Made In china

برای فهم درست و شناخت عالی، در هر سفر و به هر مقصد، از منطقه و ساختارهای Made In china عبور کنید.

منظورم این است برای درک عمیق مکانی که به آن سفر می‌کنید از منظقه رنگارنگ و گردشگر گول‌زن “زلم زیمبو” عبور کنید. حتی به عکس و سلفی گرفتن‌های پی در پی برآمده از خودشیفتگی محض دل نبندید. قول می‌دهم پس این پرده‌های فریبنده بی‌هویت، روشنایی فرهنگ مقصدی که در آن هستید هویدا شود.

پی‌نوشت: Made In china عبارتی است که من از آن برای بخش سطحی و غیر اصیل فضاهای گردشگری استفاده می‌کنم و لزوما به وسایل ساخت چین نمی‌پردازد، بلکه در کل از سلیقه فرودست سخن می‌گوید.

دیدگاه‌ها

  1. رسول ايرانشناس

    سلام و عرض ادب
    این اصلاح جالب و پرمعنی بیشتر حاصل تجربیات برون مرزی شماست یا درون مرزی هم این موضوع تجربه شده ؟
    به نظرم میرسه اگر در صورت امکان نمونه ای رو هم معرفی کنی ، به فهم بهتر و بیشتر مطلب کمک می کنه .
    ………………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. فرقی نداره برای سفر برون مرزی و درون مرزی. نمونه همه جا هست. نمیشه توضیح بیشتر داد، باید درک کرد.

  2. المیرا

    راستش منم اصلا علاقه ای به اتلاف وقت تو پاساژها وفروشگاهها ومراکز خرید یه سری جنس بی ارزش ندارم وبه نظرم اتلاف وقت وپوله در مسافرت…..اما به بازارهای سنتی وخرده ریز فروشی های بومی که حالت سوغات یادگاری از منطقه داره خوشم میاد یا تجربه یه سری کارهای بومی منطقه که امکان تجربه اش در مکان دیگه ای نیست مثل گذاشتن حنا بردست …یا پاها را در استخر ماهی فرو کردن یا ماساژتایلندی و…البته منم حقیقتا عاشق عکس ام به خصوص برام مهمه توعکس خودم حضور داشته باشم وصرفا اکه حس اون صحنه ایجاب کنه به صورت تنها می گیرم ….

    ولی یه حسه می خوام بذونم شما هم داری؟؟؟

    ماندگارترین تصاویر وخاطرات اونهایی هستن که در چارچوب محدود عکس نیستن وکل اتمسفرو فضا در ذهن تصویرشده…..د.ربین تا حدودی ثبت می کنه برای اینکه بعدها فراموش نشه یا دیدن افراد دیگه..اما اون بخش که مغز عکس میگیره بسیار قویتره
    ………………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. عکس گرفتن بد نیست، من از عکاسی بی هدف به جای خوب دیدن اطراف دارم حرف میزنم.

  3. مهدیس

    سلام. عبارت made in china جالب بود. ولی خود متن برام مفهوم نیست. با خودش در تناقضه انگار! “درک عمیق و شناخت عالی” آن هم از طریق واکاوی ” بخش سطحی و غیر اصیل گردشگری”؟ می فهمم که می شه به درک درستی از بخشی از فرهنگ جاری در جامعه که البته تنها در این مکان‌ها یافت نمی شه پی برد ولی این با شناخت عالی مقصد خیلی فرق داره. ضمن آنکه گمان می کنم فرهنگ جاری در این بخش‌های غیر اصیل در اغلب مناطق شبیه به یکدیگره. در واقع در این بخش فارغ از تفاوت‌های جزیی آدم‌ها اغلب شبیه هم هستند.
    می‌دونم وقت ندارید ولی کاش بیشتر توضیح می‌دادید.
    ………………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. مهدیس فکر کنم درست منظورم رو متوجه نشدی. من اصلا نگفتم باید بخش سطحی رو واکاوی کرد، گفتم باید ازش عبور کرد، ازش گذشت.

  4. انجمن نادانان جوان

    به نظر من اصلا جالب نیست که اسم یک تمدن رو اینجوری به کارببرید
    به خصوص شما استااااااااااد .
    در ذهن من چینی ها مردمی فوق العاده صلح جو هستند که در همه ی ادوار
    سربازان جنگی پایین ترین موقعیت اجتماعی (قاعده ی هرم ) رو اشغال میکردن
    در حالیکه در کشورما این موقعیت جایگاه کارگران ، بعضی دوره ها پیش خدمتها و …. بود و هست .
    این نگاه به همون اندازه تفریطی که نگاه بقیه به کشورمون به عنوان ایران جنگ طلب افراطی .
    اجازه بدید مخالف باشم با ایده تون .
    …………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام.

  5. انجمن نادانان جوان

    نمیدونم چرا جدیدا کامنتهام تو سایتتون نصفه فرستاده میشه
    به هر حال ..گ
    اما اصل مطلبی که گفتین کاملا عقلانی ، و غیرقابل انکار .
    اون کاور بدون مکث رنگارنگ اگر کنار بره چشم نوازی های
    غافلگیر کننده ای که باعث به وجود اومدن خیلی چیزها میشه
    پدیدار میشه .
    اما با اینکه من مسئول پاسخگوئی نیستم ولی باید به اون دوستمون باید بگم
    جنس چینی اونی نیس که تو بازار ایران ، ی بار گوگل کن متوجه میشی .
    …………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام.

  6. رها

    سلام ، گل گفتید.
    ………………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. سپاس.

  7. بدون نام ثبت بشه

    سلام جناب نور آقایی
    مایل نیستم این نوشته با نام و ایمیل ثبت بشه.
    چندین ماه پیش این رو براتون نوشتم اما هر بار در ارسالش تردید کردم
    اما
    امروز . . .
    سلام جناب نورآقایی
    امیدوارم سلامت باشید
    سال توپی رو براتون آرزو میکنم.
    عرضم به خدمتتون که امروز ۴ شنبه ۱۹ فرودین هستش و من (ما) دوشنبه ۱۷ فروردین از دومین سفر اروپاییمون برگشتیم.
    به چندین و چند دلیل از شروع پروسه سفر که در خلال جستجوهام با سایت شما اشنا شدم تصمیم داشتم باهاتون مکاتبه کنم.
    الان که مینویسم مهمترین اش اینه که بسیاری اطلاعات خوب و احساس لذت بخش رو از همینجا گرفتم و از اونجاییکه به نوعی مرجع بسیار خوبی تدارک دیده اید لازم هستش که تجربیاتی که فکر میکنم میتونن کاربردی باشن رو با شما در میون بگذارم.
    ساختار مناسب و یک پارچه ای برای ارایه ندارم و فکر کردم شاید بهتره در هر بخش مرتبط و در قسمت نظرات بنویسمشون منتها از طرف دیگه با توجه به نوع سفری که داشتیم خیلی گسسته خواهد شد.
    به این نتیجه رسیدم که به تدریج در همین بخش نکته ها بازگو کنم. شاید هم شما نظر دیگه ای داشته باشید که به یک پارچه بودن موارد کمک کنه.
    سفر من در هر دو تجربه از طریق دعوتنامه دیدار اقوام و دوستان انجام شده که به سبب حضور یکی از اقوام در پاریس هستش.
    .
    .
    .
    میبایست تجربیات خودم رو در اختیارتون قرار بدم. سفر اخیر ما ۳ مقصد داشت پاریس – بارسلون – پراگ – دوباره پاریس !!! تمام سفرها هوایی انجام شده و بسیار هم به صرفه بوده طوریکه مجموع بلیطهای پاریس بارسلون ، بارسلون پراگ ، پراگ پاریس روی هم شده ۶۲۵ یورو !!! رمز اینکار جستجوی دقیق SkyScanner و سبک سفر کردن بوده طوری که ما به جز ۲ کوله فقط یک چمدان داشتیم.
    نکات کلی
    – مطالعه دقیق WikiTravel هر شهر کمک بسیار بزرگی به شما خواهد کرد هم برای رفت و آمد ها و هم آشنایی با بسیاری نکات مهم.
    – جستجوی دقیق Booking.com و مطالعه نظرات از منابع مختلف دیگر مثل TripAdvisor رو من هم تاکید زیادی روش دارم.
    – قبل از سفر در خصوص مقصدتون مطالعه کنید که بدونید کجاها رو علاقه مند هستید که بازدید کنید و چه برنامه هایی میخواهید داشته باشید.
    – یادگیری دقیق نحوه کار کردن با GPS و نقشه گوگل ، اپلیکیشن مربوطه و مسیر یابی های اون بسیار مفیده
    – یکی از استراتژیهای کشف شهرها خرید بلیط اتوبوس یا ون های Hop on-Hop Off‌ هستش که در مسیرهای مختلف شما رو میگردونن و به نسبت چیزهایی که میدونید یا میبنید میتونید شروع به گشت و گزار تو مناطق مخلف بکنید که شاید برای شما ایده خوبی باشه.

    نکات پاریس
    – گرفتن هتل خارج از هسته اصلی پاریس به شدت رو کیفیت محله اقامت و قیمت نهایی تاثیرگذار هستش و صرف اینکه به مترو نزدیک باشه کفایت میکنه و مشکلی نخواهید داشت.
    – استاندارد سایز اتاق هتل‌ها در پاریس کوچک هستش و توقع فضای بزرگ با قیمت پایین رو نباید داشته باشید
    – اتوبوس RoissyBus از پشت اپرای گارنیه که ایستگاه مترو هم در ۱۰۰ متریش هست شما رو با نفری ۹ تا ۱۱ یورو مستقیم به هر دو ترمینال فرودگاه شارل دوگل میبره و برمیگردونه !!! ۹ و خورده ای یورو اگر از دستگاه و یا باجه پیشاپیش بلیط تهیه کنید و ۱۱ یورو اگر از خود راننده بگیرید. ضمن اینکه بعضی از اتوبوسها Wi-Fi رایگان هم دارند !!! این گرون ترین هزینه رفت و آمد من به فرودگاه در این سفر بوده. مشابه همین اتوبوس برای فرودگاه اورلی هم وجود داره.
    – در صورتیکه زبان انگلیسی رو مسلط هستید دریچه ایجاد ارتباط با فرانسویها دونستن چند کلمه ابتدای هر مکالمه به فرانسه + رعایت ادب عمومی‌ خودمون هستش یعنی سلام علیک فرانسوی + اینکه شما انگلیسی هم صحبت میکنید تقریباً همه رو به پاسخ دادن و کمک به شما ترغیب میکنه ، البته خداوند یه لطف هم به ما داشته و قیافه هامون زیاد شرقی نیست.
    – مترو پاریس بسیار خوب و کاربردی هستش و تقریباً میتونم بگم تمام نیاز تردد شما رو برآورده میکنه
    – نکته بسیار مهم : به مسیرهای قطارهای R R توجه داشته باشید که پیچیدگی خاص خودشون رو دارن ضمن اینکه مسیر یاب گوگل اونها رو در محاسبات خودش نمیاره و البته بیشترین کاربردش فقط برای مسیرهای خارج از پاریس مثل دیزنی لند و الیزه هستش.
    – برای دستشویی رفتن میتونید از رستوران های زنجیره ای بزرگ ، هتل های بزرگ و دستشویی های اتوماتیک که بعضی جاها دیده میشن استفاده کنید (عکس و نحوه کار دستشویی رو بعداً ارسال خواهم کرد)
    – یکی از بزرگترین لذتهای من در سفر قدم زدن در خیابانهای شهرها و کشف اونها هستش که شاید برای همه جذاب نباشه اما دیدنیهایی رو توش تجربه میکنید که شاید هیچ کس دیگه به جز ساکنین اونجا تجربه نکرده باشن پس اگر توان جسمی لازم رو دارید این شانس رو حتماً به خودتون بدید (مثلاً محله سن ژرمن تا دلتون بخواد چیز میز برای کشف شدن داره . . . و از اصیل ترین و با کلاس ترین محلات پاریس هم هست)
    – با گسترش Wi-Fi های خصوصی تقریباً همه جا در طول روز بالاخره میتونید یه اتصال رایگان موقت برای مسیر یابی و پیغام رسانی کوتاه پیدا کنید.
    – ایده به همراه بردن کنسرو و خوراکی رو اصلاً توصیه نمیکنم ! چون تو سوپرمارکت های پاریس با قیمت مشابه و کمتر میتونید انواع بسیار بهتر از چیزی که از اینجا میتونید ببرید رو به سادگی پیدا کنید ، همونطور که گفته شده کیسه و ساک برای حمل داشته باشید و الا باید اون رو هم بخرید تو پاریس !!! ضمن اینکه به جای کارفور من ۲ جای دیگه رو پیشنهاد میدم که تنوع مشابه و قیمتهای بسیار بهتر از کارفور دارن !!! همونجوری زجیره ای هم هستن یکیش علامتش یه توت فرنگی هستش Franprixو اونیکی هم MonoPrix و با فونت ساده قرمز بزرگ نوشته میشه (تو همه هم همیشه قفسه های Off و Discount خورده وجود داره که کار راه بنداز و ارزان کننده هستند) .ضمن اینکه بسیاری فروشگاهای محلات هم غذای آماده دارن که به صورت کیلویی میفروشن و قطعاً اینها میتونه گزینه متفاوت و بهتر و ارزونتری نسبت به مک دونالد و KFC و اینجور گزینه ها باشه. ضمناً فرانسویها به چیزهایی که مال خودشونه بیشتر اهمیت میدن و اونها همیشه ارزونتر و بسیاری اوقات بهتر هم هستن مثلاً معادل فرانسوی مک دونالد Quick هستش که پیشنهاد میکنم امتحان کنید چون مک دونالد و برگر کینگ و اینها رو همه جا میبیند و همیشه هست ! اگر فقط مایل به صرف غذایی هستید که تابلو حلال داشته باشه هم پاریس شهر شماست و با قیمتهای بسیار خوب میتونید در جاهای مختلف شهر به نتیجه مناسب برسید و معمولاً قیمتهای ارزون و اندازه های به نسبت خوبی دارن.
    – تجربه سینما و دیدن فیلمهای جدید روی پرده هم ایده خوبیه که میتونید سراغش برید و سینما رفتن با کیفیت فراوان رو تجربه کنید که حدود ۱۰ یورو بلیط خواهد که بود و متاسفانه صندلیها شماره نداره و باید بدو بدو و زود برید که جای خوب بنشینید !
    – به سیستمهای مختلف تلکه کردن که در WikiTravel‌ نوشته شده توجه داشته باشید یک تجربه متفاوت ما این بود که خانمی که دید ما با نقشه و موبایل و جر و بحث مشغول هستیم به سمتمون اومد و گفت این انگشتر رو زیر پاتون پیدا کردم و اصرار داشت که طلا هم هست و روز شانس شماست و توقع پول داشت !!! جاهای دیگر هم دوستان اشاره کردن که شما هر کاری هم بکنید باز توریست بودنتون دیده خواهد شد و طعمه خوبی هستید لذا این دیده شدن رو تشدید نکنید.
    نکات بارسلون
    – اتوبوس AeroBus با کمتر از نفری ۶ یورو شما رو از فرودگاه به داخل شهر میبره و چندین ایستگاه در نقاط مختلف شهر داره که میتونه براتون راهگشا باشه ،‌ دقت داشته باشید که ایستگاه ها در رفت و برگشت متفاوت هستند اما فکر میکنم بتونید مثل من برای رفت و برگشت ازش استفاده کنید ، ضمن اینکه قیمت تاکسی هم حداکثر چیزی در حدود ۳۵ یورو خواهد بود.
    – معماری شهر بسیار جالب و خوب و سر راسته و خیابانهای عریض متعددی وجود دارند و تنها خیابانی که باید قدم بزنید رامبلا نیست ! اگرچه که البته رامبلا ماجراهای خودش رو داره و گشت و گزار در خیابانهای فرعی اش نزدیک به بندر رو در طول روز بسیار پیشنهاد میکنم ، خصوصاً اگر آخر هفته به اونجا رفته باشید با جو اصلی بهتر و بیشتر آشنا میشید و خلاصه فرعیهای هر دو سمت رامبلا بین میدون کاتالونیا تا بندر جاییست که باید توش گم بشید.
    – محوطه اطراف برج آگبار رو سر بزنید ! شاید شما هم مثل ما با یک فستیوال خیابانی مواجه شدید و لذت بردید خصوصاً آخر هفته ها
    – پارک گوئل در آخر هفته ها جاییه که هنر خیابانی رو به بهترین شکل تجربه خواهید کرد ، از نوازنده های چیره دستی که با صدای سازهاشون روح رو از بدنتون جدا میکنند تا تماشای رایگان رقص فلامنکو ! شنیدن صدای اون ساز خاص و فضای پارک و احساس سبک شدنی رو که اونجا داشتم رو نمیتونم براتون وصف کنم . . . روحم داشت از دهنم میومد بیرون واقعاً اون سبک شدن موقع مرگ رو که میگن رو من تجربه کردم !!! و بعدش اجرای ۲ نفره دو جوون هنرمند که با ویولون و چلو الکترونیکشون + صداهای ضبط شده و ابزارهای متصل به پاهاشون قطعاتی رو براتون مینواختن که از حس آرامش کلاً وا برید !!! برنامه های شلوغ پلوغ تر در این سبک رو در پارک سیتادل میبنید که رقصهای موزیکال گروهی و اسکیت و تبلهای آفریقایی و اینجور چیزها رو شامل میشه. ضمن اینکه ایده تور دوچرخه سواری گروهی در شهر هم شاید برای شما گزینه مطلوبی باشه.
    – آماده پرداخت ورودی نفری ۲۰ یورویی برای دیدن آثار معماری گائودی باشید ، درسته بسیار زیبا و ارزشمند هستند اما تاسف رو اونجا میخورید که بدونید قدمت چندانی ندارند و اینطور باهاشون برخورد میشه و تبدیل به جاذبه جهانی شدن.
    برای خرید سوغاتی عجله نکنید ، هر چه از خود آثار فاصله داشته باشید قیمتها بهتر خواهد شد البته شاید هم مثل ما بهترین قیمت برای چیزی که در نظر دارید رو دم درب خود عبادتگاه ساگرادا تو بساط یک دست فروش پیدا کنید !!!
    – میوه رو حتماً در این شهر و در بازارچه ها و فروشگاههای محلات امتحان کنید و ویتامین رسانی بدنتون رو انجام بدید ، آنتی اکسیدانها با سرعت اعجاب آوری خستگی رو از پاهای شما خواهند گرفت خصوصاً اگر مثل ما از هیچ وسیله نقلیه ای برای تردد هاتون استفاده نکنید و شهر رو قدم بزنید.
    – ما در محله Eixample اقامت داشتیم که قدری مدرن هستش و به همه مکانها هم به نوعی نزدیکه و یه جورایی مرکزیت داره و همه چیز هم توش به راحتی دم دستتون هست ،‌ همه چیز ! ضمن اینکه طبق مطالعات من یکی از بهترین گزینه های اقامت در بارسلون اجاره سوییت و آپارتمان هستش که ما هم چنین کرده بودیم و به جز امکانات پخت و پز و فضای بزرگ و راحت ، ماشین لباسشویی هم داشتیم که لازمه یک سفر سبک داشتن امکانات شستشو هستش و البته در تمامی شهرهای اروپایی میتونید مغازه هایی که فقط ماشین لباسشویی سلف سرویس دارند رو پیدا کنید.
    – اگر غذاهای دریایی رو دوست دارید بارسلون شهر شماست ! تاپاس ها و پائلاها به انتظارتون هستند. اگر هم شکمو هستید و هزنیه های یورویی جوابگو نبودن تو بارسلون بوفه آزاد با کیفیتی هست که میتونید تا سر حد انفجار سیر بشید !!! کافیه دور عبادتگاه ساگرادا بچرخید و تابلو سبز Lactuca رو ببینید (کنار مک و یه جورایی بین مک و KFC) ، اونجاست که با ۱۲ یورو یک بوفه آزاد تکمیل به انتظار شماست از هر گونه مواد سالاد و سالادهای آماده با افزودنیهای لازم گرفته تا پائلا و مرغ و پیتزا و پاستای عالی و نهایتاً قهوه و دسر و بستنی و میوه !!! یک نمونه دیگه اش هم به چشمم خورد اما یادم نیست کجا بود ، اما چون سبک معماری و ای بسا فرهنگشون به آمریکا نزدیکه و یه پا کاشف آمریکا هستند اصلاً باید چنین سیستمهای خوراکی رو باز هم بشه اونجا پیدا کرد. سوپرمارکتهای کوچک و متوسط سطح شهر دست پاکستانیهاست میوه فروشیهای سطح شهر رو هم اکثراً چینیها در اختیار دارند! اگر مثل ما امکان پخت و پز داشته باشید با حدود ۲.۵ یورو میتونید یه پیتزای بزرگ نیمه آماده عالی بگیرید که با تابه در دار یا اجاق مایکرو ویو ۲ سوته یه وعده غذای توپ رو خواهید داشت البته با همین قیمت میتونید بازهم به سبک آمریکایی یه برش بزرگ پیتزا تو سطح خیابونها هم پیدا کنید.
    – اگر خرید برنامه ریزی شده هم داشته باید قیمتهای بسیار خوب و شرایط مناسبی تو بارسلون تجربه خواهید کرد. اگرهم به فصل تخفیفات بخورید هم که دیگه تکلیفتون روشنه و بیچاره میشید !!! چون چیزی که تو این سفر همه جا به چشممان اومد این بود که قیمتها در شرایط عادی چندان فرقی با کشور خودمون ندارن اما کیفیت و تنوع تفاوت معنا داری داره که عامل بیچارگی شما خواهد بود مضاف بر اینکه بر خلاف فرهنگ فاجعه بار فروشنده های ما اونجا شمای خریدار هستید که حکمرانی میکنید و آزاد و رها هستید.
    نکات پراگ
    اینجا دیگه داستان به طور کلی متفاوت هست ! شما تو فرهنگ قدمت دار تری وارد شده اید که بالتبع گستردگی بیشتری هم داره خصوصاً که در قرون اخیر هم اتفاقات زیادی رو پشت سر گذاشته از حمله های کشورگشایانه فرانسویها و آلمانها گرفته تا استیلای کمونیسم !
    دیگه برای کشف و تجربه کردن اونقدر کار دارید که لازم باشه انرژی مضاعف باطریهای ذخیرتون رو به کار بگیرید ! اما نگران نباشید اینجا پول خودشون که کرون چک باشه رو دارند که تقریباً هر ۲۷ واحدش معادل یک یورو بود و درنتیجه پول تو جیب شما قدرت بیشتری براتون داره.
    به لحاظ اینکه پول اروپایی اینجا کارایی نداره بد نیست به طریقی از قبل قدری کرون چک تهیه کنید و گرنه که باید با نرخ غیر منصفانه فرودگاه و هتل کنار بیاید ، من از قبل قدری کرون چک تهیه کرده بودم که بتونم به هتل و مرکز شهر برسم اگر نتونستید تلاش کنید حداقل یورو رو در فرودگاه تبدیل کنید و اصل کار رو در مرکز شهر انجام بدید.
    برای رفتن به شهر اتوبوسی از روبروی هر دو ترمینال فرودگاه وجود داره که شما رو تا ورودی مترو میبره که البته مسیرش از اواسط آپریل ۲۰۱۵ تغییر کرده و راهی که من رفتم دیگه معتبر نیست و باید WikiTravel‌ رو مطالعه کنید اما قطعاً شرایط بهبود پیدا کرده و میشه مطمئن بود که بدتر نشده ،‌ جهت اطلاع من با حدود ۴ – ۵ یورو به هتل رسیدم !!! که شامل دو بلیط یکپارچه اتوبوس – مترو بود و یک بلیط نیم بها برای یک چمدان همراهمان که البته در برگشت که بلیطها رو از دستگاه تهیه کردم بلیطی برای چمدان هم تهیه نکردم بلیط ۳۷ کرون بود و بلیط چمدان ۱۶ کرون !!! این یعنی اینکه اگر هتل تون به مترو نزدیک باشه با کمتر از ۱۰۰ کرون هم حتماً به هتل میرسید.
    برای تبدیل پول صرافی به تعداد نا متنهایی در تمام ساعات در سطح بافت قدیم شهر دیده میشه و من فهمیدم که به شدت هم میشه باهاشون چونه زد !!! جزییات ماجرا به این ترتیب هستش که بسیاری ‌از اونها قیمت تبدیلشون با نرخ روی تابلو متفاوت هستش و باید طی صحبتی که باهاشون میکنید از نرخ نهایی مطلع بشید و در طی صحبتتون از ارقام کم یورو شروع کنید تا نهایتاً برای مقدار تبدیلی که میخواهید داشته باشید بهترین نرخ رو بهتون پیشنهاد بدن ، اما اینکه چه مقدار یورو تبدیل بکنید بستگی به خودتون داره حدود هزینه ها به این صورته که یک پرس غذا در رستوران های عادی از حدود ۱۲۰ تا ۱۵۰ کرون خواهد بود و ورودیها هم فکر کنم در همین حدود باشن لذا به نسبت تعداد روزهای ماندن و مقدار شکمو بودن و خرید احتمالی تنقلات در سوپرمارکتها به یک عدد نهایی بودجه لازمه برسید و وقتی در یک صرافی به نرخ مناسبی دست پیدا کردید همه پول مورد نیازتون رو یکباره تبدیل کنید و داستان رو تمومش کنید ، البته سناریو های دیگری هم هست و اون اینکه یه حدودی رو تبدیل کنید و ریسک یکبار دیگه وقت گذاشتن برای تبدیل رو تحمل کنید یا اینکه مقدار بالاتر از نیاز معمولتون تبدیل کنید و میزان باقیمانده رو در FreeShop فرودگاه در زمان بازگشت مستهلک کنید چون قمیتهای FreeShop و نرخ تبدیلش هم مناسب هستش. نهایتاًٌ کرون چک هیچ کجای دیگه به درد شما نخواهد خورد لذا چیزیشو باقی نگذارید ! به پیشنهادات خیابانی هم توجه نکنید چون به جز همه احتمالات ممکنه در بهترین حالت پول یک کشور دیگر رو بهتون بدن !!! کاری که اینجا هم دیدم کلاهبردارهای خارجی انجامش میدن. سر نبش خیابان کافکا از طرف میدانی که ساعت نجومی توش هست یه صرافی با قیمت خوب هست ، نزدیکای ایستگاه اصلی‌ قطار هم قیمتهای خوبی دیدم و در مجموع هرچه از مراکز توریستی و خرید و عبور و مرورعادی فاصله بگیرید قیمتهای تبدیل به نرخ واقعی نزدیک تر میشه و این هم به نوعی از محاسن قدم زدن در سطح شهر هستش.
    – قلعه بزرگ و فضای اطراف اون جاییست که حتماً باید برید تا قدری با دوره Bohemians‌ آشنا بشید و اگر مثل ما شانس داشته باشید راهنماهایی هستند که به صورت رایگان تور ۲ – ۲.۵ ساعته ای به دور قلعه دارند و فکر میکنم نقطه آغازینشون نزدیک محل پیاده و سوار شدن به همین ون ها باشه نهایتاً هم شما در صورت تمایل هر مبلغ دلخواهی رو بهشون میدید و یه جورایی هم فهمیدم که بازاریابی برای سایر خدمات مجموعشون هم هست (Good Prague Tours) . به جز زمانی که با راهنما و گروهتون میگذرونید اگر علاقه مند و با حوصله باشید حداقل ۲ ساعت دیگه هم خودتون زمان لازم دارید که حسابی اون منطقه رو درک کنید ! و هم مسیر شدن با راهنما به شما این شانس رو میده که اطلاعاتی بدست بیارید که فقط با مطالعه اساسی ممکنه بهشون دست پیدا بکنید مثلاً نقاطی در قلعه که برای انعکاس صوت طراحی شدن یا مسایل رییس جمهور که کاخ ریاست جمهوریش همونجاست چه جوریاس یا نورپردازی کلیسا درست پس از اتمام کمونیسم توسط گروه رولینگ استونز که از سمبل های کاپیتالیسم هستن تامین شده ! یا در جریان انقلاب آرامشون (Velvet Revolution) چه اتفاقاتی افتاده و تاریخ معاصرشون چه نکاتی داشته.
    تپه Petrin‌ هم جاییست که توضیحاتش رو جاهای دیگه میتونید پیدا کنید و یک Funicular به اون مقصد هم هست که با همون بلیط معمول مترو اتوبوس کار میکنه و البته ما ندیدیم تردد کنه اونجا به نسبت تازه سازه و به جز خود سازه شبیه به ایفل که دید به کل شهر از ارتفاع رو براتون فراهم میکنه فضای اطرافش هم جالبه و از مسیر رو به پایینش هم میتونید عکسهای خوبی با دورنمای شهر از ارتفاع داشته باشید.
    کل منطقه ۱ و دور و برش جاییست که حتماً باید توشون قدم بزنید و از هنری که همه جا پخش و پلاست بهره ببرید ممکنه ساختمان Dancing House چیزی باشه که بخواید حتی داخلش رو هم ببینید و هوس کنید تو کافه سقفش یه قهوه بخورید و شهر رو تماشا کنید یا بتونید مجمسه های کودک با صورت دیجیتال و اینجور هنرهای معاصر و مدرن رو هم پیداشون کنید !!! بعد از درک فضای پل چارلز عبور از پلهای دیگه و لذت بردن از نمای فوق العاده زیبای شهر کاریست که ما ازش سیر نمیشدیم واقعاً پراگ شهریست که باید توش گم بشید و بعداً با GPS‌ و نقشه خودتون رو پیدا کنید نگران هم نباشید فضای قدیمی و دیدنی شهر اونقدر بزرگ نیست که نتونید از پسش بر بیاید
    گولاش چک رو که حتماً و سایر غذاهای سنتی شون رو توصیه میکنم امتحانشون کنید ، سوپ های بسیار خوبی هم دارند و خلاصه شکم رو بدجور در این شهر میتونید بتازونید !!!
    اگر بیش از ۲ نفر هستید و جسارت ماجراجویی هم دارید تور شبونه منطقه ۱ و پل چارلز رو هم بهتون پیشنهاد میکنم البته میدونید که باید انتظار جوونهای محلی و اتفاقات غیر مترقبه رو هم داشته باشید منتها اگر از خیابانهای اصلی تردد کنید نشدنی نیست.
    در طول روز داخل کوچه های بن بست و زیر زمین ها که قبلاً روی سطح بوده اند رو از دست ندید ، خود ساکنین و اهالی پاتوق هاشون اونجاهاست منتها عمراً جرات کنید شبها برید سراغش !!!
    در پراگ بحث ناهار جدی تر هستش و حتی غذا فروشیهایی رو میبینید که فقط برای ناهار باز هستن و محلی ها سراغشون میرند که اگر امتحان نکنید چیز مهمی رو جا انداختید.
    …………………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. خیلی خیلی سپاسگزارم.

  8. Masi

    👍👍آفرین
    دقیقا همینه، بی تردید همینه
    اونم نه تنها در گردشگری و سفر
    میشه این بینش رو به خیلی چیزا تعمیم داد
    برای دریافت و درک عمیق از “تقریبا” هر پدیده ایی باید از مناطق زلم زیمبوش گذشت!

    یعنی شهد و شکر پاره ست نوشته هاتون !
    ………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. محبت دارید همیشه.

  9. لیلا

    سلام
    دقیقا آرش جان زدی به هدف.
    به نظر من Made in china‌ را ازش عبور کردیم خیلی، خیلی مردمانی سطحی نگر و تو خالی و ظاهر بین شده ایم هر چه به جلو می رویم بدتر می شویم.
    ……………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. با شما موافقم. این نوشته خیلی قدیمی شده و کار از کار گذشته.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *