روایت ۲۷ اردیبهشت

اولین نشست موزه‎ها و بلاگرها در روز ۲۷ اردیبهشت برگزار شد و بنده به نوبه‎ی خودم از کارشناسان و دوستان محترمی که در این هم‎اندیشی شرکت کردند، سپاسگزارم.

اکنون می‎خواهم چند نکته در رابطه با این نشست بنویسم:

۱- علاوه بر عدم استقبال (چنان‎که انتظارش را داشتم)، ایرادهای دیگری هم به نحوه‎ی برگزاری این مراسم وارد است که شرکت‎کنندگان در همان روز مراسم به آن اشاره کردند. با این حال، اگر کسی از دوستان تذکر یا انتقادی را در این رابطه لازم می‎داند، لطفا بازگو کند.

۲- قرار بود حضور کارشناسان و سخنرانان محترم از جمله دکتر ناصر کرمی، دکتر عرفان نظر‎آهاری، دکتر شروین وکیلی، محمدرضا درویشی و دکتر ده‎پهلوان در کنار هم بستری را به وجود بیاورد که بتوان از زوایای مختلف ارتباط میان موزهها و بلاگرها را بررسی کرد. این اندیشه‎ای بود که برگزارکنندگان این نشست به دنبالش بودند. اما آنطور که بنده از گفتگو با شرکت‎کنندگان در این مراسم برداشت کردم، ما به هدفمان نرسیدیم.

۳- اما، نکاتی که بنده برای ارائه این ایده به دنبالش بودم فراتر از رویدادی بود که در روز ۲۷ اردیبهشت اتفاق افتاد و احساسم این است که ما قطعا نمی‎توانستیم در چنین مراسمی که برای اولین مرتبه در تاریخ این کشور اتفاق می‎افتد در مسیر هدفمان پیش برویم.

به هر حال دانستم که برای ایجاد پیوند میان “موزه” و “بلاگرها” به زمان بیشتری نیاز داریم و این موضوعی است که باید بیشتر به آن بها بدهیم.

اما برای نشست‎های احتمالی آینده و ایجاد ارتباط درست میان موزه‎ها و بلاگرها، می‎توان به موضوعات زیر اندیشید:

موزه به عنوان رسانه

مردمشناسی موزه

وب ۲ و موزه

شبکه‎های اجتماعی و مراودات فرهنگی

– موزه‎های الکترونیک

– میراث دیجیتال (یکی از مواردی که مفهوم میراث دیجیتال مطرح می‎شود، مربوط به موزه‎هاست)

– آینده موزه‎ها (استراتژی موزه‎ها، برنامه‎ریزی برای موزه‎ها)

– تحلیل عقاید مختلفی که در محیط وب و در رابطه با موزه به اشتراک گذاشته می‎شود.

دیدگاه‌ها

  1. مجتبی گهستونی

    ضمن تشکر از لطف شما برای برگزاری این رویداد که می توانست با حضور پرشکوه تر راهنماان، دانش آموختگان موزه و رسانه برگزار شود به نظر می رسد که هنوز نوشتن در فضای مجازی در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی به طور کامل جدی نیست چه برسد به موزه. با این حال برگزاری چنین نشست هایی خوب است و لازم است وقت بیشتری به بلاگرها داده شود.
    …………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. ا حضورت سپاسگزارم.

  2. زهرا .م

    سلام
    و عرض ادب خدمت جناب نور آقایی

    این اتفاق بسیار مبارکی است که در چنین روزگاری که میراث و یادگرهای گذشتگان مان در دست فراموشی است با شیوه های نوین بتوانیم ارتباط نسل های آینده را با موزه ها که به نوعی مرکز و جایگاه نمایش و نشر میراث معنوی / فرهنگی و مادی است را حفظ و تقویت نماییم و از طرق مختلف از جمله فضاهای مجازی (وبلاگ) که در عصر حاضر به یقین از مهمترین و در دسترس ترین راههای ارتباطی مردمان دنیاست این فرصت را برای همگان ایجاد کنیم تا از این طریق به تماشای موزه های کشورمان بنشینند و بلاگر های محترم هم که علاقمند به حضور در این عرصه هستند به رقابت و نمایش توانمندی های خود بپردازند.
    و مطمئنان چنین جمع ها و نشست هایی انگیزه ی بلاگر ها را برای استفاده از تجربیات همدیگر و موزه داران محترم و اطلاعات روز در این زمینه بیشتر و بیشتر خواهد کرد .
    به امید موفقیت روز افزون شما و عزیزان فعال در این عرصه.
    …………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. سپاس از شما.

  3. نفیسه

    سلام
    سومین همایش انسان شناسی تصویری در دانشکده ی علوم اجتماعی دانشگاه تهران روزهای دوشنبه و سه شنبه اول و دوم خرداد ماه برگزار می شه،می شه لطفا نگاهی به لینک زیر بندازید و اگر به نظرشما هم مفید آمد اطلاع رسانی کنید در سایتتون لطفا!
    سپاس
    http://zayesh.blogfa.com/post/40
    …………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. فکر کنم دیر این کامنت رو دیدم. ببخشید.

  4. مهرناز

    سلام اقای نور اقایی.من ازخوانندگان پروپا قرص سایت شما هستم واز مطالب نوشته شده بسیار لذت میبرم وبر اطلاعاتم افزوده میشود.من اولین بار توسط تور لیدرمان در سفر به یزد (اقای فرشاد تهمورثی شال ) در نوروز۸۹ با کارهای شما اشنا شدم و پس از مدتی موفق به کشف سایتتون شدم. میخواهم مطالبی را درباره سفری که نوروز ۱۳۹۱ به استان خوزستان داشتم خدمتتان عرض کنم.در این سفر که همسفر تور مارکوپولو بودیم (البته از این تور بسیار راضی هستم)به شهرهای شوش -شوشتر و ابادان واهواز سری زدیم وازاثار بینظیری مانند ابشارهای ابی شوشتر و کاخ اپادانا وقلعه وموزه شوش دیدن کردیم .نکته ای که می خواستم عرض کنم این است که میدانیم برای بهره برداری بهینه در صنعت گردشگری به زیر ساخت و سرمایه گذاری مناسب و….. نیاز است اما یک حداقل هایی برای جذب توریست لازم است که در این سفر ضعیف بود وانهم بهداشت ضعیف رستورانها وسرویس های بهداشتی داخل ان در شهرهای شوش وشوشتر بود.این دو شهر از نظراثار تاریخی مثل موزه هستند ومن از دیدن این اثار بسیار شادم اما تعجب میکنم ایا مراکز بهداشتی این دو شهر هیچ نظارتی بر امر بهداشت رستورانها ندارند ؟اکثر همسفران ما ناراضی بودند.بنابراین تصمیم گرفتم این موضوع را با شما که دلسوز صنعت گردشگری کشورمان هستید در میان بگذارم تا اگر راهی برای نظارت بهداشتی بیشتر بر این مراکز وجود دارد از طریق سازمان میراث فرهنگی وارگانهای وابسته بررسی شده واین مشکل تا حدی کم شود. به امید روزی که همه ایرانیان با فرهنگ و تاریخ عظیمشان اشنا واز ان دیدن وبه ان افتخار کنند. با سپاس فراوان
    …………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. یکی داستان است پر آب چشم…

  5. احمد

    با تشکر از سایت خوبتان
    …………………………………………………………………………………………………………………
    جواب: سلام. قابلی نداره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *