برزیل (۱)

قرار است در ایام نوروز به عنوان راهنما به برزیل سفر کنم. سفرنامه را وقتی برگردم، می‌نویسم. از آن‌جا که اطلاعات در مورد برزیل بسیار کم است، عجالتا توانستم این‌ها را جمع‌آوری کنم.

کشور پهناور برزیل با ۸۵۴۷۴۰۴ کیلومتر مربع مساحت، پنجمین کشور بزرگ دنیا(۵ برابر مساحت ایران) و با بیش از ۱۸۶ میلیون نفر جمعیت، پنجمین کشور پرجمعیت جهان نیز محسوب می‌گردد. این کشور به تنهایی نزدیک به نیمی از مساحت امریکایی جنوبی و بیش از ۵۵% جمعیت آن را در برگرفته است. برزیل از جنوب به شمال به ترتیب با کشوهای اروگوئه، آرژانتین، پاراگوئه، بولیوی، پرو، کلمبیا، ونزوئلا، گویان، سورینام و گویان فرانسه هم مرز بوده و در سمت شرق آن سواحل اقیانوس اطلس قرار گرفته است.
زبان رایج این کشور، پرتغالی است که با خط لاتین نوشته می‌شود. پس از زبان پرتغالی، تا حدودی زبان اسپانیولی به عنوان زبان دوم کاربرد دارد. مذهب عموم مردم این کشور، مسیحی کاتولیک است.

سرزمین و منابع
زیبایی محیط و طبیعت برزیل بازتاب گستردگی موقعیت‌های جغرافیایی از کوه‌های کله قندی شکل شهر ریودوژانیر تا آبشارهای باشکوه ایگوآسو در جنوب همه مناظر طبیعی بدیعی را به وجود آورده‌اند. دو ناحیه متمایز جغرافیایی برزیل یکی از ارتفاعات گسترده برزیل یا فلات برزیل در جنوب که نیمی از کشور را در برمی‌گیرد و دیگری حوزه آمازون در شمال کشور است. حوزه آمازون از یک ناحیه زهکشی پهناور که بزرگترین و پرآب‌ترین رود جهان یعنی آمازون و وسیع‌ترین جنگل‌های انبوه گرمسیری استوایی تشکیل شده که به علت تراکم شدید گیاهی و آب وهوایی گرم و به شدت مرطوب، تراکم جمعیت آن بسیار کم است. در جنوب و جنوب شرقی یک فلات فرسوده با کوه‌های نامنظم که به وسیله دره‌ی رودها منقطع شده چشم‌انداز صلی زمین را شکل می‌دهد. ارتفاعات، نواحی داخل را از یک جلگه باریک ساحلی که از شمال شرقی تا مرز اروگوئه در جنوب ادامه یافته، جدا می‌کنند. طول سواحل این کشور ۷۹۰ کیلومتر است‌.
برزیل مجموعه‌ای مرکب و متراکم از رودها دارد. رود مازون ازانشعابات آن از حیث حجم آبدهی پر‌آب‌ترین رود جهان است. از دیگر رودهای مهم آن توکانتینز Tocantins است که نزدیک دهانه رود آمازون به آن می‌پیوندند.
دیگر رود مهم برزیل رود پارنا Paraná است که به طرف جنوب، قسمتی از مرز برزیل و پاراگوئه را تشکیل می‌دهد. تنها رود بزرگی که تمام مسیر خود را در برزیل طی می‌کند، رود سائوفرانسیسکو Sãi Francisco است که در فلات شرقی کشور جریان دارد و به اقیانوس اطلس می‌ریزد.
زیباترین آبشار برزیل، آبشار باشکوه ایگوآسو Iguacu بر روی رودی به همین نام در جنوب غربی برزیل و در ۲۴ کیلومتری محل تلاقی رود مزبور با رود پارانا در نزدیکی مرز آرژانتین با ارتفاع حدود ۸۲متر و عرض بیش از ۳ کیلومتر قرار دارد که از جالبت‌رین دیدین‌های طبیعت برزیل به شمار می‌رود و مرکز جلب توریست است.

آب و هوا
درشمال کشور در حوزه آمازون، آب و هوایی استوایی حکمفرماست و متوسط دمای سالانه آن بین ۲۷ تا ۳۲ درجه با اختلاف دمای فصلی کم و متوسط بارندگی زیاد، حدود ۲۰۳۰ میلیمتر در سال، که در برخی مناطق به ۵۰۸۰ میلمتر نیز می‌رسد. بیشتر بارندگی بین ماه‌های ژانویه تا ژوئن رخ می‌دهد. خصوصیت‌های آب و هوایی استوایی در جهت جنوب در سواحل شرقی حداقل تا مدار ۳۴ جنوبی یعنی شهر ریودوژانیر بیشتر قسمت‌های جلگه ساحلی را پوشش می‌دهد. البته در این نواحی بادهای اقیانوسی به تعدیل دما و رطوبت کمک می‌کند و بارندگی بین ۱۰۴۱ میلیمتر تا ۲۲۸۶ میلیمتر متغیر است. در نواحی ساحلی جنوب مدار جدی (۲۳ درجه و ۳۰ دقیقه) تغییرات آب و هوای فصلی چیرگی دارد. دمای هوای زمستانی در منتهی الیه جنوب گاهی تا ۶- نیز می‌رسد. متوسط بارندگی سالیانه در نوار ساحلی جنوب، کمتر از ۱۰۱۶ میلیمتر است. در ناحیه زیر استوایی ارتفاعات شرق برزیل، ارتفاعات بالاتر باعث اختلاف دمای زیاد روزانه با شب‌های خنک می‌شود. این ناحیه از خشکسالی مکرر رنج می‌برد. در حالی که در ارتفاعات جنوب و غرب بارندگی کافی و در برخی مناطق زیاد است. دمای هوا در ارتفاعات جنوب شرقی بین زیر استوایی و معتدل متغیر است.

منابع طبیعی
با وجود حاصلخیزی بیش از حد، زمین کافی برای کشاورزی کم است و با این که کشور انواع مختلفی از محصولات را تولید می‌کند، تنها ۶% از تمام سرزمین پهناور برزیل زیر کشت رفته است. باقی‌مانده، جنگل، مرتع و زمین‌های کشت نشده هستند. زمین‌های کشاورزی بیشتر در جنوب و جنوب شرق هستند. از جنگل‌های انبوه استوایی که ۷/۳۸% از کل مساحت برزیل را می‌پوشانند به جز الوار، کائوچو، روغن نخل، زغال چوب و جوز نیز به دست می‌آید.

واحد پول
مرکز پول کشور برزیل رئال (Real) است که جمع آن به پرتغالی رئایس می‌شود. هر رئال از ۱۰۰ سنتاوس تشکیل شده است.

مواد معدنی
منابع معدنی نه تنها برای صادرات بلکه جهت مواد خام صنایع گسترده برزیل نیز مصرف می‌شود. مهم‌ترین آن‌ها از نظر میزان تولید، آهن و طلا هستند. همچنین مس، روی، بوکسیت، منگنز، زغال سنگ و قلع نیز قابل توجه هستند. سنگ آهک، نمک دریایی، الماس و فسفات مهم‌ترین مواد معدنی غیرفلزی هستند.

صادرات مهم
سنگ آهن، سویا، آب پرتغال، کفش، منسوجات، شکر، کاغذ، وسایل برقی، وسایل نقلیه و هواپیما از مهمترین صادرات برزیل هستند.

واردات مهم
نفت خام، محصولات پتروشیمی، مواد غذایی، زغال سنگ، فرآورده‌های نفتی، وسائل و تجهیزات حمل و نقل، مهم‌ترین واردات برزیل را تشکیل می‌دهد.

شرکای بزرگ تجاری
ایالات متحده امریکا، آرژانتین، آلمان و ژاپن

محصولات مهم کشاورزی
قهوه، مرکبات (به خصوص پرتغال)، سویا، برنج، ذرت، نیشکر، کاکائو، موز و گوشت گاو

صنایع مهم
منسوجات، کفش، مواد شیمیایی، سیمان الوار، چوب، آهن آلات، قلع، فولاد، ماشین سازی، هواپیماسازی، وسایل نقلیه و اتومبیل.

انرژی
به دلیل وجود رودهای فراوان و پرآب، بیش از ۹۰ درصد کل تولید انرژی در برزیل، نیروی برقی آبی حاصل از سدها می‌باشد که بزرگ‌ترین آنها سد ایتاایپو بر روی رود پارانا بین برزیل و پاراگوئه ساخته شده است، که از نظر میزان تولید انرژی الکتریکی، بزرگترین سد جهان به شمار می‌رود. به طور کلی حدود ۹۱ درصد انرژی الکتریکی از نیروگاه‌های آبی ۵ درصد از نیروگاه‌های حرارتی، ۱ درصد از انرژی هسته‌ای و ۳ درصد باقیمانده دیگر انواع تولید انرژی هستند (گرمای زمین، خورشید و باد). دولت برزیل درصدد توسعه و بهره‌گیری بیشتر از انرژی هسته‌ای است.

شعار ملی
شعار ملی برزیل که بر روی پرچم کشور نیز نقش بسته است:
 Ordem e Progresso یعنی نظم و پیشرف

خصوصیات جمعیتی
جمعیت برزیل در سال ۲۰۰۵ میلادی ۱۸۶۴۰۵۰۰۰ نفر بود که طبق تخمین‌ها تا سال ۲۰۱۵ به بیش از ۲۰۰ میلیون نفر خواهد رسید. ۸۱ درصد جمعیت ساکن‌شهرها و ۱۹ درصد ساکن روستاها می‌باشند. از نظر نژادی ۶/۴۹ درصد جمعیت سفید پوست (بیشتر پرتغالی، ایتالیایی، آلمانی و اسپانیایی)، ۲/ ۴۳درصد دو رگه (بیشتر سفید و سیاه)، ۳/۶ درصد سیاه‌پوست، ۵/۰ درصد زردپوست، ۴/۰ درصد سرخپوستان بومی هستند.

مذهب و زبان
۷۴ درصد مردم به صورت اسمی پیرو کلیسای کاتولیک رومی هستند. پروتستان‌ها و دیگر مسیحیان، ۱۶ درصد جمعیت را تشکیل می‌دهند، ۷ درصد بدون مذهب و حدود ۴ درصد هم پیرو مذاهب بومی آفریقا هستند. حدود ۵۰۰ هزار مسلمان نیز در برزیل ساکنند که اغلب مهاجرین نیز به این زبان سخن می‌گویند. در مراکز تجاری و توریستی تا حدودی از زبان‌های انگلیسی و کمی هم اسپانیایی استفاده می‌شود.

تقسیمات اداری
جمهوری فدرال برزیل به ۲۶ ایالت و یک منطقه فدرال پایتخت (برازیلیا) تقسیم می‌شود. هر ایالت دارای خودمختاری قابل توجهی در امور قانون‌گذاری و اجرایی است. فرماندار و رئیس جمهور برای یک دوره ۵ سال به عنوان مسوول اجرایی هر ایالت و حکومت انتخاب می‌شوند. کنگره ملی دو مجلسی، یکی مجلس سنا با ۸۱ سناتور و دیگری مجلس نمایندگان با ۵۰۳ عضو شورای نمایندگان اداره می‌شود.
مهمترین ایالت برزیل ایالت سائوپائولو است که با ۲۰ درصد از کل جمعیت و بیش از نیمی از تولیدات صنعتی و کشاورزی مربوط به این ایالت است.

شهرهای مهم
۱- سائوپائولو با ۲۰۵۳۷۰۸۷ نفر جمعیت، بزرگترین شهر برزیل و آمریکای جنوبی و بزرگ‌ترین مرکز صنعتی و اقتصادی برزیل و پایتخت ایالت سائوپائولو، پرجمعیت‌ترین و پیشرفته‌ترین شهر برزیل است.
۲- ریودوژانیرو با ۱۱۴۹۵۶۲۶ نفر جمعیت، دومین شهر بزرگ و پرجمعیت برزیل و مرکز ایالت ریودوژانیرو و بندر و مرکز مهم بازرگانی و توریستی برزیل می‌باشد. این شهر سابقا پایتخت برزیل بوده است.
۳- بلو اوریزونته با ۴۶۵۳۶۰۳ نفر جمعیت، شهر مهم صنعتی و مرکز ایالت «میناس ژریاس» است. این ایالت دارای عظیم‌ترین منابع سنگ‌آهن قاره آمریکاست.
۴- پورتو آلگره با ۳۷۶۲۱۹۴ نفر جمعیت، مرکز ایالت مهم «ریوگرانده دو سول» واقع در جنوب است .
۵- رسیف با ۳۵۴۰۶۸۳ نفر جمعیت در شمال شرقی است.
۶- سالوادور با ۳۳۵۷۱۸۲ نفر جمعیت مرکز ایالت باهیا در شرق است.
۷- فورتالزا با ۳۱۳۱۵۵۶ نفر جمعیت مرکز ایالت پارانا در جنوب است.
۸- مئریایبل بل ۳۰۴۲۵۱۸ نفر جمعیت مرکز ایالت پارانا در جنوب است.
۹- برازیلیا با ۲۳۸۳۷۸۴ نفر جمعیت پایتخت برزیل است و در فلات مرکزی واقع شده است.
۱۰- بلم با ۲۰۷۲۱۸۹ واقع در دهانه رود آمازون قرار دارد.
۱۱- گویانیا با ۱۸۵۵۷۹۳ نفر جمعیت در فلات مرکزی قرار گرفته است.
۱۲- سانتوس-پرایا گرانده با ۱۶۶۵۰۱۳ نفر جمعیت، مهم‌ترین و بزرگ‌ترین بندر برزیل، در جنوب شهر سائوپائولو واقع شده است.
۱۳- مانائوس با ۱۵۹۸۲۲۷ نفر جمعیت، مرکز ایالت آمازوناس که بزرگترین ایالت برزیل است و جنگل‌های انبوه استوایی حوزه‌ی آمازون در آن قرار دارد.
۱۴- ویتوریا با ۱۵۱۲۳۲۲ نفر جمعیت در شرق برزیل واقع است.

آموزش
آموزش ابتدایی بین سنین ۷ تا ۱۴ سالگی اجباری است و بعد از آن، سه سال دوره متوسطه و یک سال پیش دانشگاهی وجود دارد. در سال ۹۴ میلادی ۱۲۷ دانشگاه دولتی و ۵۰ دانشگاه خصوصی وجود داشته است. طبق آمار سال ۲۰۰۷، ۹۷ درصد جمعیت باسواد بوده‌اند.
خانواده و ازدواج
خانواده‌ها به طور سنتی بزرگ هستند. خانواده‌های پدری و مادری هر دو به یک اندازه اهمیت دارند. کهنسالانی که نمی‌توانند از خود مراقبت کنند با بچه‌های خود زندگی می‌کنند و فرستادن آنها به خانه سالمندان بی‌نزاکتی محسوب می‌شود. مرد سالاری سنتی جای خود را کم کم به برابری در روابط خانوادگی و موقعیت‌های شغلی و اجتماعی شغلی و اجتماعی بیشتر برای خانم‌ها می‌دهد. بچه‌ها معمولا پس از ازدواج خانواده را ترک کرده و مستقل زندگی می‌کنند و پسرها ممکن است برای دستیابی به  موقعیت‌های شغلی، قبل از ازدواج هم از خانواده جدا شوند. اعضای خانواده معمولا به کمک همدیگر زندگی را اداره می‌کنند. جوانان برای حمایت مالی خانواده‌ها بیرون از خانه فعالیت می‌کنند.

عادت‌های غذایی
صبحانه معمولا از شیرقهوه، نان و پنیر یا کره و مربا تشکیل شده است. نهار و شام ممکن است شامل لوبیا، برنج، گوشت، سالاد، میوه، سبزی، سیب‌زمینی و نان باشد. روش آشپزی هر ناحیه با ناحیه دیگر متفاوت است. در ایالت باهیا و دیگر ایالت‌های شمال شرقی که تاثیر فرهنگ آفریقایی چشمگیر است، غذاها اغلب به روغن نخل آغشته می‌شود.
در ریودوژانیرو غذای محبوب feijoada (که مخلوطی از لوبیای سیاه با گوشت گاو، خوک، سوسیس و قسمت‌های مختلف بدن خوک است) می‌باشد. در جنوب از خوردن churrasco که کباب بریانی از مخلوط انواع گوشتهاست لذت می‌برند. از دیگر غذاهایی که در بیشتر مناطق عمومیت دارد، می‌توان به Bife a cavalo com fritas اشاره کرد که مخلوط گوشت، تخم مرغ و سیب زمینی سرخ شده است.
قهوه و نوشیدنی‌های دیگری هم با غذا صرف می‌شود. در نواحی جنوبی، mate که یک نوع چای است نوشیده می‌شود.
برزیلی‌ها با چاقو در دست راست و چنگال در دست چپ غذا می‌خورند. قبل از غذا دست‌های خود را می‌شویند و هنگام غذا خوردن به غذا دست نمی‌زنند. بعد از غذا با یک فنجان قهوه غلیظ با شکر زیاد به نام cafezino صحبت را دامه می‌دهند. البته قهوه cafezino ممکن است چندبار در طول روز نوشیده شود.
در رستوران‌ها صورتحساب را با جمله A conta, por favr بخواهید.

 

روابط اجتماعی
برزیلی‌ها هنگام ملاقات با همدیگر دست داده و دوستان صمیمی همدیگر را در آغوش می‌گیرند.
احوالپرسی‌های عمومی با جملات
(حال شما چطور است؟) como vai? و (خوب هستید؟) tudo bem? انجام می‌شود. دوستان ممکن است با عبارت ساده oi که سلام دوستانه است با هم دیدار کنند. هنگام ملاقات و جدایی، دست دادن نشانه ادب است. عبارت‌های عمومی هنگام جداشدن از یکدیگر (خداحافظ) Tchau و (به زودی می‌بینمت) Ate logo هستند.

هوای معتدل گرمسیری برزیل اجازه می‌دهد تا افراد اوقات زیادی را بیرون از منزل سپری کنند. بسیاری از خانه‌ها با حیاط و ایوان‌های باز و سایه‌بان‌دار ساخته می‌شوند. بسیاری از گذرگاه‌ها و پیاده‌روها و حتی در روستاها هم قهوه‌خانه وجود دارد، که مردم عصرها و هنگام غروب به غذا خوردن و تبادل نظر و دیدارهای دوستانه در آن می‌پردازند.
البته پرسیدن از مسائل شخصی افراد مثل سن و حقوق معمولا خارج از ادب است.

تفریحات و سرگرمی‌ها
ورزش ملی برزیل فوتبال futebol است. تیم ملی فوتبال برزیل یکی از بهترین تیم‌های جهان است و در چندین دوره مقام قهرمانی جام جهانی فوتبال را به خود اختصاص داده است. با وجود رقابت شدید بین تیم‌های محلی، همه مردم از تیم ملی حمایت می‌کنند و اشتیاق به فوتبال چنان است که در بازی‌های مهم بین‌المللی حتی مشاغل و مدرسه‌ها برای تماشای فوتبال تعطیل می‌شود. دیگر ورزش‌های عمومی شامل بسکتبال، والیبال، قایقرانی، ماهیگیری، شنا و مسابقه اتومبیلرانی هستند. فعالیت‌های تفریحی دیگر عبارتند از رفتن به ساحل، گپ زدن، تماشای تلویزیون و فیلم دیدن و گوش کردن به موسیقی.

جشن های مهم
کارناول carnaval، یک جشنواره ۵ روزه، قبل از چهارشنبه شروع ایام روزه کاتولیک‌ها در اواخر ماه فوریه و یا اوایل مارس است که مهمترین تعطیلات برزیل است. کارناول همراه با نمایش شادی و بزم خیابانی، موسیقی، لباس‌های تزئین شده، رقص‌های samba و bloco و طبل‌های conga، همراه با راهپیمایی در طول مسیر انجام می‌شود. بسیاری از برزیلی‌ها وقت و هزینه زیادی برای شرکت در این جشن صرف می‌کنند.

تعطیلات رسمی برزیل
– سال نو میلادی، اول ژانویه
–  کارناول، اواخر فوریه یا اوایل مارس (بسته به چهارشنبه قبل از شروع ایام روزه کاتولیک‌ها)
–  جمعه قبل از عید پاک، مارس یا آوریل
–  سال‌روز کشف برزیل، ۲۱ آوریل
– روز کارگر، اول می
– روز استقلال، ۷ سپتامبر
– روز الهه نگهداری برزیل، ۱۲ اکتبر
– روز ارواح، ۲ نوامبر
– روز اعلان جمهوری، ۱۵ نوامبر
– کریسمس یا به زبان پرتغالی، ناتال، ۲۵ دسامبر

رویدادهای تاریخی مهم تاریخ برزیل
– ۱۵۰۰ میلادی: کاشف پرتغال pedro Alvares Cabral  به ساحل شرقی برزیل وارد شد و سرزمین جدید را ضمیمه پرتغال کرد.
– دهه ۱۵۳۰ میلادی: شهرهای مسکونی مستعمراتی در رسیف و سالوادور احداث شد. استعمارگران پرتغالی بومیان آمریکایی و برده‌های آفریقایی را در مزارع گسترده نیشکر به کار گرفتند.
– ۱۷۶۳ میلادی: مرکز مستعمره از سالوادور به شهر ریودوژانیرو که به بزرگترین شهر و بندر اصلی برزیل تبدیل شده بود، منتقل شد.
– ۱۸۲۲ میلادی: پدرو اول pedro I استقلال برزیل را از پرتغال اعلام کرد.
– ۱۸۸۸ میلادی: لغو نظام برده داری در برزیل اجرا شد.
– ۱۸۸۹ میلادی: پدرو دوم PedroII مجبور به استعفا شد و با وجود پیشرفت‌های زیاد دوران سلطنت‌ وی، برزیل تبدیل به جمهوری شد.
– ۱۹۳۰ میلادی: ارتش با یک کودتای نظامی گتیلو وارگاس
«Getulio Vargas» را رئیس‌جمهور نامید.
– ۱۹۳۶ میلادی: وارگاس با اعمال قدرت دیکتاتوری، برزیل را از بحران به قدرت رسیدن کمونیست‌ها نجات داد.
– ۱۹۴۵ میلادی: وارگاس از طرف هیات دولت تحت فشار قرار گرفت و در سال بعد برزیل به حکومت مطابق قانون اساسی بازگشت.
– ۱۹۶۰ میلادی: پایتخت برزیل از شهر ریو دوژانیرو به شهر نوساز برازیلیا در قسمت داخلی کشور متقل  شد.
– ۱۹۶۴ میلادی: تلاش برای جلوگیری از به قدرت رسیدن کمونیست‌ها در برزیل، توسط ارتش، با برهم زدن انتخابات و به کنترل درآوردن حقوق مدنی و با کودتای نظامی
– ۱۹۸۵ میلادی: حکومت به غیر نظامیان بازگشت.
– ۱۹۸۸ میلادی: قانون اساسی جدید مشروط بر انتخاب مستقیم رئیس جمهور  وضع شد.
– ۱۹۲۲ میلادی: در برابر اتهام به فسادی که در مجلس سنا اظهار شد، رئیس جمهور Fernando Collor برکنار شد.
– ۱۹۹۵ میلادی: برزیل با کشورهای آرژانتین، اروگوئه و پاراگوئه یک بازار آزاد مشترک تجاری را در منطقه آمریکای جنوبی تشکیل داد که به نام MERCOSUR معروف است.
 
 ایمنی و امنیت
آمار و جرائم، جدی و اغلب با خشونت در برخی از مناطق شهری مثل ریودوژانیرو، سائوپائولو، برازیلیا و سالوادور، بالا گزارش شده است. جرائم خیابانی نظیر جیب‌بری، کیف‌قاپی، زورگیری و … در شهرهای بزرگ این کشور متداول است و خارجیان می‌توانند هدف خوبی برای سارقین باشند.
توصیه‌های ایمنی زیر برای مسافران پیشنهاد می‌شود:
۱- از لوازم شخصی همانند گذرنامه، پول و اشیا با ارزش مراقبت کامل کنید (حتی‌الامکان به صندوق امانات هتل سپرده شود). از نشان دادن پول در مجامع عمومی و مکان های پر جمعیت در موقع خرید امتناع کنید و هنگام خرید، پول کمتری همراه داشته باشید.
۲- با توجه به خطرات بسیار زیادی که در مناطق آمازون و پانتانال وجود دارد، سفر به این مناطق حتما باید با همراهی یک راهنمای باتجربه صورت بگیرد.
۳- از تردد در مکان‌های خلوت یا مشکوک و همچنین ترددهای شبانه در سطح شهرها و سوار شدن در اتومبیل غیر از خودروهای نقلیه عمومی خودداری کنید.
۴- مراقبت از کودکان الزامی است.
۵- ضمن رعایت احتیاط و نکات ایمنی، به افراد و گروه‌های ناشناس که به عناوین مختلف به شما مراجعه می‌کنند و از معاشرت با افراد مشکوک پرهیز کنید.

قوانین و آداب و رسوم
۱- حمل یا استعمال داروهای ممنوعه با جرائم سنگین و مجازات زندان همراه است. بنابراین از تردد به مناطقی که در این زمینه معروفند خودداری کنید.
۲- استعمال دخانیات در اماکن دولتی و سینماها ممنوع است.
۳- برای رانندگی در برزیل باید گواهینامه ملی این کشور یا یک گواهینامه بین‌المللی PDI در اختیار داشته باشید.
۴- به علت عدم وجود قرارداد استرداد مجرمین میان دو کشور ایران و برزیل، در صورتی‌که فرد به هر عنوان توسط مقامات قضایی این کشور به زندان محکوم شود، باید دوران محکومیت خود را در زندان‌ سپری کند.
۵- چنان‌چه به هر دلیل توسط پلیس محلی بازداشت شدید، بلافاصله از مامورین بخواهید به استناد ماده ۳۶ کنوانسیون وین ناظر بر امور کنسولی، مراتب را سریعا به بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در برایزیلیا اطلاع دهند و چنان‌چه زبان محل را نمی‌دانید از امضاء هرگونه اوراق و اسنادی خودداری کنید. شما در این کشور تحت حاکمیت قوانین و مقررات محلی هستید و وظایف نمایندگی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ارائه خدمات کنسولی به معنای نقض مقررات کشور برزیل است.

الزامات ورود و اقامت
۱- چنان‌چه خانم‌ها با فرزند یا فرزندان خود و بدون همسر به برزیل سفر می‌کنند باید گواهی حضانت او را در اختیار داشته باشند.
۲- ایرانیانی که به برزیل سفر می‌کنند باید آگاه باشند که نام آن‌ها در کلیه مدارکشان نظیر گذرنامه، روادید و گواهینامه بین‌المللی کاملا با یکدیگر مطابقت داشته باشد و وجود هرگونه اشتباه در این زمینه توسط پلیس فدرال برزیل قابل قبول نیست.
۳- در صورتی‌که قصد دارید، بیش‌تر از مدت روادید در برزیل اقامت کنید همراه داشتن عدم سوء پیشینه کیفری و ترجمه آن برای تمدید روادید به پلیش فدرال الزامی است. در موقع سفر به این کشور، عدم سوء پیشینه کیفری را همراه داشته باشید؛ زیرا تهیه آن از طریق سفارت حداقل به سه ماه زمان نیاز دارد.
۴- چنان‌چه از کشورهای آفریقایی یا سایر کشورهای آمریکای لاتین به برزیل سفر می‌کنید، باید گواهی سلامت یا واکسیناسیون تب زرد را به مقامات برزیلی ارائه کنید.

دیدگاه‌ها

  1. ...

    مثل همیشه اطلاعاتی و خوب و مفید، طوری که نمیشه نظری در موردش نداد!
    فکر می کردم برای همایش گردشگری به برزیل خواهید رفت. (آخر این هفته)
    موفق باشید.

  2. الهام گوران

    فکر می کنم برزیلیها به فوتبال محلی می گن جوگوپولیتو اگه اشتباه نکنم!خوش بگذره جهانگرد!

  3. زهره

    “سفرت به خیر اما/تو و دوستی خدا را / چو از این کویر وحشت / به سلامتی گذشتی
    به شکوفه ها به باران/ برسان سلام ما را…” سفر خوش…سال نو مبارک

  4. ليدا رهبر

    با تشکر از اطلاعات بسیار خوبی که داده بودید. من ۲ ماه دیگه تصمیم دارم برای یک سفر ۳ ماهه به برزیل برم. از آب و هوای اونجا چیزی نمی دونم که در ماه جون تا سپتامبر اونجا چه دمایی داره که لباس مناسب ببرم .اگه در این مورد کمکی کنید ممنون میشم.

  5. سیما سلمان‌زاده

    درود و سپاس
    هر دو‌ یادداشت خوب بودند

    روز الهه نگهداری برزیل جالب بود.
    ………………………………………………………………………………………………………………………..
    جواب: سلام. سپاس که مطالعه کردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *