نقد

لطفا نظرتان را نسبت به دومین جشنواره سفرنگاری ناصر خسرو در بخش نظرات بنویسید:

دیدگاه‌ها

  1. حلاج

    با عرض سلام. در جشنواره حضور نداشتم ولی از لیست برنامه ها، گزارش آن لاین مراسم، مدیریت مجموعه از ابتدا تا انتها و در کل به عنوان یه بیننده مشخصه که خوب بوده و این آفرین داره. بنده در قسمت وبلاگ ها شرکت کردم و با احترام به نظر داوران، وبلاگم حتی تو گروه یازده تایی هم نبوده که حتما ارزش سفرنامه ای نداشته. امیدوارم زین پس علمی تر و کاربردی تر بنویسم. این حرکت فوق العاده ای برای گردشگری کشور بسیار مفید و ارزنده هست و از همین جا به همه وبلاگ نویس ها ی منتخب جشنواره تبریک می گویم. موفق باشید.
    ……………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. همیشه آدم منطقی و بی غرضی هستی. دست مریزاد.

  2. یک شرکت کننده

    با سلام و خسته نباشید. برای دومین بار در بخش سفرنگاری کوتاه شرکت کردم.ولی دیگر حس خوبی برای ادامه برنامه نمی بینم. چون :
    قرار بود در کتابی سفرنامه ها چاپ شود(با آمدن اسپانسر شهرداری) ولو کوتاه ها، که نشد
    معیار برگزیدگان معلوم نیست و در کمال عدم شفافیت است،بنظر می آید اینجا هم باند بازی راه افتاده است.
    این هم تبدیل به شویی دیگر شده است،یکسری برنامه بی هدف که به ظاهر هدفمند است ولی تبلیغ نقش اول را دارد.
    …………………………………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. سپاس از انتقاد شما.
    ۱- اینکه شما حس خوبی برای ادامه حضور در این برنامه نمی بینید، زنگ خطری است حداقل برای بنده که حتما به آن توجه خواهم کرد.
    ۲- بله، قرار بود که سفرنامه های منتخب در کتابی چاپ شود اما بعد از جشنواره، نه در هنگام مراسم. حالا نمی دانم چاپ خواهد شد یا نه. بستگی به مسائل مالی دارد.
    ۳- اینکه معیار برندگان معلوم نیست، با کمال احترام با شما موافق نیستم. ما داور داریم و داورها انتخاب می کنند. آنها اسامی شرکت کنندگان را در اختیار ندارند بلکه فقط به کدها امتیاز می دهند. اینکه باند بازی راه افتاده است، با شما موافق نیستم. باند بازی به نفع چه کسی؟ به نفع برگزارکنندگان که برای برگزاری این مراسم میلیون ها تومان ضرر کرده اند؟ البته همیشه و در همه ی مراسم اینچنینی کسانی هستند که بگویند حق آنها ضایع شده. ظاهرا این مساله ای است که به سادگی راه حلی برایش نمی توان یافت.
    ۴- ما جشنواره را برای شو برگزار نکردیم، هیچ کس حاضر نیست شویی اجرا کند که در آن ضرر دهد. با این حال با شما موافقم که حضور سخنرانی های غیر ضروری در این جشنواره بیش از سال قبل بود و بنده شخصا از این موضوع دلگیر و ناراختم.
    ۵- در نهایت امیدوارم جشنواره به جایی برسد که بسیار بهتر از این و در خور نام و جایگاه ناصرخسرو برگزار شود. اما یادمان باشد که سهم شرکت کنندگانی نظیر شما هم برای بهتر شدن مراسم بیش از این باید باشد. خیلی چیزها هست که شما نمی دانید و باید بدانید تا بهتر تصمیم بگیرید.

    موفق باشید.

  3. حسن

    سلام
    اجرای برنامه ( در مقایسه با همایش گردشگری ادبی) و بخشهای مختلف آن خوب بود، حضور بزرگانی چون خانم زندی، دکتر تکمیل همایون و … باعث وزن و اعتبار بیشترشده بود که خوب بود. تجلیل از دکتر ستوده هم آبرومندانه اجرا شد.
    نمی دانم اجتناب ناپذیر است یا نه ولی جلوه مستقیم و پر رنگ اسپانسر ها آدم را یاد بعضی برنامه های اسپانسری تلویزیون می انداخت. یک مقدار هم رفت وآمد ها به سن زیاد بود (شاید کاریش هم نمی شد کرد) که باعث شد دست زدن ها کمی با خستگی همراه شود.
    به هر حال آن چیز که مسلم است دوستان در برگزاری این گونه همایش هر بار به طور محسوسی پخته تر می شوند که جای تبریک و دست مریزاد دارد.
    دستتان درد نکند و پایدار باشید
    ……………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. سپاس از توجه شما.

  4. سین سین میم

    اقای نورآقایی اینو بنده با تمام وجودم مطمئنم که برای اجرای شو این کارا انجام نمیدید… همیشه اشکال هست همیشه اما میشه کمترش کرد…زنده باشید
    ……………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. بله، باید برای کمتر کردن اشکالات همکاری کرد. سپاس از محبتت.

  5. امير روستا

    سلام آرش جان
    امسال با بچه ها تمام سعیمون رو انجام دادیم تا جشن به بهترین نحو برگزار بشه ، نمیدونم بخش پذیرائی و تشریفات خوب بود یا نه امیدوارم که تونسته باشیم وظیفمون رو خوب انجام داده باشیم . سالن همایش های برج میلاد جای خوبی البته اگه یکم بیشتر مسئولانش بتونن باهامون همکاری کنن :- ) بهت تبریک می گم آرش جان از نظر من که عالی و بی نقص بود .
    با تشکر
    ……………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. سپاس از همکاری تو و بقیه دوستانم.

  6. فریبا

    سلام
    خب من نظرم کمی متفاوته چون فکر میکنم بعضی چیزها اگر فقط یکبار برگزار بشه خاطره انگیزتر وماندگارتره وقتی که از بعد تکریم ناصرخسرو بهش نگاه کنیم. مثلا سال گذشته آقای دکتری که از امریکا تشریف اورده بودندو صحبت ایشان و مسیر سفرشان با نشان دادن مسیر سفر ناصرخسرو بهرحال چیزی است که فقط یکبار در مراسم اتفاق می افتد و تکرار نمیشود بنظرم حتی صحبتهای داوارن محترم مثل آقای تکمیل همایون هم در سال قبل دلنشین تر بود. درکل مراسم پارسال بسیار تازه ، جالب، باشکوه و به یاد موندنی بود و امسال جسارتا یک نوع تکرار ناقص از آن بود البته اگر این مراسم ده بار دیگر تکرار شود من بعنوان علاقمند و حامی این برنامه ها، بازهم درمراسم شرکت میکنم اما بعنوان یک پیشنهاد شاید این جشنواره بهتر باشد هر سال برگزار نشود و با فاصله بیشتری باشد تا بسترش در جامعه فراهم شود و مثلا از طریق یک سایت، مسابقه طراحی و جوایز ارائه شود
    اما برعکس، گردشگری ادبی چیزی است که وقتی یک عده اینهمه با عشق هزینه می کنند و زحمت می کشند توانشان را روی آن بگذارند در راستای شناساندن ناصر خسرو ودیگر مشاهیر ایران من با همین دانش اندک گردشگریم فکر میکنم گردشگری ادبی بسیار میتواند موفق شود حتی در همین شرایط فعلی نه تنها در بین قشر فرهیخته و دانشجویان ( همه رشته ها نه فقط گردشگری) بلکه در مردم عامی و عادی چون ایرانیها اساسا به گذشته علاقمندند همیشه با خاطرات ، لذتها یا افسوس گذشته زندگی میکنند و این نوع سفرها نوعی رجعت به گذشته است بارها دیدیم کسانیکه حتی یک بیت شعر حافظ را درک نمیکنند ولی فال حافظ میگیرند و لذت هم میبرند یا اینکه کم سواد ترین آدمها هم مثلا از شنیدن تصنیف ” مرغ سحر ناله سرکن ” لذت میبرد و همینطور دلایل دیگر که گفتنش طولانی میشود
    به هرحال این نظر شخصی منه و اگر هم فکر می کنید که جالب نیست نمایش داده بشه ، قطعا برایم قابل درکه.
    موفق باشید
    ……………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. سپاس از شما برای توجه.

  7. سمیرا منفرد

    سلام.اول اینکه تشکر میکنم از شما و از همه کسانی که برای حرکتهای اینچنینی فرهنگی تلاش میکنند و خوب میدانم که در شرایط امروز ایران برگزاری چنین جشنواره ای چقدر با مشکلات همراه است.اما به عنوان یک وبلاگ نویس و نه یک داور یک سری نقد به نحوه اجرای امسال دارم:اول اینکه به نظر من برنامه امسال از شور و حالی که بتواند مخاطب را جذب کند برخوردار نبود روند برنامه ها کسل کننده-اجرا سطحی و پر از اشتباه و برنامه با بی نظمی همراه شده بود.یک جورهایی انگار کپی ناقص جشنواره پارسال بود و این میتواند با ریزش مخاطب برای سال آینده همراه باشد که خطرناک است.از طرف دیگر برای من عجیب بود که برندگان و منتخبان برای گرفتن جوایز بیشترشان حاضر نبودند.این سوال مهمی را ایجاد میکند.آیا برنده شدن در این جشنواره انقدر ارزش نداشت که خود را به اختتامیه برسانند و با دستهای خود جایزه را گرفته و بر صحنه بروند یا نحوه اطلاع رسانی به آنها ناقص و دیر صورت گرفته بود تا حدیکه آنها فرصتی برای هماهنگی نداشتند…اگر پاسخ اول بله باشد جای نگرانی زیادی دارد. اینکه من در یک مسابقه اول شوم اما برای گرفتن جایزه نه خودم حضور بهم رسانم و نه حتی یک جایگزین را بفرستم میتواند نشانه این باشد که کلا این مسابقه برای من اصلا ارزشی ندارد.راستش این برای من واقعا علامت سوال بزرگی شده است..
    از طرف دیگر به عنوان یک داور نیز بر روند کار نقدی دارم.در جلساتی که ما در دفتر زورق حضور پیدا میکردیم از ما میخواستند که برای اختتامیه پیشنهاداتی بدهیم اما به آن پیشنهادات عمل نشد.
    نکته سوم اینکه با صحبت آن دوستی که میگفت در نتایج کار باند بازی صورت گرفته به شدت مخالفم…ما برای داوری وبلاگها ۱۵ آیتم داشتیم.هر۳ نفر ما در ابتدا ۳۵ وبلاگ را بر اساس ۱۵ معیار موجود نمره میداد و بدون اینکه بدانیم هریک چه نمره هایی داده در مرحله دوم ۱۰ وبلاگ برتر انتخاب میشد.سپس هر ۶ نفر دوباره جداگانه آن وبلاگها را بررسی کرده و به آنها نمره میدادند.تا روز اختتامیه نمیدانستیم که ۳ وبلاگ برتر کدام است پس هیچ باند بازی نمیتوانست صورت بگیرد…
    و در آخر اینکه اگر میخواهیم باز هم جشنواره اینچنینی برگزار شود به نظر من بهتر است همه باهم فکرهایمان را روی هم بریزیم و یک نوآوری جدیدی برای سال آینده ایجاد کنیم…
    ممنون از همه زحماتی که شما و دوستانتان کشیدید.ما قدر زحمات شما را میدانیم و برایتان از ته دل آرزوی بهروزی و توانایی ادامه راه را داریم
    …………………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. سپاس از نقد شما.

  8. فرهاد مرادی

    محتوا و موضوعات سخنرانی‌ها و امکانات برگزاری جشنواره خوب بود ولی اطلاع رسانی به نظر ضعیف می اومد چون حدود ۲۵۰ نفر شرکت داشتند…. ولی در مجموع این جشنواره خوب برگزار شد ….. ولی باید هرساله نسبت به سال قبل نتایجش جدید و متمایز باشه …. البته در خصوص همایشهای حوزه گردشگری باید بگم که هر ساله جشنواره‌ها و همایش‌های تکراری برگزار میشن و به این دلیل تعداد شرکت کنندگان نسبت به سال قبل کمتر میشه متاسفانه هم چند سال اخیر افرادی در سراسر کشور دوست دارند که همایشهای تکراری و بی ‌هدف برگزار بکنند و این باعث بی تفاوتی مخاطبان آنان برای سالهای بعد خواهد شد …..
    ………………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. برای اینکه تکراری نشه، چه باید کرد؟

  9. مینا

    سلام آرش جان، دستت درد نکنه و خسته هم نباشی! این کار با تمام ضعف ها و کاستی ها شایسته تقدیره. متاسفانه نتونستم امسال شرکت کنم. اما شیرینی مراسم پارسال هنوز زیر زبونمه! از توصیفات دوستان به نظر می رسید به نسبت سال گذشته اجرای برنامه ضعیف بود. البته من خودم نقدهایی نسبت به داوری در بخش وبلاگ دارم که حتما حتما با خودت مطرح خواهم کرد. گویا ۱۴ ملاک مطرح شده از جانب داوران بسیار کم مورد توجه قرار گرفت و اینکه داوران چقدر خودشون وبلاگ نویس در بخش سفرنامه هستند و نه گزارش و راهنمای سفر اندکی جای تامل داره! به هر حال واقعا دمت گرم !
    …………………………………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. مینا جان، یک داور فوتبال خودش حتما نباید فوتبالیست باشه. و یک داور و منتقد فیلم خودش نباید حتما فیلمساز باشه. همین.

  10. سمیه

    سلام
    فقط میتونم بگم جشنوارۀ پارسال رو بیشتر دوست داشتم
    …………………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. اوهوم.

  11. محمدرضا حنیفه

    سلام
    باب دیلن گفته : ناسیونالیستی و ملی گرائی آخرین حربه کلاه برداران است . من ۲۰ سال سابقه صنعت دارم و مفهوم بومی سازی و مدیریت ایرانی و ایرانیزه کردن رو می دونم که سخن واهی بیش نیست . میدانید جناب نورآقائی چرا با مجید مجیدی و آثارش نمی تونم ارتباط برقرار کنم ؟ برای اینکه در منطق ایشان هر وقت داهاتی جماعت عاشق میشه , عارف میشه اما شهری جماعت عشقش از هوا و هوسه ؟! در حالیکه شهری ها چشم و دل سیر ترند . یادمه فتحتعلی اویسی در سریالی هواپیمائی رو به قهوه خانه سنتی تبدیل کرد و با قبا و عرقچین و تنبک می خواند بیا سنتی بشیم , بیا قیمتی بشیم . جناب نور آقائی منظورم از این صغری کبری ها این است که جشنواره امسال را مثل پارسال ندیدم . احساس کردم به دلائلی ایرانیزه شده . حس کردم کارهای خارجی کنار گذاشته شده و اولویت با موضوعات ایران و ایرانی بوده . در نهایت بیا سنتی بشیم و بیا قیمتی بشیم . من نمی دونم باید مدرنیته رو باور کنم , سالن و پذیرائی و شیک بودن و … و یا امتیاز دادن به کارهای سنتی و روستائی رو ؟پای کسائی به این جشنواره ها باز میشه که خودشون عامل اصلی تضعیف صنعت گردشگری هستند ولی در وصف گردشگری سخنرانی می کنند . تخصص شان چیز دیگری است و از پل و مترو عناصر تجدد با غرور حرف می زنند . وقتی می گویند همین ایران ما همه چیز دارد آیا نباید شک کرد که چربش به سمت کارهای درون مرزی بوده ؟ فکر می کنم اگر راهنما ها یک دوره رقص پیش محمد خردادیان دیده بودند و یا یک دوره لیچارد بافی پیش حمید ماهی صفت آنوقت پیش مدیر آژانسی که با حرارت از ابعاد فرهنگی سفر حرف میزنه محبوب تر بودند؟ واقعا که حرف ها و عمل ها با هم فرق دارد . جشنواره پارسال رو بیشتر دوست داشتم نه به خاطر اینکه خودم جزو برندگان بودم . به خاطر اینکه آنرا سالم تر دیدم
    …………………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. تا جایی که بنده در جریان هستم، هیچ کس قصدی برای اینکه موضوعات ایرانیزه بشه، نداشته. اگر نتیجه این شده، شاید دلیلش چیزهای دیگری است.

  12. الهام خادم

    سلام :چرا سفر نامه های بخش کودکان اعلام نشد ؟تعدادشون خیلی کم بود . ای کاش حداقل نامی ازشون می بردید.خانم مقصودی ازسفرنامه پسر من خیلی استقبال کرد ولی هیچ خبری نبود.
    …………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. من زمان اهدای جوایز حضور نداشتم و نفهمیدم چه اتفاقی افتاد. می دانم که سفرنامه پسر شما برگزیده نشد، اما فکر کنم که برگزیده سفرنامه کودکان برای حضار معرفی نشد یا خوب معرفی نشد. این را دقیقا نمی دانم که چه اتفاقی افتاد.

  13. paina

    سلام
    همیشه اجرای برنامه های اینچنینی نقاط قوت و ضعف خواهند داشت … پر واضح بود که که برای اجرای این جشنواره بسیار زحمت کشیده شده بود…. و جا داره که یه خسته نباشد به شما آقای آرش وهمه دوستانتو ن که همراهی کردن شمارو تا یک رویداد جدید رو رقم بزنید بگم…من در جشنواره سال پیش نبودم.. شاید اگر بودم من هم به مقایسه مینشستم ولی من معتقدم که این موضوع مقایسه با جشنواره سال گذشته رو دوستان کنار بزارن وبه این فکر کنند که هدف از اجرای این جشنواره چی بوده برای چی حضور پیدا کردیم وچه رویدادهایی و را باید رقم بزنیم… و به مهم فکر کنیم که این مهم تر است.
    …………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. قربانت.

  14. ليلا .ج

    با سلام و احترام،
    با عرض تشکر از همه دست اندرکاران برگزاری دومین جشنواره ملی ناصر خسرو که با وجود همه مشکلات فرهنگی و اقتصادی پیش رو باز هم جسارت قدم نهادن در چنین عرصه هایی را دارند.
    به عنوان یک شرکت کننده در اختتامیه جشنواره و خواننده چند ساله این وبلاگ و سایر وبلاگهای مرتبط با سفر، نقدی به نحوه برگزاری دارم.
    ۱- محل برگزاری عالی بود. دسترسی آسان ، وجود پارکینگ ، برخورد محترمانه کارکنان برج میلاد ، نمای زیبای شهر تهران و امکانات خوب و جامع سالن همایش از ویژگیهای بارز آن بود.
    ۲- بخش تجلیل ازاستاد منوچهر ستوده بسیار تاثیر گذار و کلیپ تهیه شده از لحاظ فرم و محتوا جالب توجه بود.
    ۳- بخش نقالی شاهنامه بسیار خوب برگزار شد ولی نقالی کمی تکراری است. به عنوان جایگزین این برنامه می توانید اجرای زنده موسیقی محلی مناطق مختلف را در برنامه بگنجانید. ( مثلا حدود دو سال پیش در تالار وحدت برنامه ای توسط موسسه فرهنگی آشیانه کودک با نام قصه های حرکتی اجرا شد که آمیزه ای از موسیقی محلی مناطق مختلف و حرکات موزون توسط کودکان و نوجوانان بود.)
    ۴- برنامه ریزی اختتامیه دقیق نبود. اتلاف وقت زیاد بود و این باعث بی حوصلگی شرکت کنندگان می شد. به نظر، یک عدم تمرکز در مدیریت و ناهماهنگی بین اسپانسرهای مختلف به چشم می آمد.
    ۵- رفت و آمد روی صحنه و پشت صحنه زیاد بود و تمرکز را از بین می برد. با توجه به تعداد شرکت کنندگان ، در سالن هم رفت و آمد زیاد بود.
    ۶- در بعضی از داوران جشنواره یک جور بی علاقگی مشهود بود. مثلا از نویسنده ارزشمندی چون خانم طباطبایی انتظار می رفت که متنی در خور و شایسته آماده کرده باشند و یا…
    ۷- شایسته بود که قبل از اهدای جوایز هر بخش توضیح کوتاهی در مورد معیارهای ارزیابی آثار، تعدادشرکت کنندگان، تعداد داوران و نحوه انتخاب آنها داده می شد، یا اینکه در بروشوری این اطلاعات در اختیار شرکت کنندگان قرار می گرفت. اگر قبل از اهدای جوایز هر بخش عکسی همراه با اطلاعات اولیه از برندگان نشان داده می شد هم برنامه جذاب تر بود و هم قدردانی بهتری از تلاششان به عمل آمده بود و نبود برندگان تا این اندازه نمود نمی کرد.
    در هر صورت می دانم که ” دلتان برای ایران خون است” و با این خون دل کار کردن قابل تقدیر است.
    …………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. سپاس از توجه شما. فقط یک موضوع را یادآوری می کنم و آن اینکه “نقالی” به عنوان میراث جهانی معنوی در خطر شناخته شده است و بنده برای حفظ آن حتی اگر تکراری به نطر بیاید، تلاش خواهم کرد. هرچند که معتقد نیستم که تکراری است.

  15. ساز خاموش

    کارتون بی نقص نبود ولی در کل خوب بود در ضمن معیارهای برگزیدگی!!!! رو روشن تر بگید شاید ماهم یکی از برگزیدگان شدیم.
    …………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. معیار هر بخش به داوران هر بخش مربوط میشه. و ما این معیارها رو در کارگاه هایی که برگزار کردیم از زبان داورها برای مخاطبان گفته بودیم.

  16. دیدگاه http://www.didgah13.blogfa.com

    سلام
    من در برنامه حضور نداشتم ولی میتونم حدس بزنم با این همه نظرات خوب و بد و انتقاد و پیشنهادی که شده حتما شما تونستی کاری بکنی که همه رو به تحرک واداری
    همین که دوستان نقد میکنن یعنی اینکه یه اتفاقی افتاده پس میشه سالهای بعد بهتر باشه البته در برخی نظرات دوستان مطالب قابل توجه و دارای اهمیتی هم بود که این هم نشان از گستردگی کار شماست
    موفق باشید وواقعا خسته نباشید
    …………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. سپاس از توجه شما.

  17. احسان

    من در جشنواره شرکت نکردم، ولی خودم وبلاگ سفرنامه ای دارم و سفرنامه های دیگران رو هم زیاد می خوانم. فکر کنم اولین معیار برای انتخاب وبلاگ یا سایت سفرنامه ای باید این باشه که مطالبش به درد عموم بخوره، که متاسفانه در مورد وبلاگ های انتخاب شده چنین چیزی نبود. هر چند که آنها هم برای خود زیبایی هایی دارند، ولی سفر آنها یک سفر خاص بوده و قابل اجرا برای همگان نیست.
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. احسان عزیز، شما فقط به یک معیار اشاره کردید. در صورتی که دوران به معیارهای متفاوت نطر داشته اند و نهایتا به اتفاق نظرهایی رسیده اند و برگزیدگان را انتخاب کرده اند.

  18. اشکان بروج

    نمیدونم چرا…..
    ولی دیگه به شدت بی انگیزم….درسته خودم تو اتاق فرمان بودم و داشتم کار مدیای جشنواره را انجام می‌دادم ولی اولین نفری بودم که در فیس بوک نظرم رو نوشتم…..فقط بخش منوچهر ستوده و بقیه جشنواره برود به رحمت کلاغ!
    هیچ چیز جدید یاد نگرفتم
    داوری‌ها اگر چه خوب بود ولی آیا درست است که داور یک بخش ، برنده بخش دیگر باشد؟ آیا اینقدر کارها کم و ضعیف هستند؟
    آیا وعده‌های سال پیش برآورده شد؟
    آیا این طور نشده است که ۲۰۰ تا ۲۵۰ نفر از بچه‌های فعال صنعت گردشگری مثل یه سیل سرگردان از این همایش به آن همایش می‌روند؟ عکس‌های این مراسم را مرور کنید تا کادر اجرایی و شرکت‌کننده‌ها را در آنها مقایسه کنید: گردشگری ادبی، جشنواره سفرنامه‌نویسی ناصر خسرو، برند گردشگری و…….
    دوست داشتم بدانم چه قدر برای مردم این داستان مهم است…. چند نفر در ایران متحول شدن تا سفرنامه‌ نگاری کنند؟
    ما هنوز به ملت ماهیگیری یاد نداده توقع داریم مسابقات بین المللی ماهی‌گیری برگزار کنیم….آرش از خودت می‌پرسم : چند کلاس برای فوتو استوری، سفرنامه رادیویی، چگونگی نوشتن یک سفرنامه نوشتاری و یا وبلاگ نویسی برگزار شده؟ چه قدر اطلاع رسانی شده؟ در چند استان برگزار شده؟
    شاید جوابم این باشد که آرام آرام….ولی به نظرم آنقدر وقت تنگ و بستر مهیا است که زود دیر می‌شود و شاید این ره به ترکستان برود
    یادم می‌یاد یه روز گفتی یا کار انجام نشه یا اگر میشه باید بهترین باشه….اما تو این روزها داره کارها با پایین ترین سطح پیش میره!
    ………………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام به دوست و همکار بسیار عزیزم. اگر اجازه بدی برای چند مورد جوابم رو بنویسم:
    ۱- به نظرم هیچ اشکالی نداره که کسی داور یک بخش باشه و در بخش دیگه شرکت کنه و البته مقام بیاره. مهم اینه که حقی از کسی ضایع نشود. داورها چه گناهی کرده اند که نباید استعدادهایشان را بارور کنند؟ به نظر من اشکالی ندارد و ما در این مورد فکر کرده ایم. اما اگر به نظرت این مورد اشکال داره، بگو تا باز هم بررسی بشه.
    ۲- اینکه بچه های دانشگاه و کادر اجرایی همه جا حضور دارند، چرا که نه. باید هم اینطور باشد. و این نشان می دهد که این بچه ها فعال هستند و به دنبال تغییر و ضعیت موجود هستند. اما اگر از این زاویه نگاه کنیم که مخاطب جدید کم داریم، کاملا با تو موافق هستم و فکر می کنم می دانی که به شدت پیگیر این موضوع هستم. اصولا طراحی جشنواره سفرنگاری برای پوشش همین نقص بوده که صد البته هنوز کامیاب نشده ایم. و این مربوط می شود به حضور کم رنگ خبرنگاران حوزه های دیگر و عدم پشتیبانی کسانی که باید حمایت کنند و خودت بهتر می دانی.
    ۳- اشکان عزیز تا جایی که در توان ما بود چند کلاس برگزار کردیم که نمی دانم می دانی یا نه. کلاس عکاسی و کلاس صوتی و معرفی معیارهای وبلاگ را معرفی کرذیم ولی باز هم مخاطبان نیامدند. ما داریم کارمان را کج دار و مریز انجام می دهیم ولی به همت و تلاش بیشتر از این نیاز داریم. ببین یک موضوعی را برایت بگویم و آن این که وقتی ۷۰۰ نفر در سایت ثبت نام می کنند ولی نمی آیند، یعنی چه؟ مشارکت باید دو طرفه باشد. ما از مردم پول نمی گیریم، از جیب خودمان مایه می گذاریم، سعی می کنیم طراحی را خوب انجام دهیم، اطلاع رسانی در تلویزیون و رادیو و روزنامه و بستر اینترنت می کنیم اما باز هم مشکل داریم. تا جایی که اطلاع دارم، بیش از ۳۰۰ نفر حضور پیدا کردند و این تعداد کمی نیست.
    درضمن از اینها که بگذریم پیشرفت هایی داشته ایم. همین که نقد وجود دارد دلیل بر پیشرفت کار و تلاش برای مشارکت دادن مخاطبان است.
    اینکه وقت تنگ است، نمی دانم. شاید اینطور باشد. اینکه باید کاری بکنیم، قبول دارم و ما (تو و من و دوستانمان) داریم تلاش می کنیم.
    با این همه، راه حل تو چیست؟ راه حل دوستان دیگر چیست؟

  19. پسر ایران

    سلام پاریس خوبی داشته باشی .پاریس شهری است که او باید تو را انتخاب کند این جملت خیلی تاثیر گذاره
    …از اینکه اینقدر نقد داری نشانه خوبی است .تصور میکنم سه چیز مهم کیفیت جشنواره هامون رو میکشه پایین. یک زمان فشرده و نزدیک به هم ان ها .دو بیشتر توان برگزیده کنندگان صرف یافتن اسپانسر میشه .سه تیم متفکر انها چون تقریبا یکی است ایده پردازیهای ان از یک جنس میشود.حال از بالای گود خیلی راحت میشود خیلی چیزها گفت.بخش اسپانسر که راه گریزی ندارد ولی میتوان فاصله را بیشتر کرد ما در ۹ ماه اول تقریبا هیچ برنامه نداریم ولی در زمستان ۳ جشنواره پشت هم داریم که باعث فرسایش میشود.از طرفی من واقعا پارسال تحت تاثیر قرار گرفتم و درک کردم چقدر نوشتن سفرنامه مهم بوده و بی اطلاع بودم ولی وقتی خواستم شروع کنم هیچ منبع علمی نداشتم تا این یک ماه مانده به برگزاری در انجمن جلساتی فشرده برگزار گردید. قبل از جشنواره فیلم فجر میتوانیم نام فیلم ها و داستان اجمالی انرا در مجله ای به این منظور خریداری کنیم.بعد از برنده شدن و یا نشدن انها میتوان ان ها را در پرده دید و خود دوباره قضاوت کرد لذت برد یاد گرفت حتی یک برنده هم به انتخاب مخاطب برگزیده میشود ولی ما هیچ یک از سفرنامه های پارسال جه برنده چه بازنده را دریافت نمیکنیم جز وبلاگ .در هر صورت میدونم تصمیمی که بگیری تا ته میری و دلسرد نمیشی ولی پیشنهاد میکنم همه پرسی برای خلاقیت بیشتر را به شکلی وسیع تر برگزار کنیم .ممنونتم حتی اگر برات جدی نباشم.
    …………………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. نقد خوبی کردی. به موضوعات مهمی هم اشاره داشتی. سپاس فراوان.
    با اجازه توجه شما را به دو موضوع جلب می کنم: ۱- برایم جدی هستی و هستید. ۲- راستش، مشکل ما خلاقیت نیست. ایده هایی که الان داریم به اندازه کافی (برای زمان فعلی) پیشرو هستند. ما نیروی کار کم داریم. کسانی که بیایند و بخشی از کار را پیش ببرند و به فعالیتشان ایمان داشته باشند، کم داریم. کسانی که بیایند و کارهای ساده انجام دهند، کم داریم.

  20. مجتبی گهستونی

    ا درود به آرش عزیز. قدر مسلم برگزاری چنین همایشی با این وسعت و گردهم آوردن داواران زیادی که هرکدامشان شان متفاوتی دارند کارسختی است. من چون اطلاع دارم که چقدر برای این همایش زحمت کشیدید و تا چه حد به کاری که می خواهید انجام دهید اعتقاد دارید همانطور که ما به شما باور و اعتقاد داریم،آرش جان زمان همایش در تایم صبح مناسب نبود.از بسیاری کسان که به جشنواره نیامدند وقتی دلیل نیامدنشان را می پرسم می گویند زمانش خوب نبود. با این حال جشنواره را با همه کاستی هایش می پسندیم ولی نفس کار اهمیت همایش را بالا می برد. باری به هرجهت به من و همه دوستانی که از خوزستان آمده بودند خیلی خوش گذشت.
    …………………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. سپاس از محبت های همیشگی تو. مجتبی جان، اصلا و به هیچ وجه خواسته ما این نبود که مراسم در صبح برگزار شود. اگر بدانی چقدر مشکل داشتیم برای گرفتن سالن و جقدر استرس کشیدیم. به هر حال مجبور شدیم و از طرفی به تاخیر انداختن زمان جشنواره هم کار شایسته ای نبود.

  21. مهتاب

    سلام جناب نورآقایی بسیار مایل بودم که در دومین جشنواره سفرنگاری ناصرخسرو شرکت کنم ولی به دلیل پاره ای مشکلات موفق به رساندن خود به تهران و حضور در جشنواره نشدم. شور و اشتیاق من برای حضور فقط به دلیل انتخاب وبلاگم در لیت منتخب ها نبود بلکه دیدار و سپاسگزاری فراوان از همه دست اندرکاران جشنواره الاخص شخص شما بود. .من گرچه افتخار حضور در جشنواره را نداشتم ولی لحظه به لحظه آن را در حالیکه در بیمارستان محل کارم حضور داشتم با اشتیاق دنبال میکردم.جناب نورآقایی همه خوب میدانیم که هیچ املای نانوشته ای غلط ندارد و این را هم میدانیم که انتقاد شاید آسانترین کاری باشد که ما جماعت ایرانی در طول تاریخ ثابت کرده ایم که به خوبی از پس آن برمیاییم. با اینحال گمان میکنم این جشنواره علیرغم پاره ای از کاستیها که در هر جشنواره ای کماکان مشهود است، گامی است رو به جلو و بسیار مهم در جهت شکوفایی صنعت گردشگری کشورمان صنعتی که چرخ دنده هایش بسیار کندتر از آنچه باید میچرخد. این جشنواره و حرکتهایی اینچنینی قطعا” اثرات مثبتی بر روی مخاطبان و دوستداران مقوله گردشگری خواهد گذاشت به شرطی که مستدام باشد علیرغم همه سختیها، استرسها، سنگ اندازیها، موج منفی ها و انتقادهای بعضا” تند و گزنده ای که خستگی راه را برتن باقی میگذارد. در پایان برای همه عزیزانی که در برگزاری جشنواره سهمی داشتند آرزوی سلامتی و بهروزی میکنم.
    ………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. سپاس از محبت شما. امیدوارم همیشه موفق و پیروز باشید.

  22. علی قوامی

    سلام آقای نورآقایی
    اینجانب برای اولین بار در این جشنواره در بخش وبلاگ شرکت کردم و خیلی مشاق به شرکت در مراسم اختتامیه جشنواره بودم که میسر نشد از اینکه وبلاگم توانسته نظر داوران محترم جشنواره را جلب نموده و جزئ ۱۱ وبلاگ و سایت برتر مسابقه قرار گیرد، کمال تشکر و قدردانی را دارم و همین جا به دوستانی که برترین این جشنواره بودند تبریک عرض می نمایم و ارزوی موفقیت برای همه عزیزان را دارم.

    با تقدیم احترام – علی قوامی
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. امیدوارم بیش از پیش موفق و پیروز باشید.

  23. simin

    درود و خداقوت به تمام دوستانی که زحمت برگزاری جشنواره بر دوششان است. راهنمای تور یا عضوی از چرخه گردشگری که باشی بیشتر می فهمی که ارزش اطلاع رسانی به مسافران چقدر زیاده حالا از طریق سفرنامه نویسی یا به هر شکلی که می خواد باشه و ای کاش راهی پیدا کنیم که این سفرنامه ها بیشتر برای عموم مردم و اونها که اهل سفر هستند در دسترس تر و خواندنی یا شنیدنی باشه! این همت جمعی که فکر می کنم یکی از بهترین اثراتش می تونه زنده کردن دقت بیشتر به جزئیات سفر و بالابردن آگاهی در مردمی باشه که به سفر می رن جای تقدیر و حمایت داره و خوش حالم که تونستم در اخرین روزها از این حرکت مطلع بشم و در اون شرکت کنم و با توجه به زمان محدودم یک اثر صوتی بفرستم البته خبری از برگزاری کارگاه سفرنامه صوتی نداشتم و تنها فکر کردم کاری باشد متفاوت. امیدوارم بتونم برای سال اینده کارای دیگری رو آماده کنم . اما دوست دارم از ملاک انتخاب ها بیشتر مطلع بشم و اگه امکانش باشه در همین سایت جشنواره کلیه کارهای ارسالی دیده بشه و بیشتر بیاموزیم از همدیگه. البته به هر روی انچه برای خود من مهم هست بیشتر آگاهی رسانی به همراه نوآوری است … امیدوارم به زودی بتونیم تمام آثاررا ببینیم … سپاس و دست مریزاد به شما که باوجود تمام مشکلات برای این سرزمین تلاش می کنید (خوب می فهمم که این تلاش چقدر سخته!) و یادم رفت از گزارش آنلاین جشنواره هم تقدیر کنم که ارزش زیادی برای من که از راه خیلی دور اون رو تعقیب می کردم داشت. امیدوارم بتونین آنلاینشو بیشتر کنین!
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. سپاس از دوست قدیمی خودم، سیمین عزیز.

  24. نغمه

    سلام
    بنظرم میتونست بهتر برگزار بشه مثلا زمانش اگر عصر بود افراد بیشتری میتونستند حضور داشته باشند
    حالا دیگه گذشته
    برای سال بعد فرصت هست
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. زمان صبح قابل تغییر نبود.

  25. mehran

    سلام
    من هم متاسفانه نتوانستم در مراسم اختتامیه شرکت کنم ولی فعالیتهای جشنواره را از مدتها قبل دنبال می کردم. فکر می کنم یک تیم بسیار خوش فکر و خلاق پشت این کار هستند. این به این معنی نیست که کار بدون اشکال است ولی مثلا من تا بحال ندیدم در ایران یک مجموعه گزارش آنلاین بر روی وبسایت داشته باشه.یا رد حین اجرای مراسم شما دیدم که یک کار نقالی خیلی خلاقانه بوده که واقعا باید دست شما رو بوسید و خسته نباشید گفت. کارهای زورق رو هم من دنبال می کنم. به نظرم یک مدیریت امروزی و خلاق پشت کارهاشونه که نوید بخش اتفاقاتی در عرصه گردشگری هستش. امیدوارم درست فکر کرده باشم. کلا دمتون گرم
    ………………………………………………………………………………………………………………………………….
    جواب: سلام. زنده باد شما. سپاس.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *