه می خورم، موفق باشید
    ……………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. سپاس از محبتی که دارید. البته این که نسبت به سفرهای همدیگه افسوس بخوریم، طبیعیه.

  15. احسان

    سلام
    من دو تا از دوستام در حال تحصیل در ایتالیا هستند بنابر این مکان دارم اونجا
    دنبال یه شیوه برای سفر ارزون هستم مثلا دریایی یا زمینی یا حتی هوایی شما چی پیشنهاد میدید؟؟ممکنه باحدود ۱ملیون هزینه رفت و برگشت را داد؟؟
    با توجه به اینکه دوستام اونجان میتونند دعوت نامه بفرستند؟؟خودشون ویزای تحصیلی دارند
    ممنون از کمکتون
    …………………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. برای گرفتن ویزا و دعوتنامه نمیدونم چه جوری میشه. برای سفر زمینی امکانش هست. اول باید برید ترکیه، از اونجا برید یونان و از اونجا با کشتی برید به ایتالیا. برای هزینه هیچ حضور ذهنی الان ندارم. موفق باشی.

  16. سمانه

    سلام، من و همسرم میخوایم شهریور ٩۵ بریم ایتالیا، میخوایم خودمون اقدام کنیم گردش مالی و خونه و موجودی حدود ١٠٠ تومن هم داریم ، همسرم کارمند رسمی هست و من خانه دار، همیرم ناحالا سفر خارجی نداشته ولی من ٢ بار داشتم که غیر شینگن بوده ، بنظرتون چقدر شانس داریم، اون فصل پر مسافر هست،؟ برامون فرقی نمیکنه چه فصلی باشه مهم اینه شانس ویزا زیاد باشه. ممنون میشم کمککون کنید،
    در ضمن از اطلاعات سایتتون خیلی ممنون.
    …………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. به نظرم بتونید ویزا بگیرید. امیدوارم موفق بشید.

  17. احسان

    بازم سلام
    من میخوام در خواست ویزا بدم تا الانم این کارو نکردم و کلا پاسپورتم سفید هست به نظرتون خودم می تونم کارا هاشو انجام بدم یا از این افرادی که پول میگرن برای تعیین وقت و ارایه مدارک استفاده کنم
    …………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. بستگی داره بخواهید برای کجا ویزا بگیرید.

  18. حسین

    سلام من و همسرم قصد سفر به ایتالیا را داریم وقصد داریم از میلان به رم و بعد به جزیره مالتا بریم میشه لطف کنید بهترین و مناسب ترین وسیله نقلیه زمینی رو به ما معرفی کنید که بتونیم هزینه رو به حداقل برسونیم.
    …………………………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. از رم به میلان که با ترن برید. از میلان به جزیره که نمیشه زمینی رفت احتمالا. به هر حال، بهترین وسیله زمینی در اروپا ترن و اتوبوس است.
    موفق باشید.

  19. بهار

    سلام من برای میلان بلیط گرفتم و از آنجا میخواهم به شهر اشتوتگارت آلمان بروم بهترین مسیر برای گرفتن قطار چیست؟
    …………………………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. لطفا از تو سایت ریل اروپا ببینید.

  20. صدیقه

    من در خرداد ماه میخوام برم ایتالیا ایا شما میتونید کمکی جهت اقامت و تهیه ی بلیط های داخلی بکنید وممنون میشم اگه راهنمایی کنید که باتوجه به هزینه ها سفر با تور بهتر است یا شخصی ممنونم
    …………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. من فقط راهنمای تور هستم. لطفا به سایت زورق zoraq.com مراجعه کنید. سفر به تنهایی یا با تور هر کدام معایب و خوبی های خودشون رو دارن. شما باید بدونید که دنبال چه نوع سفری هستید. موفق باشید.

  21. اریا

    با سلام من قصد مسافرت به یک کشور اروپایی را دارم (ایتالیا ، سوییس ، فرانسه زیاد فرق نمیکنه) میخاستم ببینم اگه از بندر استانبول بخام بصورت زمینی-دریایی برم ایا امکانش هست؟ و ایا شما اژانس مسافرتی سراغ دارین که یتونه در وگرفتن ویزا و تهیه بلیط و هتل و برنامه ریزی سفر کمک کنه؟
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. برای رفتن به اروپا به صورت زمینی از استانبول باید برید به یونان و از اونجا به ایتالیا. مورد دوم رو از آژانس هایی که تور اروپا دارن بپرسید لطفا.

  22. من و برادرم

    سلام خسته نباشین من و برادرم انیماتور هستیم آیا در ایتالیا امان پیشرفت و کار هنری وجود دارد لطفا راهنمایی بفرمایید با تشکر
    …………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. من فقط راهنما هستم و در این امور تبحر ندارم.

  23. عماد سلیمی

    سلام
    ضمن خسته نباشید بنده در خرداد ماه قصد مسافرت یک هفته ای به ایتالیا دارم ابتدا ۲ روز رم،۲ روز پیزا و فلورانس ۲ روز ونیز یک روز میلان و تمام مسیر ها هم با قطار یو ریل انجام بشه
    و پرواز برگشت هم از میلان بنظر شما چطوره؟
    ………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. خوبه.

  24. فاطمه

    سلام.
    ممنون از اطلاعات خوبتون. من به همراه همسر و پسر دو سالم قصد سفر به رم و فلورانس رو داریم و بلیطمون روهم تهیه کردیم. هفته آخر تیر اونجا خواهیم بود. ولی الان که دیدم شما نوشتید اون زمان بسیار گرمه خیلی نگران شدم.
    به نظرتون با بچه خیلی تاریخ بدیه؟ دمای هوا حدودا چقدره اون زمان؟ خیلی اذیت کنندست؟
    ………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. به هر حال، احتمالا هوا گرمه. لطفا به سایت های هواشناسی رجوع کنید.

  25. باران

    سلام و احترام

    ممنون از اطلاعات خوبتون. من به همراه همسرم اواخر ماه می به مدت ۱۲ روز عازم اول ایتالیا و بعد فرانسه هستیم میشه اگه اطلاعاتی در زمینه سیم کارت و اینترنت دارین راهنمایی کنید. اینکه اونجا چه نوع سیم کارتی بخریم که مقرون به صرفه باشه و از اینترنتش مواقعی که بیرون از هتل هستیم استفاده کنیم؟ ممنون از وقتی که میذارید
    …………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. فکر کنم از سیم کارت TIM کنید خیلی خوبه.

  26. نیکتا

    سلام وقت بخیر من تو اواخر تیر از طریق تور میخوام برم فرانسه ولی شرایط من خاص هست و اون اینکه من با عصا راه میرم ایا تو مسافرت مشکلی پیش نمیاد. برخورد اروپائی ها با افرادی مثل من مثل ایران هست که بعضی وقتا تا دو کیلومتری نگاه ترحم امیز دارند یا بهتره البته شاید با این موضوع خیلی برخورد نکرده و یا شاید براتون مهم نباشه ولی ممنون میشم جواب بدین ممنون نیکتا هستم از شیراز
    ………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. با تور برید سفر و امیدوارم خوش بگذره. نگران بقیه مسائلی که مطرح کردید نباشید لطفا.

  27. حميد

    سلام
    ممنون از اطلاعات عالی تون
    میخواستم از رم برم پیزا و بعد ونیز و بعد میلان آیا اتوبوس بین شهری در شب میان این شهرها وجود دارد که من شب راه بیافتم و صبح برسم و وقت گرفتن هتل تو هر شهری را داشته باشم؟
    ………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. راستش نمی دونم. ولی احتمالا باشه. راه حل دیگه استفاده از ترن هست.

  28. amir

    سلام
    ممنون بابت اطلاعات خوبتون،من اول تیرماه دارم میرم اینالیا،ولی بیشتر از ١روز نمیخوام بمونم،و اگر بشه مستقیم میخوام برم فرانسه،میخواستم بپرسم چطوری میتونم از میلان به پاریس برم،میتونم از ایران بیلیت هواپیما یا ترن رو رزرو کنم؟و اگر امکانش هست هزینه بیلیت هواپیما و ترن رو از میلان به پاریس بگین،اگر به ایمیلم جواب بدین ممنون میشم
    ………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. میتونید از شرکت شیرین سفر در ایران بلیط ترن رو رزرو کنید و بگیرید. هزینه ها رو نمی دونم. موفق باشید.

  29. مهتاب

    سلام خسته نباشید من و همسرم میخوایم بریم سفر با تور ایتالیا فرانسه ولی تو شرایطش نوشته باید حتما سند مالکیت داشته باشیم و تو حسابمون حدقل ۴۰ ملیون پول باشه همچین چیزی درسته؟ ینی راه دیگه ای وجود نداره؟؟؟
    …………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. شاید بتونید مستقیم با خود سفارت ها در ارتباط باشید.

  30. سمانه

    سلام من برای ویزای فرانسه اقدام کردم ، اما میخوام بیشتر ایتالیا باشم، از میلان شروع کنم و به رم ختم کنم در کمترین زمان چندتا شهرشو ببینم فقط هم جاهای خیلی معروفشو ، مثلا شهر پیزا برج پیزا،
    بنظرتون چند ررز وقت میبره ؟
    راههای بینشون با قطار چطوریه؟
    اگه امکان داره راهنماییم کنید
    ………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. راه های اروپا با ترن خوبه. برای دیدار: میلان ۲ شب، ونیز ۱ شب، پیزا گشت نیمروزه، فلورانس ۲ شب، رم ۳ شب

  31. مریم

    سلام
    من یه تور ۵ روزه رم دارم میرم
    پیشنهاد خاصی برای گذراندن این ۵ روز دارید؟
    و اینکه رم دریا هم دارد؟
    ………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. خود رم به شما میگه چه بکنید. دریا از رم فاصله داره.

  32. مهرداد

    با درود و احترام؛ ۱۵ شهریور تا آخر شهریور زمان مناسب (از نظر هوا و ترافیک مسافر) برای ایتالیا با خانواده است؟ آیا پیشنهاد میکنید زمان کمتری در ایتالیا باشیم و چند روز آن را به یکی از کشورهای مجاور (به کشور یشنهادی شما) برویم یا کل مدت در ایتالیا باشیم؟
    با سپاس
    ………………………………………………………………………………………………….
    سلام. اینکه همه روزها رو در یک کشور بمونید یا به کشورهای دیگه برید به سلیقه سفر شما بستگی داره. به نظر من تو همون ایتالیا بمونید و شهرهای رم و فلورانس و ونیز و میلان رو ببینید. اون زمان هم، زمان خوبیه.

  33. کامران

    سلام
    من قصد سفر به رم را دارم و بعد از ایتالیا به کشور های دیگه ، میخواستم بدونم کجا میتونم چمدان و وسایلم رو بزارم تا بتونم از شهر رم بازدید کنم؟
    و اینکه فقط جهت گشت و گذار معمولیه ۱۲ساعته و بازدید از جاهای دیدنیه رم حدودا چقدر هزینه لازمه
    ممنون از سایت خوبتون
    ……………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. معمولا تو فرودگاه و ایستگاه ترن می تونید چمدون رو به امنات بزارید. می تونید رم رو پیاده یا با مترو بگردید. و می تونید از مکان هایی دیدن کنید که نیازی به پرداخت پول نداره (مثل کلیسای سن پیتر، بقیه کلیساها، میدان ها و قدم زدن در شهر). بنابراین میتونید بدون هزینه رو رو بگردید.

  34. هستي

    سلام خسته نباشید
    من میخوام ٧ روز برم ایتالیا و میخوام که ٢ تا شهر رو ببینم
    رم و میلان.سوالم اینه که برای دیدم رم ۴ روز کافیه؟اگه کافی نیست ٧ روز رو رم بمونم؟ و اینکه هنلی که نهایت شبی ١٠٠ یورو باشه و دسترسیش خوب باشه چی بهم پیشنهاد میکنید.ممنونم
    ………………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. برای هتل به سایت های booking.com و TripAdvisor مراجعه کنید. برنامه ۷ روز برای دو شهر خوبه.

  35. زیبا

    خیلی خیلی از مطلب پر از جزییات تون لذت بردم استاد. انگار از بیرون و نگاه سوم شخص همه اون مکان ها حضور داشتم.
    ………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. زنده باشید.

  36. الی

    سلام
    سوالی دارم. آیا یک شب اقامت برای فلورانس کافی است؟ تور من شامل ۳ شب رم، دو شب ونیز و یک شب فلورانس است. نگرانم برای فلورانس کم باشد. خواستم نظر شما را جویا شوم. ممنون
    ………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. خیلی تورها یا به فلورانس نمیرن یا اگر میرن فقط یک شب اقامت دارن. فلورانس خیلی جای کار داره و یک شب براش کمه.

  37. لیلا

    سلام
    آرش خیلی عالی بود چه اطلاعاتی در خصوص مواد غذایی نوشته بودی.

    می دونستی یکی از خوبهای روزگاری

    سپاس از تو و زورق
    ………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. اردتمندم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *