سمپوزیوم حجاری

مگر اعتقاد نداریم که در روزگار هخامنشیان، ایران یکی از مراکز فرهنگی، سیاسی و اقتصادی دنیا بوده است. و مگر جز این است که برای ساخت مجموعه کاخ های تخت جمشید و شوش هنرمندان بسیاری از کشورها به ایران آمده اند و کار کرده اند.

فکر می کنم راهی وجود داشته باشد که این خاطره ۲۵ قرن پیش را برای مردمان جهان زنده کنیم…

ایده این است که با طراحی و برگزاری یک “سمپوزیوم حجاری بین المللی“، از هنرمندان دنیا دعوت کنیم تا به ایران بیایند و همانند حجاری های تخت جمشید را بر روی صخره ای در یکی از مسیرهای ارتباطی ایران باستان (مثلا در نزدیکی بیستون) اجرا کنند. (البته کاملا متوجه هستم این امر باید به نحوی باشد که به عرصه میراث جهانی بیستون صدمه وارد نکند و محیط زیست را دچار تنش نگرداند. به هر حال راه های زیادی برای انجام کار با رعایت نکات ایمنی و محیط زیستی وجود دارد)

این هنرمندان، فرزند همان هنرمندانی هستند که روزگاری پیش از این، از یونان، مصر، لبنان و … به ایران آمده اند و کار کرده اند. و این دفعه نیز قرار است همان فعالیتی را انجام دهند که نیاکانشان در ایران انجام داده اند.

این حجاری ها می تواند حتی با تکنیک های مدرن امروزی انجام شود. درواقع می توان اینگونه گفت که اگر حجاری های تخت جمشید نشان دهنده پوشش و چهره اقوام مختلف در ۲۵ قرن پیش، و به واقع یک موزه مردم شناسی باستانی جهانی است، رسالت سمپوزیوم حجاری این خواهد بود که موزه مردم شناسی جهانی جدیدی را برای دنیای حاضر خلق کند.

می توان در این مورد فراخوان بین المللی ارائه داد و طرح هنرمندان را دریافت کرد. سپس بهترین طرح های حجاری ارسال شده را انتخاب کرد و آنها را به ایران فراخواند. مهلتی برایشان در نظر گرفت تا حجاری خودشان را بر روی صخره انجام دهند. در این مدت هزینه اشان با دولت ایران خواهد بود. اما می توان تصور کرد به مناسبت حضور آنان در ایران، چه تعداد گردشگر وارد ایران خواهد شد. فکرش را بکنید این رویداد چگونه تصویر هنری – فرهنگی بهتری از ایران به دنیا ارائه خواهد داد.

پی نوشت:

۱- آگاه هستم که برگزاری این سمپوزیوم در شرایط فعلی ایران و حساسیت های بین المللی که نسبت به ایران وجود دارد بسیار دشوار و احتمالا (در حال حاضر) نشدنی است. ولی همه این ها باعث نمی شود که ایده ای ابراز نشود و در اندیشه فرو نرفت.

۲- خطر دیگر این است که برگزاری این سمپوزیوم، یادآور جشن های ۲۵۰۰ ساله باشد. باید اظهار کنم که ایده برگزاری این سمپوزیوم با ایده برگزاری آن جشن متفاوت است و اصولا یک فعالیت فرهنگی و هنری است نه نمایش قدرت اقتصادی و سیاسی.

دیدگاه‌ها

  1. پگاه

    شما چه ایده های خوبی دارید.
    واقعا دستتون درد نکنه
    ………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. ارادتمندم.

  2. خاطره

    خیلی عالی است و واقعا به وجود شما افتخار میکنیم.
    اما برگزاری همچین سمپوزیومی غیرممکن است 🙁
    ……………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. این ایده اگر اجرایی نباشه، میشه به ایده های دیگه فکر کرد. نگران نباشید.

  3. mahmood

    درود برتو ای مرد
    ……………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. فدای محبتت

  4. مهدی

    هم این ایده و هم ایده ثبت یک لحظه, خیلی ایده های نو و بکری هستند.به نظرم ایده حجاری با توجه به حضور آقای نجفی در رأس سازمان میراث فرهنگی عملی باشد.
    ……………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. امیدوارم که اجرایی باشه.

  5. سیما سلمان‌زاده

    شاید نوسده بهانه مناسبی برای این جشنواره باشه. سوتفاهم تفاهم‌ هم پیش نخواهد اومد.
    ………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. سپاس.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *