گردشگران ایرانی را به مبلغان دیدار از ایران تبدیل کنیم

یکی از دغدغه‌های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و البته تمام کسانی که در زمینه صنعت گردشگری فعالیت می‌کنند، شناساندن ایران به عنوان کشور پذیرنده گردشگر است.

امروزه روش‌های متفاوت و متنوعی برای تبلیغات در زمینه جذب گردشگر وجود دارد، اما با توجه به آمار گردشگران ایرانی که به خارج از کشور سفر می‌کنند، شاید بد نباشد در این فکر باشیم که از هم‌وطنانمان بخواهیم علاوه بر تفریح و بازدید از کشورهای خارجی، مردمان آن کشورها را با ایران و جاذبه‌های گردشگری‌امان آشنا سازند.

قابل توجه این‌که، بسیاری از ایرانیان به صورت گروهی یا فردی، در ایام تعطیلات نوروزی و همچنین تعطیلات تابستانی، به کشورهای همسایه یا کشورهای دوردست، سفر می‌کنند. احتمالا آمار این مسافران خروجی در ایام نوروز به بیش از ۲۰۰۰۰۰ نفر می‌رسد که برای زیارت یا سیاحت به کشورهای دیگر سفر می‌کنند، از این میان ۵۰۰۰۰ نفر از آنان در قالب تور و از طرف دفاتر خدمات مسافرتی اقدام به سفر می‌کنند.

حال اگر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بتواند عکس، پوستر، بروشور و لوح‌های فشرده نرم‌افزاری جاذبه‌های گردشگری ایران را به زبان‌های مختلف تهیه و آماده کند و آن‌ها را از طریق دفاتر خدمات مسافرتی در اختیار مسافران ایرانی قرار دهد، هر گردشگر ایرانی می‌تواند با تدابیری که اندیشیده می‌شود، این هدایای تبلیغاتی را به دست مردمان کشورهای دیگر برساند.

از آن‌جا که این شیوه تبلیغی (رابطه مستقیم مردم با مردم)، به دور از فضای سیاسی و در اثر تعامل مهمانان با میزبانان صورت می‌گیرد، می‌تواند بسیار شوق‌انگیز و کارآمد باشد.

این روش باعث می‌شود که عکس و فیلم‌های تبلیغاتی که از جاذبه‌های فرهنگی، طبیعی و گردشگری ایران توسط هنرمندان و کارشناسان، از قبل تهیه شده است، از طرف سازمان خریداری شود و در نتیجه هنرمندان را به ادامه کارشان امیدوار سازد و هم این‌که محصولات در یک فضای مناسب به دست کسانی برسد که مشتریان واقعی دیدار از جاذبه‌های ایران خواهند بود.

از طرف دیگر، دفاتر خدمات مسافرتی می‌توانند با آژانس‌های گردشگری کشورهای مقصد، تعاملی را ایجاد کنند و به طور مثال در آخرین شب اقامت گردشگران ایرانی در کشور مقصد، از مردم میزبان دعوت نمایند تا در یک ضیافت شام با گردشگران ایرانی آشنا شوند و در این میان هدایا را مبادله کنند و آن‌ها را به دیدار از ایران تشویق نمایند.

به نظر می‌رسد این طرح جای آن را دارد که مطرح و اجرا شود.

 

 آرش نورآقایی

دیدگاه‌ها

  1. لیلا

    ایدت فوق العاده است!!
    البته اگه بشه تو ایران کنونی این ایده را پیاده کرد با وجود این حکومتی که داریم؟؟
    این حکومت جاذبه گردشگردی را از “ایران سرزمین همیشگی آریاییان” دزدیده است . چطور گردشگران ایرانی می توانند مبلغ باشند برای گردشگران غیر ایرانی؟؟!!
    وقتی که گیتار یک توریست آلمانی را ازش میگیرند و جلوی خودش می شکنند و به او کلی ناسزا می دهند، با توریست زن برخورد نامناسب می کنند و…
    متاسفانه تبلیغات مثبتی نداریم که بتونیم مبلغ خوبی باشیم و ایران را به عنوان یک کشور آزاد و پذیرنده گردشگری مطرح کنیم.

  2. هانی

    اگر پیشنهادات وایده ها را به ای بدک نیست،قابل تامل است و بسیار موثر وکارآمد خواهد بود،تقسیم کنیم بدون شک اینچنین نظری بی اندازه هائز توجه واهمیت و ملاحظه است.اصحاب نظر و اربابان عمل باید بیدرنگ این ایده بکر را از فضایل نظری به فوائد و شمایل عملی تبدیل دارند.

  3. سیما سلمان زاده

    در سه دقیقه سه تا پیشنهاد خوندم!
    انتشار چنین ویژه‌نامه ای ازسوی گیلگمش برای سازمان شاید قابل طرح باشه
    ………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. شاید بشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *